【题目】
Growing up in the Chinese community in Vancouver, Canada, I had full time to experience both Canadian and Chinese culture during my childhood.
In my community, many traditions and cultural traits brought by Chinese immigrants(移民)remain alive. For example, interactions (互动) between Chinese neighbors: People greet each other warmly and sometimes stop for a chat. Families also stay mostly the same after crossing the ocean. Elderly members still live with their children instead of in care homes.
Another similarity is that many of us celebrate traditional Chinese holidays, such as Spring festival. Although it's in a different country, the holidays are still commemorated with the same foods, entertainment ( 娱乐活动 ) and values as they are in China. My family makes sure to watch the Spring Festival Gala each year, for example.
While many ways of Chinese culture truly remain in Vancouver, there are also certain ways that the Chinese and Canadian cultures have mixed to create something new and special. Many children of Chinese immigrants, like myself, study in English at school and speak Chinese at home, leading to communication without any trouble in both languages. Chinese communities also celebrate Canadian holidays, like Halloween, which are not often celebrated in China.
Canadian culture has even taken on some Chinese foods and language. Chinese dishes are very popular throughout Canada, many people are very interested in trying them. More and more non-Chinese Canadians are learning the language in order to enjoy Chinese holiday celebrations and communicate with their Chinese of the same age.
As someone who grew up Chinese Canadian, I'm very proud of my special background and how it has made me the person I am today.
【1】According to the passage, what are Chinese immigrants in the writer's community like?
A.They seem too busy to stop for a chat.
B.Elderly people prefer to stay in care homes.
C.They also remain many Chinese traditions and values.
D.Their lifestyles remain unchanged after moving to Canada.
【2】What does the underlined word commemorated probably mean?
A.made.B.started.C.described.D.celebrated.
【3】What can we infer from the passage?
A.Canadians are open to Chinese culture.
B.Many Canadians can't get well with Chinese immigrants.
C.Canadians usually do better than Chinese people at school.
D.Canadians are unhappy with the influence of Chinese culture.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【解析】
文章大意:文章讲的是中国移民到加拿大带的许多传统和文化依然存在,使中国文化融入到了加拿大。
【1】细节理解题。根据文章第二段第一、二行In my community, many traditions and cultural traits brought by Chinese immigrants(移民)remain alive“在我的社区里,中国移民带来的许多传统和文化特征依然存在”,故选C。
【2】词句猜测题。根据文章第三段第二行划线单词前面的the holidays“节日”和后面的with the same foods“用同样的食物”可推知commemorated是庆祝的意思,made制作;started开始;described描述;celebrated庆祝,故选D。
【3】推测题。根据文章倒数第二段第一行Canadian culture has even taken on some Chinese foods and language“加拿大文化甚至还带有一些中国食物和语言。”可知,A说法是正确的;根据文章第二段第二、三行People greet each other warmly and sometimes stop for a chat.“人们互相热情地打招呼,有时停下来聊聊天。”可知, B说法是错误的;根据文章第二段第二、三、四行Many children ……Canadian holidays“许多中国移民的孩子,像我一样,在学校学英语,在家里说汉语,导致两种语言的交流没有任何困难。”可知C说法是错误的;根据倒数第二段第二、三、四行More and more non-Chinese Canadians are …… the same age“越来越多的非华裔加拿大人为了享受中国的节日庆典,与同龄华人交流,正在学习这门语言。”可知,D说法是错误的,故选A。
阅读理解题中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。
例如题目1中,关键词是Chinese immigrants in the writer's community,可定位到文章第二段第一、二行In my community, many traditions and cultural traits brought by Chinese immigrants(移民)remain alive“在我的社区里,中国移民带来的许多传统和文化特征依然存在”,故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---Can you come on Monday or Tuesday, John?
---I’m afraid ____ day is possible. I will be very busy on those two days.
A.either B.both C.every D.neither
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】----- Who's that man?
----- ___________.
A. He is a teacher B. He's tall
C. He's Jim D. He comes from America
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Five middle school students, all wearing "I choose kindness" T-shirts, sit around a table discussing how to turn that message into action.
It was a class called "Ready, Set, Give!" in West Suburban Summer School, Minnesota, US.
For five days, from 8:30 am to 4 pm, Hannah, 13, Annette, 12, Allison, 12, Adelaide, 13 and Ben, 13, designed activities that could turn their kindness into action.
They learned a lot about service projects. For example, after hearing about "Beyond the Yellow Ribbon", a program that provides care to soldiers (士兵), the students made cards for soldiers themselves. They filled care packages (爱心包裹) with nuts, beef jerky, toothbrushes, even fresheners.
The best part, though, was choosing their own service projects. Adelaide is planning to set up a lemonade stand to help the homeless. Annette is interested in protecting animals.
She plans to create posters to help people understand the dangers of ocean litter, pesticides and pollution. Hannah and Allison are paying attention to protecting the rights and health of young people. Ben wants to help people do a better job of recycling plastic ( 塑料回收 ).
