精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据表格内容,选择最佳答案。

From: Japan

Name: Kumiko

Age: 14

Looks: A long face, big eyes, long black hair

Favorite color: Pink

Tel: 9657-2315

From: England

Name: Sally

Age: 13

Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair

Favorite color: Red

Tel: 9240-5697

From: Canada

Name: Dick

Age: 11

Looks: A big head, small eyes, short brown hair

Favorite color: Yellow

Tel: 9788-6558

1How old is Kumiko?

A.11.B.12.C.13.D.14.

2Where is Sally from?

A.England.B.Canada.C.Japan.D.America.

3Dick’s telephone number is .

A.9657-2315B.9240-5697C.9788-6558D.6788-6559

4Sally and Dick have .

A.long hairB.short hairC.black hairD.yellow hair

5Which is RIGHT?

A.Sally’s favorite color is pink.B.Sally and Kumiko look the same.

C.Dick is from the USA.D.Dick likes yellow very much.

【答案】

1D

2A

3C

4B

5D

【解析】

这篇短文是对KumikoSallyDick的基本情况的介绍:年龄,外貌,最喜欢的颜色,电话。

1细节理解。根据文中“Name: Kumiko Age: 14”可知,Kumiko14岁了。故选D

2细节理解。根据文中“From: England Name: Sally”可知,Sally来自英国。故选A

3细节理解。根据文中“Name: Dick Tel: 9788-6558”可知,Dick的电话号码是9788-6558。故选C

4细节理解。根据文中“Name: Sally ;Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair; Name: Dick Looks: A big head, small eyes, short brown hair”可知,SallyDick都有短发。故选B

5推理判断。根据文中“Name: Sally Favorite color: Red”可知Sally 最喜欢的颜色是红色。选项A. “Sally’s favorite color is pink.”错误;根据文中“Name: Kumiko Looks: A long face, big eyes, long black hair Name: Sally Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair”可知,他们长得不像。选项B. Sally and Kumiko look the same.”是错误的;根据文中“From: Canada Name: Dick”可知,Dick 来自加拿大,选项C. Dick is from the USA.”是错误的;根据文中“Name: Dick Favorite color: Yellow ”可知,Dick 最喜欢的颜色是黄色,选项DDick likes yellow very much.”是正确的。根据题意,故选D

做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。如第5小题考查推理判断。根据文中“Name: Sally Favorite color: Red”可知Sally 最喜欢的颜色是红色。选项A. “Sally’s favorite color is pink.”错误;根据文中“Name: Kumiko Looks: A long face, big eyes, long black hair Name: Sally Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair”可知,他们长得不像。选项B. Sally and Kumiko look the same.”是错误的;根据文中“From: Canada Name: Dick”可知,Dick 来自加拿大,选项C. Dick is from the USA.”是错误的;根据文中“Name: Dick Favorite color: Yellow ”可知,Dick 最喜欢的颜色是黄色,选项DDick likes yellow very much.”是正确的。根据题意,故选D

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
C
Koala Joey

Far away in Australia, a koala sits high in a eucalyptus tree. She grips a branch with the rough pads and sharp claws on her paws. In her pouch (小袋) she hides something special—her baby.
At birth the baby koala, called a joey, does not look like his furry mom. He is pink and bald(无毛的)and as small as a jellybean. Although he cannot see, he moves his legs and crawls. He smells milk and, without any help, starts to feel his way to his mother's pouch. Five minutes later he slips (滑) inside.
Inside the pouch, the joey drinks his mother's milk and grows. His eyes open. His ears form, and he hears his mother's calls. Soon thick fur covers his body. By the time the joey is ready to explore the world, he looks like his mother.

At five months old, the joey peers out of his pouch. He eats a special soft food from his mother called pap. When the joey eats pap, he gets bacteria(细菌)from his mother's stomach in his tummy too. He will need the bacteria to eat eucalyptus leaves, like grownup koalas do.
In another month, the joey leaves the pouch for the first time. He clings(贴着)to his mother's belly while she climbs in the treetops. By the time he is eight months old, the joey no longer fits in his mother's pouch. But he still drinks her milk.
Now, for a few hours each night, the joey climbs on his mother's back for a ride. While riding piggyback, he reaches for eucalyptus leaves. Just like mom, he nips (咬) off leaves and chews them. The leaves have plenty of water in them, so koalas rarely go to the ground for a drink. When the joey is about one year old, his piggyback days are over. Now he climbs to the treetops by himself. On each of his front paws, he has two thumbs opposite his three fingers. He can grip branches and grab leaves. The young koala spends more and more time away from his mother. He no longer drinks her milk. He dozes (打瞌睡,打盹) alone on tree branches. Soon he will move to another tree and live on his own.
(1)When a joey is eight months old, it can _________.
A.eats a food called pap
B.rides on his mother's back
C.sleeps on tree branches
D.clings to his mother's belly
(2)A joey stops drinking its mother's milk when it is about_______.
A.one year old
B.six months old
C.eight months old
D.five months old
(3)Paragraph 2 is mainly about_________.
A.the name of a baby koala
B.w hat a newborn koala is like
C.the size of a baby koala
D.what kind of fur a newborn koala has
(4)The author most likely wrote this passage to________.
A.introduce readers about baby koalas
B.tell a funny story about a baby koala
C.encourage people to protect baby koalas
D.compare a baby koala to other baby animals

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】In summer, we should ________cool clothes.

A. put on B. wear C. dress D. dress up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Although Bill isn’t rich enough, he often ______ money to the poor.

A. will give B. was giving

C. gives D. gave

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】________their opinion,I can solve the problem by myself.

A.For

B.In

C.To

D.With

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1If you want to go from the northwest(西北)to City Center, you can take the _____ bus.

A.No. 4B.No. 5C.No. 3D.No. 10

2The First Hospital can be seen in the _______.

A.westB.eastC.northwestD.southwest

3You may go boating in ______.

A.Great Lake and Beihai ParkB.Town Supermarket

C.the History MuseumD.the Football Club

4Bank of China is near ______.

A.May AirportB.Teachers’ CollegeC.the Public LibraryD.the Red Star Cinema

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Betty will ring me up when she _______ in Beijing.

A. arrive B. arrives

C. arrived D. will arrive

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Do you________your son after school?

No.He comes back home on the school bus.

A.pick up

B.look after

C.drop in

D.send for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Our country ______the sixth population census(人口普查) already.

A.finished B.has finished

C.will finish D.finishes

查看答案和解析>>

同步练习册答案