精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Most American families are smaller than the families in other countries.Most American families have one or two parents and one or two children each.

Children in the US will leave their parents’ home when they grow up.They usually live far from their parents because they want to find good jobs.They often write to their parents or telephone them.And they often go to visit their parents on holiday.

Parents usually let their children choose their own jobs.Americans think it is important for young people to decide on their lives by themselves.

Parents ask children to do some work around their house.And in many families, parents pay their children for doing some housework so that hey learn how to make money for their own use.

1The size of most American families is ____ that of other countries’.

A. larger than

B. smaller than

C. as big as

D. as small as

2When children grow up, they leave their parents’ home to __.

A. get married

B. be free

C. find good jobs

D. study

3They visit their parents ______ .

A. on weekdays

B. on weekends

C. at any time

D. on holiday

4Which of the following is NOT true ?

A. Children have the freedom to choose their own job.

B. Parents don’t ask their children to do the housework.

C. When children grow up, they usually live far away from their home.

D. Parents think it is important for children to make their own decision.

5Some parents pay their children for doing housework because _____ .

A. they want their children to learn how to make money for themselves

B. their children asked them to do so

C. they are rich

D. the law requires(要求)them to do so

【答案】

1B

2C

3D

4B

5A

【解析】试题分析:大多数美国家庭都很小,大部分的家庭有一个或两个家长和一个或两个孩子。

在美国将儿童离开父母的家,当他们长大以后.他们通常远离父母的生活,因为他们想要,找到好的工作,他们经常写信或打电话给他们的父母。他们经常去探望父母。

父母通常让自己的孩子选择自己的工作,因为他们认为这是重要的。家长要求孩子做了一些家务并给一定的支付,这样让孩子学习如何赚钱供自己使用。

1】细节理解题,根据文中语句“Most American families are smaller than the families in other countries.”理解可知。美国的家庭比其他国家的家庭要小的多,故选B

2】细节理解题,根据文中语句“They usually live far from their parents because they want to find good jobs.”理解可知。他们离开父母的主要原因就是寻找好的工作,故选C

3】细节理解题,根据文中语句“And they often go to visit their parents on holiday.”理解可知。他们在假期来探望父母,故选D

4】细节理解题,根据文中语句“Parents ask children to do some work around their house.”理解可知。美国的家长经常让孩子做一些家务,而不是不让他们做家务故选B

5】细节理解题,根据文中语句“And in many families, parents pay their children for doing some housework so that hey learn how to make money for their own use.”理解可知。美国家长这样做的主要目的就是让孩子学会挣钱,故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】In Thailand, people do not eat with chopsticks, like in China, Japan and Korea.They use spoons and forks.【1】_____.Most food is already cut.If you need to cut things, use the side of your spoon first and then use your fork.2______.If you are right-handed, keep the spoon in your right hand and the fork in your left hand.

3_____.The rice is not on the same plate with the other food.It is not necessary to finish all your rice or all your food.It is good to leave a little on your plate.If you eat anything, it means you want more.

4____.The host(主人) will ask you two or three times if you want more food.It is the same with whatever you are drinking.During the meal, never empty your cup or glass.When it is less than half full, your host or neighbor will fill it again.5______.Always refill(再加满) your neighbor’s glass.This means that you must keep an eye on your neighbor’s glass all through the meal.

A.They never use knives

B.Never fill your own glass

C.People always offer you more food

D.People usually have rice in a different bowl

E.People often eat from the same bowl

F.The spoon is more important than the fork

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 If you are lazy and weak, you will never taste success. But if you are , success and happiness will be more likely to come to you.

I love eating persimmons(柿子). But you can’t get them until autumn. If you try them before the right time, they probably bad.

In Grade Six, because of my poor grades, my parents were that I wouldn’t be able to get into an excellent middle school. They me to study harder, but I didn’t really understand why they were so anxious.

Summer came. The hot weather made me sleepy and I couldn’t my textbooks. But every time I wanted to stop , Mom would shout, “Hey! Think about your . If you don’t work hard, you’ll regret it!” I had to sit back down again and return to my textbooks. But all I was playing with my friends and eating persimmons.

My mom would say to me, with a serious look on face, “If a persimmon tree doesn’t grow in summer, it can’t bear(结出) fruit in autumn! Only by hard work you get good results.”

I didn’t understand it at that time, I gradually came to see the truth of her words. A few months later, I succeeded in getting into the key middle school. It was . Walking in my new school, I could see quite a few persimmon trees. The fruit was so red that it looked as if it was on fire. Suddenly, I that working hard may be bitter but its fruit is sweet.

My mom was right. If persimmon tree doesn’t grow summer, it can’t bear fruit in autumn. I smiled. I had grown through the summer now it was autumn.

I tasted my success and enjoyed the fruit of my labor!

