精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Experiencing China

Mike, Canada

I spent three months with my host family (接待家庭) in China. It was a lifetime experience. I was able to experience Chinese living and culture, from basic Tai Chi to Beijing Opera. I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital. Now I have a better understanding of Chinese culture.

Joanna, Australia

I stayed with my host family for five months. My host mother is a Chinese teacher and she is really warm-hearted. With her help, my Chinese has improved a lot. And I have got used to a new culture.

Bill, America

My host mother is a wonderful cook! She makes me all kinds of traditional Chinese dishes. They are tasty and I like them very much. Just like me, my host parents love to learn about different cultures. They often ask me questions about life in America.

Cindy, Germany

Recently I took part in a program to study Chinese. I lived with a host family in China for six months. My host sister is a really hardworking student. It was amazing to see how she made progress in English. And a close relationship has developed between us.

根据语言材料内容选择最佳答案。

1Who visited a traditional Chinese medicine hospital?

A.MikeB.JoannaC.Bill

2How long did Joanna stay with her host family in China?

A.Three monthsB.Four monthsC.Five months

3Cindy thinks her host sister is ________.

A.a wonderful cookB.a responsible doctorC.a hardworking student

4Who is from Germany?

A.CindyB.BillC.Joanna

5According to the passage, which is Not True?

A.With her host mother’s help, Joanna’s Chinese improves a lot.

B.Cindy’s host sister is a lazy student.

C.Bill’s host mother is good at cooking.

【答案】

1A

2C

3C

4A

5B

【解析】

文章大意:文章主要介绍了MikeJoannaBillCindy四个外国孩子在中国接待家庭中的生活感触。

1细节理解题。根据第一个表格中的“I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital”可知,Mike参观了一个传统的中医院,故选A

2细节理解题。根据第二个表格中的“I stayed with my host family for five months”可知,Joanna在中国和她的寄宿家庭呆了五个月,故选C

3细节理解题。根据第四个表格中的“My host sister is a really hardworking student”可知,Cindy认为她的寄宿姐姐是一个非常用功的学生,故选C

4细节理解题。根据第四个表格中的“Cindy, Germany”可知,Cindy来自德国,故选A

5细节理解题。根据第二个表格中的“My host mother is a Chinese teacher and she is really warm-hearted. With her help, my Chinese has improved a lot”可知,在Joanna寄宿妈妈的帮助下,她的中文提高了很多,所以A说法是正确的;根据第四个表格中的“My host sister is a really hardworking student”可知,Cindy认为她的寄宿姐姐是一个非常用功的学生,所以B说法中Cindy的寄宿姐姐是一个懒惰的学生的说法是错误的;根据第三个表格中的“My host mother is a wonderful cook! She makes me all kinds of traditional Chinese dishes”可知,Bill的寄宿妈妈很擅长做饭,所以C说法是正确的,故选B

阅读理解题中的细节理解题。首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。

例如题目1中,关键词是visited a traditional Chinese medicine hospital,可定位到第一个表格中的“I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital”可知,Mike参观了一个传统的中医院,故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】:here did you go for your summer holiday last year?

B: I went to Beijing.

A: 1

B: I went to Beijing with my parents.

A: 2

B: I went there by plane.

A: How long did you stay there?

B: 3

A: What did you do there?

B: 4

A: What do you think of people there?

B: 5

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Do foreigners find online shopping fun or painful? Some of my foreign friends have shared their online shopping stories with me.

Ari James (US)

One of the first things I was told about China is Taobao. When I arrived in Nanjing, it didn't long to start buying things from Taobao. I bought bags, shoes and many other things. The most funny thing is that I once ordered 15 large doughnut pillows (甜甜圈枕头) for my teachers. The pillows arrived the very next day in such a huge bag that I carried it to the school like Father Christmas.

Christine (Australia)

I've been shopping online for nearly three years. Now I'm completely in love with Taobao. I can find almost everything I want on it. It took me a long time to get used to online shopping, since most online shops serve Chinese people. But as soon as I got the knack (诀窍), online shopping became quite easy.

Barbara Gordon (US)

I've only used Taobao a few times. Compared with website like Amazon, Taobao is worse. You have to be very careful about what you will buy in order to avoid scams (诈骗). If Taobao can try harder to fight against online scams, it'll be more successful.

Lindy (Canada)

I can't stop shopping on Taobao! I often search for what I want through Taobao for a whole day! I so crazy about traditional Chinese gifts. I won't miss this year's shopping day.

Information Card

1What Ari James bought online? ___________________

2Which country Christine is from? ___________________

3What Taobao needs to fight against according Barbara? ___________________

4What Lindy enjoy buying on Taobao? ___________________

5How many of the foreigners mentioned above enjoy shopping online? ___________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据对话内容,从方框内选出能填入空白处的最佳选项。其中有两项为多余选项。

AHi, Steve, how long have you been in Hainan?

