【题目】 There are many colours in nature. But do you know that a colour has weight? I think you'll say“no”. But I am afraid you are wrong. If you don't believe, you may do a small experiment(实验).
First, put two objects with the same weight into two boxes. Then cover the boxes. Wrap(包裹) one box with a red piece of paper, the other with a white piece of paper. Now hold the boxes with your hand one by one. It is certain that you will think the red one is a lttle heavier.
Why does it happen? A scientist found that different colours have different weight in a man's mind. So he did many tests and at last he got the result. That is to say, every colour has its .own weight in our mind. The heaviest colour is red, then blue, green, orange, yellow an.d white. The scientists told us that colours also have smell. Can you smell the colour? Of course not. Then why did the scientists say so? That is because every colour represents a kind of light wave(光波)— a certain wavelength(波长). It reaches our brain(大脑) through organs(感觉器官)
According to this discovery, scientists say that people accept the colour they like, and refuse the colour they hate. So your body and mind will be healthy by using the colours you like. Or you'll be nervous or even get ill. If you stay in a room with red windows, wallpapers and furniture for two hours, you'll feel you have been there for four hours. But if the room is blue, you'll feel you have been there for only one hour. Another example, if a person walks out of a red room and into a blue room, his temperature will fall. That means our body temperature will change when we see different colours.
【1】Which is the lightest colour in a man's mind?
A.RedB.BlueC.GreenD.White
【2】Which of the following is NOT true?
A.Different colors have different weights in a man's mind.
B.The colours “blue” is the second heaviest colour in a man's mind.
C.People can't smell the colours.
D.The colour you don't like will keep you healthy.
【3】According to the passage, how long will you feel if you stay in a red room for an hour?
A.Two hours.B.Fours hoursC.Six hoursD.Eight hours.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】A
【解析】
科学家发现不同的颜色在一个人的头脑中有不同的分量,那是因为每一种颜色都显示一种光波,它通过感觉器官到达我们的大脑造成的;人们接受自己喜欢的颜色,拒绝讨厌的颜色,所以,使用喜欢自己的颜色,身心才会健康。
【1】细节理解题。根据第三段“The heaviest colour is red, then blue, green, orange, yellow and white.”,可知“白色是一个人头脑中最轻的颜色”;故选D 。
【2】推理判断题。根据第三段“A scientist found that different colours have different weight in a man's mind.”可知“不同的颜色在一个人的头脑中有不同的重量。”,所以A表述正确;“The heaviest colour is red, then blue, green, orange, yellow and white. ”,可知“蓝色是人们心目中第二重的颜色”所以B表述正确;“Can you smell the colour? Of course not.”,可知 “人们不能闻出颜色”,所以C表述正确;根据第四段“your body and mind will be healthy by using the colours you like.”,可知“使用你喜欢的颜色,你的身心会健康的”,所以D表述错误;故选D。
【3】推理判断题。根据第四段“If you stay in a room with red windows, wallpapers and furniture for two hours, you'll feel you have been there for four hours.”,可知“如果在一个有红色窗户,墙纸和家具的房间里呆了两个小时,你会觉得你在那儿呆了四个小时”;由此推断“如果你在充满红色的屋子里呆一个小时,你会感觉在那呆2个小时”,故选 A。
本篇阅读单选考查细节理解、推理判断能力。题1可以在原文中找到包含题干的信息作答;题2要根据文本信息排除表述正确的选项A、B、C;题3 要根据文本信息“在红色的环境中呆2小时感觉呆4小时”,推断题干“在红色的环境中呆1小时感觉呆2小时”。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Let's go to the park and take the Ferris Wheel (摩天轮) to enjoy the view of the city.
—_______ enjoyable idea!
A.What anB.How anC.WhatD.How
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Li Chunlin, a farmer, used to live in a poor village in the north of Shanxi in the 1980s. He and his wife went to Shenzhen to make a living __________ running a restaurant.
Years later, they became rich and returned to their hometown with excitement. However, they __________ that the land around the village was covered with sand. That made them __________.After thinking twice, Li and his wife __________ to fight against the sand.