【1】A. busy B.clever C.hard-working D. free

【2】A.look B.taste C.turn D. smell

【3】A.embarrassed B.worried C.excited D.scared

【4】A.afforded B.allowed C.pushed D.made

【5】A.concentrate on B.depend on C.decide on D.look on

【6】A.thinking B.talking C.playing D.studying

【7】A.future B.hobby C.health D.work

【8】A.talked about B.heard about C.worried about D.thought about

【9】A.her B.your C.my D.his

【10】A.should B.can C.need D.must

【11】A.But B.Because C.Although D.So

【12】A.spring B.summer C.autumn D.winter

【13】A.realized B.saw C.noticed D.reminded

【14】A.before B.during C.after D.until

【15】A.and B.but C.or D.then

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】七.句型转换(每小题1分,满分10分)

1He can help us raise the money. (改为一般疑问句)

_______ he_______ us raise the money?

2Jack is flying a kite at the moment. (用every spring 改写句子)

Jack_______ _______ _______ every spring.

3My friend goes to the library every weekend. (划线部分提问)

_______ does your friend _______ every weekend?

4Can I help you? (改为同义句)________ can I do _______ you?

5We’ll go to the zoo the day after tomorrow. (改为否定祈使句)

_______ _______ to the zoo the day after tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假如你叫李红,你的美国笔友Mary正在学习汉语。她在给你的来信中介绍了她好朋友的情况。请根据以下信息用英语写一封回信,向她介绍你的好朋友玲玲的情况。

外貌

高挑;漂亮

品质

友好;乐于帮助同学和老师

个人爱好

读书;听音乐

去年暑假

看书;和朋友们外出购物;散步;游泳……

今年暑假计划

参加澳大利亚悉尼(Sydney)的夏令营;和一个澳大利亚的家庭住在一起,用英语沟通;游览城市;在海滩上野餐……

要求:1. 词数70-90。开头和结尾已给出,不计入词数。2. 所给信息要全部用上,可适当发挥。

Dear Mary,

Thank you for telling me something about your friend. I think you have a good friend. Now let me tell you something about my best friend, Lingling.

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

Love,

Li Hong

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Welcome to the zoo!

Opening

Fees(票价)

Monday to Friday

10:00 a.m. – 6:00 p.m.

Adults(成人):$ 8.00

15 – 18: $ 6.00

8 – 14: $ 3.00

Under 8:free(免费)

Saturday to Sunday

8:00 a.m. – 8:00 p.m

Try our Train Ride for $ 2.00 one person

1The zoo opens______days a week

A. one B. two C. seven D. five

2Kate is 12, and her little sister is 6. If they go to the zoo, they should pay____.

A. $ 8.00 B. $ 6.00 C. $ 11.00 D. $ 3.00

3If you are 14,you want to go to the zoo and try the Train Ride.

You should pay_________.

A. $5.00 B. $4.00 C. $8.00 D. $7.00

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。

【1】It is p_______(礼貌的)to offer seats to the old on the bus.

【2】When swimming, you should put s_______(安全)first.

【3】The newly-opened museum is certainly w_______(值得)a visit.

【4】Could you please l_______(借)me your dictionary?

【5】Please accept our best w_______(祝愿)for your exams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写(共5小题,每小题1分,满分5分) 根据下列句子及所给单词的首字母写出所缺单词。在填写答卷时,要求写出完整单词(每空限填一词)

【1】It is a p______ that the weather is so bad today. We can’t go to a picnic.

【2】You should always knock at the door before you e______ a room.

【3】Close the window or the wind will b______ everything off my desk.

【4】The young woman is very b______. She is not afraid of anything.

【5】It’s very p______ to say “Thank you” when someone helps you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】五、阅读表达 阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。(10分)

Mr. King was the owner of a large company. One day, he went into his office early in the morning to get ready to go to the airport and left for another city.

He was leaving his office when Bill, a night watchman, came in. Bill just came off work(下班). After saying "Good morning" to Mr. King, Bill told the owner about his bad dream. Last night he dreamed Mr. King's plane crashed after it took off. Mr. King was surprised to hear this. He decided to go by train.

Bill's dream came true. That morning the plane really crashed just after it took off. Later Mr. King returned to his office and heard the accident. To express (表达) his thanks, Mr. King gave Bill $5,000. He also gave Bill a letter. Mr. King told Bill that a man like him should be sent away. Bill was surprised and asked, "Why?" Mr. King said, "Go home and read the letter, and you will know why."

Bill went home and opened the letter in a hurry. After he read it, he became sad. In the letter there was only one sentence -- "A night watchman can't sleep on his duty(值班), but you did."

(Answer the following questions with no more than 6 words.)

1Who was Mr. King? ___________________________________________________________

2What did Bill do?

___________________________________________________________

3How did Mr. King feel after he heard Bill's dream?

___________________________________________________________

4When did the plane crash that morning?

___________________________________________________________

5Why did Mr. King send Bill away?

___________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案