B1However, I’m going back to Britain tomorrow. I have seen many interesting things in Hainan.

A2

BOh, yes. I love it, but when I visited it, there were too many people. I’ve also been to the Tianya Haijiao.

AWow, great! 3

BWell, I also went to see the Wuzhi Mountain, it’s so wonderful.

AOK. Have you tried any Hainan food?

BOh, yes, I have. I love Hainan food.

A4

BMy favorite is Hele Crab. It’s so yummy.

AThank you for your time. 5

BThank you.

A.What’s your favorite Hainan food?

B.Where have you been?

C.I have been here for five days.

D.Where else did you go?

E.Have a safe trip home.

F.I wish you have a good time in Hainan.

G.Have you been to the Yalong Bay?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Is there anyone still in the burning building?

—________. All the people have escaped from the fire.

A.NobodyB.NothingC.None

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】They thought ________ necessary for schools to ________ the need of all the students' development.

A.it, refuseB.it's, satisfyC.it, satisfy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Manager: Can I help you?

Ben: Yes, I was just 1 at the notices about volunteer work and I'd like to do something to help.

Manager: I see. Well, we have new campaign (宣传活动) called "Save Our World". We need volunteers to help out in different ways.

Ben: Hm. What kind of work can I do? I'd like to work with animals.

Manager: In that 2, you can tell people about endangered animals at East Shopping Center.

Ben: Sounds like fun.

Manager: 3 so much rubbish that needs to be picked up. Would you like to help out?

Ben: OK. I'll collect rubbish in my neighborhood next Sunday afternoon.

Manager: Would you be able to 4 out leaflets (传单) about pollution, too?

Ben: Yes, I'll do that, too.

Manager: Well, thanks so much 5 helping save our world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Four students are talking about May Day Holiday.

Li Yufang: I went to Xiangyang with my cousin. We visited the ancient city of Xiangyang. We ate the most famous Xiangyang Beef Noodles. Xiangyang is a beautiful city with the history of more than 2, 800 years. I like it very much. We stayed there for two days.

Zhang Xin: My parents took me to Beijing by plane. We visited the Great Wall, the Bird’s Nest and the Palace Museum. We had planned to visit the Beijing Expo, but the tickets were not available. My parents said they would take me there this summer.

Liu Liang: My uncle and aunt work in Shanghai. I took a train to visit them with my sister. They took us to Shanghai Disneyland. It opened on June 16th, 2016. It is the sixth Disney theme(主题 )park in the world. It is different from the others.

Wang Lan: My father drove me to Hainan Province. It’s in the south part of our country. The weather there is pretty good. We stayed in Haikou for a short rest and then we drove on to Sanya. There, we found many beautiful beaches.

1Li Yufang went to Xiangyang with her________ on May Day Holiday.

A.fatherB.uncleC.cousinD.sister

2Liu Liang’s uncle and aunt work in ________.

A.XiangyangB.BeijingC.ShanghaiD.Haikou

3Wang Lan went to Sanya ________.

A.by carB.by shipC.by trainD.by plane

4In which part of a magazine can we read the passage?

A.Health.B.Tour.C.Science.D.History.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 A girl was working as a nurse in a private hospital. One day, a patient who was ______ ill was brought to her hospital, but soon had to be transferred(转院) to a________ hospital for an operation. The head of the hospital said that the patient couldn't be transferred unless he paid his ________ first. The patient's family asked if they could pay the bill ______ the operation, as the patient was very ill. But their request was refused.

The nurse, who had just arrived to work, ______the situation and made a surprising decision. She removed her golden bracelet(手镯), took it to the cashier's desk(收银台) and said she would use it to _______ the patient's bill. Thanks for her help, the patient was immediately transferred to the other hospital and his life was saved. Although the bracelet was the only piece of ______ jewelry(首饰) she owned, the nurse gave it away to save the patient, even though he was a total ______ to her.

The nurse's actions ______ the attention of the doctor who was on duty that day. He later fell in love with the nurse and they finally got married.

We may give without loving, but we cannot love without giving. Loving means giving as much as we can. Love is like a smile – neither has ______ value unless they are given away.

As Mother Teresa once said, "It is not how much you do, but how much love you put into what you do."

1A.easilyB.hardlyC.seriouslyD.lightly

2A.sameB.differentC.strangeD.funny

3A.billB.paperC.medicineD.operation

4A.beforeB.afterC.asD.for

5A.waited forB.talked aboutC.cared forD.heard about

6A.buyB.sellC.costD.cover

7A.valuableB.beautifulC.interestingD.useful

8A.friendB.directorC.loverD.stranger

9A.paidB.realizedC.caughtD.described

10A.someB.anyC.noD.one

查看答案和解析>>

同步练习册答案