They bought thousands of young trees and planted them around the village. Only a few survived(存活), because the trees weren't watered often. How to get water was a big __________.They dug a well(井)but it became dry __________.Then they asked a drilling team to dig a deep well.__________the clear water appeared, their money ran out. They didn't have money to buy young trees. Learning what they were doing, one of their friends who did __________ was moved and wanted to do something for their village, too. So he offered the money they needed.
With the money, they bought trees and then had them planted. They __________ the trees as if they were their own children. After some time, green __________came out. When the villagers saw the changes, some started to join Li and his wife in the fight. Then more joined. Years went by, and now larger areas around the village are covered with green trees.
【1】A.byB.atC.on
【2】A.discussedB.discoveredC.disagreed
【3】A.sadB.scaredC.excited
【4】A.warnedB.decidedC.advised
【5】A.requestB.problemC.direction
【6】A.quicklyB.properlyC.peacefully
【7】A.ButB.AndC.Although
【8】A.treatB.courseC.business
【9】A.looked upB.looked forC.looked after
【10】A.leavesB.grassC.flowers
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及所给的词首字母或汉语提示,补全单词。
【1】You can't go to a foreign country without a p________.
【2】Don't w________the electricity. Turn off the lights when you leave the room.
【3】Work hard and you will a________your goal.
【4】Everyone wants to have a good________(记忆).
【5】I think the________(高度) of the big tree is twenty-five metres.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,按要求完成各小题。
Food is very important to all cultures. French culture is no exception. In France, people like to eat special meals with their family and friends. On holidays, they often have a big, expensive meal at a restaurant. Usually, they eat one kind of food on a dish, finish the food, and then eat another kind of food on a different dish. A special meal in France can have many courses(菜肴), and often lasts two or three hours. French food is healthy and delicious.French people eat many kinds of fish,meat,fruit and vegetables.
Germany and France are both in Europe, but their eating customs are different.German food is healthy, but German people don't eat many kinds of food, and they eat fewer fruit and vegetables. The favorite food in Germany may be pork(the meat from pigs). potatoes, and cabbages.
Americans work hard, and they don't have much time to eat meals. American families don't often eat dinner together. For example, children may eat earlier or later than their parents. When American mothers work late, their children sometimes cook their own dinners. Americans eat lots of snacks, and get cheap meals like hamburgers and French fries from restaurants. These are called"fast food"because people don't have to wait long for their order. Now more and more people find them a problem because they aren't healthy.
【1】What does the writer think about French food?(根据短文内容回答问题)
________________________________________________________________________________
【2】How are German eating customs different from French ones?(根据短文内容回答问题)
______________________________________________________________________________
【3】Why do American children sometimes cook their own dinners?(根据短文内容回答问题)
__________________________________________________________________________________
【4】Which do you think is the most popular food in China(从文中找出与画线部分意思相近的单词或短语)
______________________________________________________________________________________
【5】In the passage, the underlined word “them”refers to________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A
阅读短文,从方框中选择适当的单词填空(每词限用一次)。
long name loved them under
Once in a pretty primary school there were two boys, who were called Tidy Tom and Dirty Dan. Let me tell you how Tom got his【1】.
Every morning, he woke up very early. Before breakfast, he brushed his shoes to make【2】 shine, and then carefully brushed all the dust from his coat to his trousers. After that, he washed his hands and his face, and took his breakfast. Then, taking his books【3】 his arms, he started off to school. He had a【4】 way to go, but he was always there in time. He【5】 his lessons and he was clean and tidy. So the boys called him Tidy Tom. Learn this little lesson as well as you can be tidy like Tom, not dirty like Dan.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—_______ nice day! Would you like to go shopping with me this afternoon?
—_______, but I have a lot of homework to do.
A.What a; I'd love toB.How; I'd love to
C.What; No, I won'tD.How; It doesn't matter
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】听对话,回答下列各小题。
【1】What kind of friends would John like to have?
A.Active and friendlyB.Quiet and honest.C.Active and honest.
【2】Who likes playing computer games?
A.Alice.B.JohnC.Jerry.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I’ll fly to Shanghai on business next Friday.
—__________________.
A.That’s very nice of you.B.I don’t think so.
C.Can’t you go?D.Have a good trip.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com