精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读短文,根据短文内容,从方框中选择五个选项分别填入空白处,使其文理通顺,并将答题卡上该选项涂黑。

If you argue with your friend, will you forgive him or her? Most people prefer to forgive others, according to the Daily Mail.

Researchers from Yale University, the University of Oxford and University College London have found that we tend to (倾向于) believe that people are good at heart, even when they have behaved badly. 1.

2. The strangers were told that they would receive money if they shocked another person with electricity. The “good” stranger refused the deal and the “bad” one accepted it.

The participants were then asked to judge (评价) the strangers based on their decisions. 3. But they were not confident that the “bad” stranger was truly bad. If they then saw the bad person do something good, they were more likely to have a positive impression of him or her.4. In addition, people are more likely to believe someone is innocent (无辜的), rather than guilty.

This tendency can help us develop and keep healthy social relationships. Sometimes, people behave badly by accident. 5. But what happens if it is found later that this person is not truly bad? We may have lost a good friend or partner, Molly Crockett from Yale University told the Daily Mai.

A.Scientists believe that it is human nature to see the best in others.

B.Forgiving someone is the best way to build healthy relationships.

C.But we might get a bad impression of them anyway and therefore end our relationship with them.

D.And when these “bad people” do something nice, people will be likely to forgive their previous (之前的) mistakes and have a positive opinion of them.

E.They reported having a positive impression of the “good” stranger.

F.In an experiment, more than 1,500 participants (参与者) were asked to watch two strangers.

【答案】

1D

2F

3E

4A

5C

【解析】

本文是一篇说明文,主要说明了研究表明人性本善,即使对方的行为举止很糟糕,但是很多人内心觉得对方的本性是善良的。

1联系上文“London have found that we tend to (倾向于) believe that people are good at heart, even when they have behaved badly.”伦敦已经发现,我们会倾向于认为人的本性都是善良的,即使他们都表现得很糟糕。可知,空格句子的意思是指这些表现糟糕的人的表现。选项D的意思是当这些坏人做一些好事时,人们会原谅他们之前的错误,对他们有一个积极的看法。符合句意。故选D

2联系下文“The strangers were told that they would receive money if they shocked another person with electricity.”这些陌生人被告知,如果他们用电电击另一个人,就可以得到钱。可知,空格句子的意思是和这些陌生人有关的一个实验。选项F的意思是在一个实验中,超过1500名参与者被要求观看两个陌生人。符合语境。故选F

3联系上文“The participants were then asked to judge (评价) the strangers based on their decisions.” 随后参与者被要求去评价这些陌生人基于他们的决定。再联系下文“But they were not confident that the “bad” stranger was truly bad.”但他们不相信这个坏陌生人真的是坏的。可知,空格句子的意思是对这些陌生人的评价是好的。选项E的意思是他们说对这个“好”的陌生人有一个积极的印象。符合语境。故选E

4联系上文“If they then saw the bad person do something good, they were more likely to have a positive impression of him or her.”如果他们看到坏人做了好事,他们更有可能对他或她有一个积极的印象。再联系下文“In addition, people are more likely to believe someone is innocent (无辜的), rather than guilty.”此外,人们更容易相信别人是无辜的,而不是有罪的。可知,空格句的意思是指人们相信别人好的原因。选项A的意思是科学家们相信,人性中总能看到别人最好的一面。符合语境。故选A

5联系上文“Sometimes, people behave badly by accident.”有时,人们会不小心做出不好的行为。再联系下文“But what happens if it is found later that this person is not truly bad?”但如果后来发现这个人并不是真的坏会怎么样呢?可知,空格句子的意思对他人不好行为的一个看法。选项C的意思是但不管怎样,我们可能会对他们留下不好的印象,从而结束与他们的关系。符合句意。故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We were at a disadvantage we did not have a very good knowledge of the language the others were using.

A.becauseB.althoughC.untilD.unless

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Saturday morning meant one thing for Susan — doing the laundry.

She hated doing the laundry. Unenthusiastically, she took the pillow cases off all the pillows. Then she removed the fitted sheet from the mattress(床垫). She took the towel off the towel bar in the bathroom. She grabbed a couple of dirty dish towels out of the kitchen, and looked all around her apartment for anything else that needed washing. In the corner of her living room, a can of coins sat on top of the file cabinet. She fished out seven quarters. She opened the cabinet under her kitchen sink and grabbed a plastic bottle of liquid detergent(洗涤剂). Finally, she set her electronic timer for 35 minutes. The timer would remind her that the washing was done, and that it was time to go back downstairs and put the clothes into the dryer for 40 minutes. Without the timer, Susan would completely forget to check her clothes.

Susan carried the laundry basket downstairs. How happy she would be when her laundry was done for this week.

As she came close to the laundry room, she heard a familiar sound. The sound was the washer washing and the dryer drying. One of her neighbors had got there before her.

