【题目】 On the second Sunday in May is Mother's Day. American children of all ages give their mothers something special. On the day children, young and old, try to show their love to mothers. However, do you know that Mother's Day celebration is no recent thing?
England was the first country to set a day to mothers. In the United States, Mother's Day became an official holiday in 1910. An American girl, Anna, asked their governor to set a festival for mothers that they love. And they set the second Sunday in May as Mother's Day and a year later all the other states celebrated it.
On Mother's Day morning, some American children serve their mothers breakfast in bed. Other children will give their mothers presents which they made themselves or bought in stores. Adults give their mothers red carnations(康乃馨), the official Mother's Day flower. If their mothers left the world, they may bring white carnations to their grave sites (墓地).This is the busiest day of the year for American restaurants. On this special day, family members do not want Mom to cook dinner!
根据短文内容,选出最佳选项。
【1】Was England the first country to set a day to mothers?
A.No, it wasn’t.B.Yes, it was.C.I don’t know.D.No, it was America.
【2】When is Mother’s Day in America?
A.On the second Sunday in May.B.On the second Sunday in March.
C.On the third Sunday in June.D.On the fourth Sunday in July.
【3】In America, who asked the government to set a festival for their loved mothers?
A.Amy.B.AliceC.Anna.D.Alice.
【4】What is the official Mother's Day flower according to the passage?
A.ChrysanthemumB.The peach blossom
C.White carnations.D.Red carnations.
【5】Which of the following is FALSE according to the passage?
A.On Mother’s Day people try to show their love to mothers.
B.Some mothers can have breakfast in bed severed by the children.
C.Mother’s Day is the busiest day of the year for Chinese restaurants.
D.American children of all ages give their mothers something special.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】C
【解析】
这篇短文主要讲述了五月第二个星期天是母亲节,在这个特殊的节日里,孩子们各种方式表达对母亲的爱。
【1】细节理解。根据文中“England was the first country to set a day to mothers.” 英国是第一个为母亲设立节日的国家。这里是是做肯定回答。Yes, it was.是的,它是。故选B。
【2】细节理解。On the second Sunday in May. 五月的第二个星期天;On the second Sunday in March. 三月的第二个星期天;On the third Sunday in June. 六月的第三个星期天; On the fourth Sunday in July. 七月的第四个星期天。根据文中“And they set the second Sunday in May as Mother's Day and a year later all the other states celebrated it.” 他们把五月的第二个星期日定为母亲节,一年后其他各州都庆祝了。故选A。
【3】细节理解。根据文中“An American girl, Anna, asked their governor to set a festival for mothers that they love.” 一个美国女孩,安娜,要求他们的州长为他们所爱的母亲设立一个节日。故选C。
【4】细节理解。Chrysanthemum菊花;The peach blossom桃花;White carnations.白色康乃馨; Red carnations. 红色康乃馨。根据文中“Adults give their mothers red carnations(康乃馨), the official Mother's Day flower.” 成人给他们的母亲红色康乃馨,官方的母亲节花。故选D。
【5】推理判断。跟姐姐文中“On the day children, young and old, try to show their love to mothers.” 在这一天,孩子们,无论老少,都要努力向母亲表达他们的爱。可知选项A“On Mother’s Day people try to show their love to mothers.”是正确的;根据文中“On Mother's Day morning, some American children serve their mothers breakfast in bed.” 在母亲节的早晨,一些美国孩子在床上为母亲提供早餐。选项B“Some mothers can have breakfast in bed severed by the children.
”是正确的。根据文中“American children of all ages give their mothers something special.” 美国各个年龄段的孩子都给他们的母亲一些特别的东西。可知选项D“American children of all ages give their mothers something special.”是正确的;根据文中“This is the busiest day of the year for American restaurants.” 这是美国餐馆一年中最忙的一天。可知选项D“American children of all ages give their mothers something special.”是错误的。故选C。
这篇短文主要讲述了五月第二个星期天是母亲节,在这个特殊的节日里,孩子们各种方式表达对母亲的爱。短文主题明确、突出,线索也非常清楚,比较有利于学生们的做题。后面的题目设置包括细节理解、词义猜测和主旨大意题。细节题都可以在短文中寻找到相关信息去作答,例如第3小题,考查细节理解。根据文中“An American girl, Anna, asked their governor to set a festival for mothers that they love.” 一个美国女孩,安娜,要求他们的州长为他们所爱的母亲设立一个节日。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It is a cold and dry winter morning. When you wake up, you feel that your throat hurts. You begin to sneeze and later you may cough. You must have a cold! Wait a moment. Could it just be a common cold or the flu (流感) that’s been going around?
A cold gives you a runny nose and cough. But it’s usually easy to deal with. Some take medicine while others drink herbal tea or chicken soup. Usually you feel better after a week.
On the other hand, the flu can be much more dangerous. It usually gives you fever. Sometimes it can cause death. According to an American magazine, the worst flu killed about 50 million people from 1918 to 1919.
Don’t worry. If you get a flu vaccine (疫苗), it can stop you from getting the virus (病毒). Flu vaccines work by giving the body a small amount of flu viruses. This causes your body to develop antibodies (抗体). So next time you get the flu, the antibodies should help you.
