【题目】 Sadness and happiness are often talked about by people in their spare time. Most people want themselves to be happy for ever, but few know how to find happiness. Others say if you own lots of money and success, you will be happy. However, money and success alone do not bring lasting happiness. A famous a Greek thinker, Aristotle, said, “Happiness depends upon ourselves.” That’s to say, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future. For example, getting into college or getting a good job, which we fail to enjoy the present. You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to live a happy life is to be active. Many people go dancing or play sports. People can forget about their problems and only think about the activities. Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping or help out with some things around the house for an elderly person.
If you do above, you will be happy.
【1】How many suggestions of happiness are mentioned in this passage?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【2】If you want to enjoy the simple things in life, you can ________.
A. listen to your favorite music
B. remember some problems
C. think about getting into college
D. read a bad book
【3】What can you do if you want to live a happy life?
A. You can enjoy the simple things in life.
B. You should be active.
C. You may often help others.
D. All of the above
【4】According to the passage, which of the following statements is NOT true?
A. Money and success alone do not bring you lasting happiness.
B. If you want to feel happier, you can go shopping for an elderly person.
C. Spending so much time thinking about the future can enjoy the present.
D. Active person may live a happier life than inactive person.
【5】What’s the main idea of this passage?
A. How to live a happy life.
B. How to depend upon ourselves.
C. How to help the old people.
D. How to get a good job.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】本文提出了一些让人快乐的建议。钱和成功不能带来持久的快乐,为了使自己快乐,我们可以做到下面三点:享受生活中那些简单的东西;过积极的生活,积极锻炼;乐于助人,帮助别人,快乐自己。
【1】细节理解题。根据短文中的句子The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Another secret to living a happy life is to be active. Finally, many people find happiness in helping others.这三句话可知,这篇文章提到快乐的3条建议,故选C。
【2】细节理解题。根据You should enjoy life’s simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends,和4个选项对比可知,和文章一致的是听最喜欢的音乐.故选A。
【3】细节理解题。根据短文中的句子The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Another secret to living a happy life is to be active. Finally,many people find happiness in helping others.可知,如果能做到以上三点,你就能过上快乐的生活,故答案为D。
【4】推理判断题。根据However, money and success alone do not bring lasting happiness.可知,钱和成功不能带来持久的快乐,所以A对;根据You can help a friend with his or her studies, go shopping or help out with some things around the house for an elderly person.可知,帮助别人可以得到快乐,所以帮老人买东西会感到快乐,所以B对;根据Another secret to living a happy life is to be active.可知,积极的人比不积极的人更快乐,所以D对;根据Too often, we spend so much time thinking about the future. For example, getting into college or getting a good job, which we fail to enjoy the present.可知,过多考虑未来的事会使我们不能享受现在,所以C不对。本题要求我们找出不正确的陈述,故选C。
【5】主旨大意题。根据Here are a few suggestions to help you be happier.可知,本文提出了一些让人快乐的建议。故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】The animals in the zoo are usually ____ (wake)at night.
【2】His grandma went to hospital and her ____ (ill)is so serious.
【3】Although Lucy tried her best to lose weight, she didn’t ____ (success).
【4】Pandas eat so many ____ (bamboo)every day.
【5】A wolf is much ____ (wild)than a dog.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假如你叫李红,你的美国笔友Mary正在学习汉语。她在给你的来信中介绍了她好朋友的情况。请根据以下信息用英语写一封回信,向她介绍你的好朋友玲玲的情况。
外貌 | 高挑;漂亮 |
品质 | 友好;乐于帮助同学和老师 |
个人爱好 | 读书;听音乐 |
去年暑假 | 看书;和朋友们外出购物;散步;游泳…… |
今年暑假计划 | 参加澳大利亚悉尼(Sydney)的夏令营;和一个澳大利亚的家庭住在一起,用英语沟通;游览城市;在海滩上野餐…… |
要求:1. 词数70-90。开头和结尾已给出,不计入词数。2. 所给信息要全部用上,可适当发挥。
Dear Mary,
Thank you for telling me something about your friend. I think you have a good friend. Now let me tell you something about my best friend, Lingling.
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
Love,
Li Hong
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。
【1】It is p_______(礼貌的)to offer seats to the old on the bus.
【2】When swimming, you should put s_______(安全)first.
【3】The newly-opened museum is certainly w_______(值得)a visit.
【4】Could you please l_______(借)me your dictionary?
【5】Please accept our best w_______(祝愿)for your exams.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】How are you ? It is very nice ___________ you to write to me. From your letter I know a lot about your school. Now I tell you something about me and my school. I am thirteen years old. I am in Class One ,Grade One. My father is a _____. He teaches English. My mother is a doctor. She works in a _________. I ________early and read English. Our school is big. It has 2,000 students and 200 teachers. All the teachers and students work hard. Please come and have a look ______our school if you have free time.
【1】A. of B. on C. for D. to
【2】A. teacher B. worker C. student D. doctor
【3】A. school B. hospital C. factory D. hotel
【4】A. go to bed B. have lessons C. get up D. come here
【5】A. at B. in C. on D. to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写(共5小题,每小题1分,满分5分) 根据下列句子及所给单词的首字母写出所缺单词。在填写答卷时,要求写出完整单词(每空限填一词)
【1】It is a p______ that the weather is so bad today. We can’t go to a picnic.
【2】You should always knock at the door before you e______ a room.
【3】Close the window or the wind will b______ everything off my desk.
【4】The young woman is very b______. She is not afraid of anything.
【5】It’s very p______ to say “Thank you” when someone helps you.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】I'm hungry.I'd like a l________bowl of noodles.
【2】What s_______bowl of noodles would you like?
【3】They would like eggs and t_______.
【4】I need ten c_______for my brother’s birthday.
【5】There are more than 200 countries in the w________.
【6】Chinese like________(饺子)very much.
【7】Would you like a glass of orange________(果汁)?
【8】I'd like to have some________(粥).
【9】May I take your________(点菜)?
【10】Make a wish and________(吹)out the candies.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】某次地震后,几位同学正在讲述他们的经历。请根据下面的提示写一篇短文,叙述地震发生时他们正在做的事情。要求80词左右。开头已给出,不计入总词数。
提示:
Kate: do homework, look for her little brother
Andy: a noon break, bed, shake(摇晃), get out
Bob: play basketball, stop, safe place
Lisa: shop, things fall down, run out
It was really a terrible earthquake. When it happened, ________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】_________(突然), a ball hit me on the head just now.
【2】The players__________(进入) the room and cried .
【3】Lucy put the _________(垃圾) in the bin.
【4】Which__________(时期) of history would you like to live in?
【5】It's too________(吵闹的) outside.Please close all the doors and windows.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com