【题目】 With the development of mobile phone apps, people have more chances to communicate with others in the world through sharing videos online.【1】.
Many people think it is a double-sided sword(双刃剑) to use Douyin(抖音). While some people have found great joy in using the app, others think it is not a good idea to use it.【2】. They spend hours recording and uploading videos.【3】, and it harms their physical and mental health.
To deal with this problem, Douyin has carried out an anti-addiction (反上瘾) system. It has two new functions: a reminder that suddenly appears after 90 minutes of continuous usage and a feature that locks the app by itself after daily usage exceeds ( 超 越 ) two hours. I think it is an effective way to prevent addiction to the app.【4】, but we should use them properly.
A.This is really a waste of time.
B.Douyin is one of the most popular apps.
C.Apps like Douyin may bring us joy.
D.Many old people don't think Douyin is fun.
E.Some people, especially the young, have been lost in the app.
【答案】
【1】B
【2】E
【3】A
【4】C
【解析】
抖音是最受欢迎的应用软件之一,很多人都喜欢通过这个软件与世界上的其他人交流。但很多人每天花费很长时间刷抖音,影响了他们的身体和精神健康。于是抖音推出了一个反上瘾的系统。
【1】上句话“With the development of mobile phone apps”提到了手机应用软件的发展。下文“Many people think it is a double-sided sword(双刃剑) to use Douyin(抖音).”提到了抖音这个应用软件受到了人们的欢迎。这个空应起到承上启下的作用,引出抖音这个应用软件。B选项“抖音是最受欢迎的应用软件之一”符合语境。故选B。
【2】根据下句话“They spend hours recording and uploading videos.”“他们花费好几个小时录制、下载视频”,引出这里提到人们对抖音这个应用程序的沉迷。故选E。
【3】根据空后“and it harms their physical and mental health”可知,这里提到的是沉迷抖音的危害,A选项“这真的是浪费时间”符合语境。故选A。
【4】空后“but we should use them properly”中but表示转折,后面的意思是“我们应该适当使用”,因此这个空应说明这些应用软件的好处,C选项“像抖音这样的软件给我们带来了快乐”符合语境。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(请注意问题后的字数要求)
[1] Four Chinese cities Changsha, Qingdao, Wuhan and Macao have joined the UNESCO(联合国教教科文组织)Creative Cities Network. Changsha was named as “the City of media Arts; Qingdao is ” the City of Film”; Wuhan is “the City of Design(设计) and Macao is “the City of (73)Gastronomy”. (74) These four cities have made great efforts to build their creative industries.
[2] Recent years have seen Changsha develop a strong cultural industry, 71(1)_______in TV, cartoon production and publishing. Hunan Satellite TV was ranked as China’s second- biggest TV brand last year, according to an industry information network. Rainbow Cat and Blue Rabbit(《虹猫蓝兔七侠传》)was also made in the city.
[3] For Qingdao, film has played a major part in its development. It had its first movie theaters by the early 1900s. Film and filmmaking were first being developed. Qingdao is also home to the world’s largest film studio(摄影棚) . More than 200 films, 71(2)______ The Great Wall, were shot in the city last year.
[4] When it comes to Wuhan, perhaps some haven't known its design industry .But in fact, nearly 80 percent of China’s bridges and 7 percent of its high-speed rail ways were designed there. Some of the designs have won the international awards.
[5] As for “ the City of Gastronomy”, Macao has lots of delicious food like bacalhau (鳕鱼干) and curried crab (咖喱蟹). New dishes are invented all the time and more young talent is entering the city’s food industry.
【1】Fill in the blanks in Paragraphs 2&3 with proper words. (no more than 2 words)
(1)______________________________(2)_____________________________________
【2】What made Wuhan join the UNESCO Creative Cities Network. (no more than 3 words)
________________________________________________________________________
【3】What does the underlined word Gastronomy mean in Chinese?
_______________________________________________________________________
【4】Translate the underlined sentence in the first paragraph into Chinese.
_______________________________________________________________________
【5】Which sentence in this passage has the similar meaning as this one, “Here, the earliest cinemas appeared at the beginning of the twentieth century “.
_____________________________________________
【6】What's the best title for the passage? (no more than 5 words)
_______________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】What team does almost every school have in the United States?
A.Art.B.Sports.C.Music.
【2】When do the schools choose team members'?
A.At the beginning of each term.B.A the end of each term.C.During the holidays.
【3】What students can be chosen to play?
A.The students who are interested in sports.
B.Any student.
C.Only the best in sports.
【4】What will happen if the students aren't good at their lessons?
A.They can join any team.
B.They can't play sports on a team.
C.Their teacher will punish them.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Name | Hobby | Dream | Ways |
Frank | Music | Singer | Take part in the city’s singing competition next year |
Ann | Dancing | Dancer | Go to the dancing club |
Jenny | Sports | Runner | Join a sports club this term |
Peter | Traveling | Doctor | Go to China to study Chinese medicine |
Mike | Sports | Basketball player | Join a basketball club |
【1】Both Jenny and Mike like________.
A.travelingB.playing sportsC.listening to music
【2】From the chart(图表) we know that________.
A.Frank will study Chinese medicine
B.Jenny is in a sports club
C.Mike wants to be a baseball player
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— Guess what? I took part in an interview on TV last Sunday.
— Oh,________unforgettable experience it must be!
A.whatB.what anC.how
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Nowadays, students in a __________ school often find themselves in disagreement with their more __________ minded teachers.
A.tradition; traditionalB.tradition; traditionally
C.traditional; traditionalD.traditional; traditionally
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Would you mind explaining that again, please?
—__________.
A.That’s OK.B.Never mind.
C.Of course not.D.You should listen carefully.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Will the football match be covered live on TV tonight?
—Yes, but you might find it a bit ________ unless you are a sports fan.
A.boringB.boredC.interestingD.interested
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】During this Spring Festival holiday, the Forbidden City allowed the public ________ the Lantern Festival at night in the ancient palace for the first time.
A.celebrateB.celebratesC.to celebrate
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com