The students also visited Prism, a social service agency (服务机构) in Minnesota. They worked for five hours, sorting donations, putting food on shelves and doing some cleaning.
Sarah Bailey, the activities' organizer, is confident that the students' projects will be successful.
"These guys are ready to take action," Bailey said. "It's more than I hoped for."
【1】What is "Beyond the Yellow Ribbon"?
A.It is a "I choose kindness" T-shirt.
B.It is a social service agency in Minnesota.
C.It is a program that provides care to soldiers.
D.It is a poster to help people do a better job of recycling plastic.
【2】Whose service projects are designed to protect the environment?
A.Annette's and Ben's.B.Hannah's and Allison's.
C.Allison's and Ben's.D.Adelaide's and Annette's.
【3】What did five middle school students do to turn their kindness into action?
A.They designed activities.
B.They wore "I choose kindness" T-shirts.
C.They made "Beyond the Yellow Ribbon".
D.They created a social service agency in Minnesota.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】They were good friends before, but they ______ like each other_______.
A. not; any more B. don’t; any more C. don’t; no more
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
When you want to spend time with your friends, what do you do? You can go to a movie, go shopping or go to a coffee shop and talk. But there is another choice. You can go to a board game cafe! These places have many board games. You can choose one that you want to play. And most board game cafes serve(提供)food and drinks. You can enjoy them while you play the game.
Two people can play some board games, such as checkers(西洋棋)or chess. Players take turns moving game pieces across a board. They must capture(夺取)the other player's pieces to win the game. These games take a lot of thinking and skill. Other games have more players and are less about skill and more about luck. These games usually have a dice(骰子)that players roll. The dice tells the player how many spaces they can move.
Each player moves their piece around the board. In many games, the first player to get to the finish wins.
If you want to be a good board game player, learn the goal of the game. Is it to earn the most money? Is it to solve a mystery? is it just to finish the game first? Whatever the goal is, work out the best and fastest way to reach that goal. Then you can win the game, if you're lucky!
【1】Where can you play board games according to the passage?
_____________________________________________________
【2】How can you be a good board game player?
_____________________________________________________
【3】Would you like to play board games? Why or why not?
_____________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,从方框中选择单词,并用其适当形式填空,使短文意思完整、通顺。每词限用一次。
say move me sudden bad fall big argue run be
The most miraculous (奇迹般的) thing in the world 【1】 a smile. A smile can start a friendship, prevent a fierce (激烈的) 【2】 and make us feel warm. Last year when I entered a new school, I had no friends and felt lonely.
One day at the break, I was 【3】 on the playground. Suddenly, I was hit by a basketball and 【4】 onto the ground. I tried to stand up but I couldn’t, because my ankle (脚裸关节) was hurt 【5】. As I looked up, I saw a big smile. It was from one of my new classmates, Leo. 【6】, I felt a warm stream burst out of my heart. I grabbed his hand and stood up. Without 【7】 a word, the friendship between Leo and I started.
Even the best friends will quarrel, Leo and I are no exception. Last week after quarreling with him, I went home. That night, I regretted for 【8】 bad temper (脾气). But I was embarrassed to talk to Leo, so I decided to send an emoticon (表情符号) of a smile to Leo through my mobile phone. After sending the message, I worried that Leo would never talk to me again. Then I heard a ring of a video chat and when I accepted the chat, I saw a face with a 【9】 and brighter smile on the screen. I was really 【10】.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最佳选项。
Have you ever got angry when facing problems? As we know, everyone has problems that may make our life in a mess. So how can we deal with them? Here are some ways.
By learning to forget
Most of us have probably been ________with our friends, parents or teachers. Perhaps they said something you didn't like, or you felt unfair. Sometimes, people can stay angry for years because of a small problem. As time goes by, good friendships may ______________. Perhaps we have seen young children playing together. Sometimes they have disagreements, and decide __________________ to each other any more. However, this usually does not last long. This is an important ________________ for us: we can solve a problem by learning to forget.
By regarding problems as challenges
Many students often complain about homework. They might feel they have ________________to do sometimes, or think the school rules are too__________________ . We must learn how to change these "problems" into "challenges". Education is an important part of our development. ______________ students, it is our duty to try our best to deal with each challenge in our education with the help of our teachers.
By thinking of something worse
By comparing our problems with other people’s, we will find ________________ not so terrible. Think about Stephen Hawking, for example, a very clever scientist, ________________ regards his many physical problems as unimportant. He can't walk or even speak, but he has become very famous and successful through hard work.
Don’t worry about problems. Let's face the challenges ________.
【1】A.satisfiedB.interestedC.excitedD.angry
【2】A.be foundedB.findC.be lostD.lost
【3】A.not to talkB.to talkC.to playD.not to play
【4】A.bookB.lessonC.subjectD.magazine
【5】A.too muchB.much tooC.many tooD.too many
【6】A.relaxingB.strictC.boringD.interesting
【7】A.UnlikeB.LikeC.AsD.So
【8】A.ourB.oursC.usD.we
【9】A.whatB.whoC.whichD.whose
【10】A.yetB.howeverC.againD.instead
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com