精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】D

There is an Asian (亚裔的) American basketball player in the NBA. Do you know who he is? Yes, he is Lin Shuhao. His English name is Jeremy Lin. He is another basketball star after Yao Ming. So many people call him the second Yao Ming. But he doesnt like it. In the 1970s, his family moved to America from Taiwan, China. He is twenty-seven years old. His elder brother is Josh and Joseph is his younger brother. He studied at Harvard University (哈佛大学) from the year 2006 to the year 2010. His father, a fan of the NBA, taught him to play basketball when he was young. Now Lin Shuhao plays for the Houston Rocket. He works hard and plays very well. Now he is popular with many people.

【1】When did Lin Shuhaos family move to America?

A. In 2006. B. In 2010. C. In 1988. D. In the 1970s.

【2】Lin Shuhao learnt to play basketball from _______.

A. his father B. Yao Ming

C. his elder brother D. his classmates and teachers

【3】 He _______ from 2006 to 2010.

A. lived in Taiwan with his family B. played for the Houston Rocket

C. studied at Harvard University D. began to learn basketball

【4】Many people likes him because _______.

A. he looks like Yao Ming B. he works hard and plays basketball very well

C. he is tall and looks good D. he graduated from the famous Harvard University

【5】 Which of the following is TRUE?

A. He has two brothers. B. He is a Chinese.

C. He likes people to call him the second Yao Ming. D. He was born in Taiwan.

【答案】

【1】D

【2】A

【3】C

【4】B

【5】A

【解析】

【文章大意】这篇文章介绍了著名的美籍华裔篮球运动员林书豪。他毕业于哈佛大学,工作努力,篮球打得非常好,人们都非常喜欢他。

【1】细节理解题。根据In the 1970s, his family moved to America from Taiwan, China.可知选D。

【2】细节理解题。根据His father, a fan of the NBA, taught him to play basketball when he was young可知,林书豪小时候是他的父亲教会他打篮球的。故选A。

【3】细节理解题。根据He studied at Harvard University (哈佛大学) from the year 2006 to the year 2010可知2006到2010之间,林书豪在哈佛大学学习。故选C。

【4】细节理解题。根据He works hard and plays very well. Now he is popular with many people可知,他被人们喜欢的原因是工作努力,篮球打得好。故选B。

【5】细节理解题。根据His elder brother is Josh and Joseph is his younger brother可知,林书豪有两个兄弟。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】I know your brother. ___________ name is Tom.

A. Her B. Your C. My D. His

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】 The clay pieces need to be fired ________ a very high heat.

A. at B. on C. in D. by

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】词语运用(10小题,每小题1分,共10分)

阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

ask, thank, happy, remember, kind, good, drive, he, sixth, poor

I took the bus to school every day when I was in primary school. Alvin, our bus 1. _________, picked us up every morning. We were all from 2. _________ families. My parents could hardly support the family with 3. _________ children.

Once a month, Alvin stopped at the local bus stop. Then someone came out and 4. _________ each of us if we wanted an ice-cream or a drink . Alvin paid for it. At the end of the school year, he took us to 5. _________ home for dancing. The 6. _________ that he showed was amazing. We didn’t get treats like that too often, so what he did for us was 7. _________ remembered.

Twenty years later, I called him and 8. _________ him for all he did for us .I told him that he probably couldn’t remember me , but I sure 9. _________ him! And I could hear smile in his voice when he said he was happy that I called.

He is the reason why I do my 10. _________ to show kindness to everyone I meet. He has had a big influence on my life. And I am very pleased that I was able to tell him

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】A

Wanted

Are you hard-working? Do you like to meet people? If your answer is "Yes"; then we have a job for you as a waiter. Call AL Hotel at 5564779!

Summer Job

Do you like to talk with people? Do you like to write stories? If you want to work for our magic as a reporter, please call Karen at 5583366.

Help Wanted

Do you like babies? Can you look after a baby for two days? If you are sure to take good care of it, call Mr. Green at 7665898. $80 or more. Today! Be quick!

Cleaner wanted

Can you make a large house clean and tidy? If you hope to get paid $20 once, call us this evening from 18:00 to 20:00. Our telephone number is 6338001.

【1】 If you want to work as a reporter, you should call .

A. 5564779 B. 7665898 C. 5583366 D. 6338001

【2】 What is NOT mentioned in the ads?

A. Jobs you can choose from. B. E-mail addresses.

C. Telephone numbers. D. Time when you are supposed to work.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】Helen, green, Alice, five, Bob, CD, evening, bye, are,

Dale, English, father, do, good, hello, Cindy, Eric

1a: __________

2b: ___________

3c: ___________

4d: ___________

5e: ___________

6f: ____________

7g: ___________

8h: ____________

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】How ______ your brother?

A. am B. is C. are D. be

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】Hello, I’m Frank. What’s this? It’s a pen. It’s my red pen. My black pen is in my bag (在我的包里). My bag is orange. And my key is in it. It’s blue. This is my ruler. It’s white. It’s on my desk (在我的桌子上). And my orange is on the desk, too.

1Frank has () _______ pens.

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

2What are in Frank’s bag?

A. A pen and a key. B. A pen and an orange.

C. An orange and a ruler. D. An key and a ruler.

3What’s the meaning of (……的意思) "orange"?

A. 大码的 B. 淘气的 C. 橙色的 D. 亲切的

4What color is the ruler?

A. Red. B. Black . C. White. D. Blue.

5Where (在哪里) is the orange?

A. in my bag B. on my desk C. on the chair D. in the desk

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】 Look! Laura is getting the first place. __________ fast runner she is!

A. How B. What C. How a D. What a

查看答案和解析>>

同步练习册答案