The flu virus changes every few years. Therefore, there are so many types of flu, such as H1N1 and H5N1. The antibodies for one type of flu can’t help us against all types of flu. That’s why we need to get the vaccine every year.
However, good health habits may also help stop you developing a cold or flu. Washing your hands often helps stop you from getting viruses. It is also important to get regular exercise and eat healthy food. All these can help you strengthen your immune system (增强免疫系统).
【1】If you have a common cold, usually you’ll feel better after ________.
A.a weekB.two weeks
C.ten daysD.twenty days
【2】According to the passage, which is TRUE of the flu?
A.It first happened in 1919.
B.It usually doesn’t give you fever.
C.It is easy to deal with.
D.It can kill people sometimes.
【3】If you get a flu vaccine, ________.
A.it can’t stop you from getting the flu virus
B.it won’t cause your body to develop antibodies
C.your body will develop antibodies
D.your body will get a large amount of flu viruses
【4】We need to get a flu vaccine every year because ________.
A.we probably have a cold in winter
B.the flu virus changes every few years
C.the flu is very dangerous
D.you don’t need to take any medicine after that
【5】The following ways can help stop the flu EXCEPT ________.
A.staying indoorsB.getting regular exercise
C.eating healthy foodD.washing our hands often
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 As an old Chinese saying goes, “Out with the old, in with the new(旧的不去,新的不来)”. It’s time to buy some new clothes for winter. But ______ will you do with your old clothes?
Years ago, used clothes were _____ to younger brothers or sisters in one family. But now, most of us are the _____ child in the family, so we often wear new clothes. And people are buying more clothes ______they are richer than before. Every year in China, people throw away about 26 million tons of used clothes ___ waste.
In many countries, charity shops collect and resell second-hand clothes. In those countries, people often shop for used clothes at charity shops like Oxfam. The British singer Victoria Beckham often buys from Oxfam. She said, “Here is a(n) ____ I want more people to know about: used clothes are not useless. We can give them away to people in poor areas. We can also try to make full use of these clothes in creative ways. For example, they can be used to make ____ like toys. ”
Few Chinese cared about fashion years ago, but now more and more people are ____ in it. YiShion(以纯),a fashion clothing brand(品牌), is inviting people ___ their used clothes into special boxes in its 45 stores in China. They resell some of the clothes _____cleaning them at a lower price, so people don’t have to worry about any health problem. As much as 95% of clothes thrown away can be re-worn or recycled. This helps people to cut down resource waste and give their clothes a new life.
【1】A.howB.whereC.whatD.why
【2】A.raisedB.passedC.boughtD.sold
【3】A.onlyB.lastC.firstD.other
【4】A.soB.butC.becauseD.and
【5】A.toB.asC.inD.by
【6】A.adviceB.informationC.storyD.message
【7】A.rulesB.thingsC.plansD.mistakes
【8】A.interestedB.surprisedC.worriedD.popular
【9】A.puttingB.putC.to putD.puts
【10】A.whileB.beforeC.untilD.after
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hello! 【1】?
B: I’m going to see a film.
A: 【2】?
B: Good idea! We can see a film together. Here is my mobile phone and we can go to MEITUAN network to search what will be on.
A: OK. Look, there are some films, such as Incredibles 2, Missing Linand so on.
B: 【3】! I prefer Incredibles 2
A: So do I.
B: Shall we book the tickets on the Internet now?
A: Certainly. It is cheaper to book the tickets on the Internet. I have got it.
B: You are great. 【4】?
A: At 16:00.
B: 【5】. We can do some window shopping first.
A: All right. Let’s go.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 根据句子意思,从方框中选用恰当的单词或短语填空。
mice, delicious, keep fit, lead to, across, everything, unless, be afraid, in a hurry
【1】Many foreign guests like to come here to enjoy __________ Chinese food.
【2】Why did they leave the house __________ with the door open?
【3】You’ll be late for the meeting __________ you start out at once.
【4】Let’s go and play basketball after school. It can help us __________.
【5】Lucy was surprised to see some __________ running inside her room at night.
【6】Be careful when you walk__________ the street on your way to school.
【7】My parents got __________ ready for the party before my birthday.
【8】It’s important to keep a balance between work and rest. Too little rest often __________ diseases.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】My sister ________ to music when I got home at ve o'clock yesterday.
A.listensB.was listeningC.will listenD.has listened
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There are about two __________ teachers in the school, _________ of them are younger teachers.
A.hundreds, two thirdsB.hundred, two thirds
C.hundreds of, two thirdD.hundred, two third
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词辨音 找出画线部分与其他单词发音不同的选项。
【1】A.careB.compareC.are
【2】A.belowB.downstairsC.throw
【3】A.noonB.toolC.wool
【4】A.honestB.hopelessC.height
【5】A.fixB.missC.wise
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】听材料,回答下列各题。
【1】What does Li Lei find especially hard?
A.Learning new words.B.Speaking English.C.Studying grammar.
【2】What does Li Lei prefer doing?
A.Speaking.B.Writing.C.Listening.
【3】What does the woman advise Li Lei to do?
A.Read more.B.Join a club.C.Make word cards.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com