Muttering(低声抱怨), Susan took her basket back upstairs.

根据材料内容选择最佳选项。

1How often did Susan do the laundry?

A.Every day.B.Once a week.C.Once a month.D.Four times a week.

2What does the underlined word “unenthusiastically” mean according to the text?

A.开心地B.绝望地C.不耐烦地D.缺乏热情地

3Which of the following things wasn’t taken to the laundry room by Susan?

A.The pillows cases.B.The towel.

C.A bottle of liquid detergent.D.The electronic timer.

4What can we infer from the text?

A.Susan needed 35 minutes to finish doing the laundry every time.

B.Susan completely forgot to check her clothes.

C.Susan didn’t do the laundry and went back upstairs.

D.Susan was happy to do the laundry.

5What’s the best title for the text?

A.Laundry DayB.Susan’s HobbyC.A Special SaturdayD.Susan’s Neighbor

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限。

1加班加点地工作使他疲惫不堪。

He is tired out because of _________________________.

2即使前路艰辛,我们也决不轻言放弃!

Although there will be much difficulty in the future, _________________________.

3自打儿时起,他就怀揣世界冠军之梦。

He _________________________ a world champion since his childhood.

4警方经常以短信的形式提醒人们提防各类犯罪分子。

The police often remind people _________________________ criminals.

5起初,这些飞行员都未入选中国宇航员训练中心。

At first, _________________________ China Astronaut Training Centre.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】A. 根据语境或句意,用所给词的适当形式填空,并将答案填写在答题卡上指定的位置。

1The students had fun ________ (play ) at New Year’s party yesterday.

2Jimmy finally fell ________ (sleep) when the rainstorm stopped at midnight.

3Many young people look up to these basketball________ (hero) .

4Mark was the only student that was ________ (choose) to attend the meeting.

5Could you please tell me how ________ (get) to the library?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】B. 请以My Unforgettable Person为题,介绍让你难忘的人。要点如下:1.短文中应包含A部分所有的信息;2.谈谈这个人对你的影响、启发;3.文中不得出现考生的真实个人信息。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Could you tell me_______?

—Sure, just a minute, please.

A.Where’s there a good place to eatB.where there’s a good place to eat

C.where is a good place to eatD.Where a good place eat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据对话内容, 从下面选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)

Brian: Hi, Cindy. 1

Cindy: Hi, Brian. It’s nice to see you and so many old classmates.

Brian: So it is.2

Cindy: You’re right. It’s really a long time.

Brian: Did you see the old photos on the wall?

Cindy: I sure did.3

Brian: But those are some great memories.

Cindy: Hey!4

Brian: Yes, it is. I remember he used to stay up all night studying.

Cindy:5

Brian: Yes. He was the only one left in the class when he woke up.

Cindy: That was really funny.

A.What happened?

B.Long time no see!

C.Who took these photos?

D.Isn’t that John over there?

E.We looked so funny in them.

F.I can’t believe it’s been ten years.

G.And then he would sleep in class.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 “Keep calm and carry on” — You can see this message written on many T-shirts and other tourist souvenirs (纪念品) in London and the UK. It has become so famous that there are many versions (版本) of it: “keep calm and drink tea”; “keep calm and love dogs”; “keep calm and learn English”. As you can see, you can substitute (替换) the “carry on” part for anything you want, really!

But where does the original phrase come from? Well, it comes from World War . It was a message to calm people down and encourage them during the war when London was being attacked. The idea was to carry on with life as normal, as if there was no war.

Staying calm when you’re in trouble is known as a very British thing to do. British people are famous for keeping a “stiff upper lip”. This means your lips (嘴唇) don’t shake when you are excited or frightened: you stay calm and don’t show people how you are really feeling.

Are British people still like this today? Do they still keep a “stiff upper lip”? Modern Britain is very different from how it was 60 years ago and British people probably show their feelings more than they used to. But if “keep calm and carry on” is still so famous today, then it must be something that British people still think and care about, and something they are still famous for. So next time you are frightened or in danger, just keep calm and carry on!

1Where is the original phrase “Keep calm and carry on” from?

A.A tea house in UK.

B.T-shirt and tourist souvenirs.

C.World War .

D.Modern Britain.

2According to Para. 1, what message will possibly be given to Grade 9 students who’re facing important exams?

A.Keep calm and work hard.

B.Keep calm and love dogs.

C.Stop crying and eat more.

D.Drink tea and learn English.

3What does the underlined phrase in Para. 3 probably mean?

A.唇亡齿寒B.唇枪舌战C.泰然自若D.装腔作势

4What is the best title of the passage?

A.Britain’s Most Famous Slogan

B.UK — A Great Country

C.The Culture Development in UK

D.The Changes of the British People

查看答案和解析>>

同步练习册答案