精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Do you use emoji very often? It's said that emoji is the fastest growing language in history. Five billion emojis are sent every day just on some social media, such as Wechat and Facebook.

They're appearing in some surprising places too. One court ( 法庭 ) judge in England used a smiley face emoji in a document ( 文件, 文献 ) to make it easy to explain the court's decision to children. It's not surprising that there's a day to celebrate emojis, but what do you know about its organizers, the website Emojipedia?

The company Unicode actually creates the computer code that gives us emojis, but Emojipediais where you can learn exactly what each emoji means and how to use it. Most of us probably know and use the most popular emojis, like the classic smiley face, heart or the smiling face with tears of laughter. But if you want to grow your emoji vocabulary, you can use Emojipedia to find out new ways to speak emoji.

Unicode adds new emojis all the time. They might take time to be shown on all platforms and phones, but you will see them immediately on Emojipedia. An important improvement to the emoji list, which had 2, 823 emojis after its 2018 update, is to make the emojis more various. The code for each emoji is the same, but different platforms, like Wechat or Facebook, design their emojis in different ways. When Emojipedia was deciding on which day to hold World Emoji Day, only Apple was using a calendar emoji with a date on, 17 July. So, they decided to celebrate World Emoji Day on 17 July too.

If you want to send someone a message using emoji to celebrate World Emoji Day, Emojipedia has plenty to choose from, including six colors of raising hand emojis, five party emojis and two kinds of fireworks. You can even choose a world globe that shows the part of the world you live in. Whichever emojis you choose to celebrate, we wish you Happy World Emoji Day!

1Why did a court judge use a smiley face emoji in a document?

A. To surprise children.B. To play a joke on children.

C. To attract children to study the law.D. To explain the court's decision to children.

2Different platforms .

A. add new emojis all the timeB. improve the emojis after 2018

C. design the emojis in different waysD. use the same emojis in the same situation

3Which of the following is true?

A. Only Apple celebrates World Emoji Day on 17 July.

B. We can choose 13 emojis to celebrate World Emoji Day.

C. We can find out new emojis and how to use them on Emojipedia.

D. Five billion people send emojis every day on Wechat and Facebook.

【答案】

1D

2C

3C

【解析】

本文是一篇说明文,主要介绍了Unicode 公司创造的emoji表情以及世界表情包日。

1题意:为什么法院法官在文件里用emoji笑脸表情?

细节理解题。A. To surprise children.给孩子们惊喜;B. To play a joke on children.跟孩子开玩笑;C. To attract children to study the law.吸引孩子学习法律;D. To explain the court’s decision to children.向孩子们解释法庭的判决。根据原文第二段One court judge in England used a smiley face emoji in a document to make it easy to explain the court's decision to children可知,在文件里用emoji笑脸表情是为了向孩子们解释法庭的判决,故应选D

2题意:不同的平台__________

细节理解题。A. add new emojis all the time一直添加新的emoji表情;B. improve the emojis after 20182018年后改进了emoji表情;C. design the emojis in different ways以不同的方式设计emoji表情;D. use the same emojis in the same situation在相同的情况下使用相同的emoji表情。根据原文第四段but different platforms, like Wechat or Facebook, design their emojis in different ways可知,不同的平台会以不同的方式设计自己的emoji表情,故应选C

3题意:下列哪一项是正确的?

细节理解题。A. Only Apple celebrates World Emoji Day on 17 July.只有苹果公司在717日庆祝世界表情包日;B. We can choose 13 emojis to celebrate World Emoji Day.我们可以选择13emoji表情来庆祝世界表情包日;C. We can find out new emojis and how to use them on Emojipedia. Emojipedia网站上我们可以找到新的emoji表情以及怎样使用它们;D. Five billion people send emojis every day on Wechat and Facebook. 50亿人每天在微信和Facebook上发送emoji表情。根据原文第四段When Emojipedia was deciding on which day to hold World Emoji Day, only Apple was using a calendar emoji with a date on, 17 July. So, they decided to celebrate World Emoji Day on 17 July too可知,不只是苹果公司庆祝世界表情包日,A选项说法不正确。根据原文第五段Emojipedia has plenty to choose from, including six colors of raising hand emojis, five party emojis and two kinds of fireworks. You can even choose a world globe that shows the part of the world you live in可知,可选的emoji表情不只13种,B选项说法不正确。根据原文第一段Five billion emojis are sent every day just on some social media, such as Wechat and Facebook可知,每天有50亿次emoji表情在诸如微信和Facebook的社交媒体上被使用,D选项说法不正确。根据原文第三段Emojipediais where you can learn exactly what each emoji means and how to use it可知,C选项说法正确,故应选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Would you like to live a house a flat?

A. between; and B. from; to C. on; and D. in; or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The man ________came to see you yesterday has come again.

A. which B. whose C. who D. when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Do you know the popular TV show Hua Qian’gu _____ its sequel(续集) next year?

— Really? I can’t wait to watch it.

A. will have B. had C. has D. is having

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Camp Nou

Camp Nou is a football stadium in Barcelona, Spain. It is the largest stadium in Europe and the tenth largest in the world. Many international matches are played there. There is a museum in the stadium—the FC Barcelona Museum. It is considered the best football museum in the world.

Beijing National Stadium

Beijing National Stadium, also called the Bird's Nest, is located in China. It was designed for use during the 2008 Summer Olympics and Paralympics.

It is the world's largest steel structure ( ). The stadium has been transformed ( 改造 ) so that it can be used for winter sports.

Wembley Stadium

Wembley Stadium is located in Wembley Park in London, England. The England national football team play most of their home matches there. It is the second largest stadium in Europe (after Camp Nou) and one of the largest and the tallest in the world which was very expensive to build.

Maracana Stadium

Maracana Stadium is an open-air stadium in Rio de Janeiro, Brazil. It was opened in 1950 for the FIFA World Cup. Since then, it has mainly been used for football matches between the major football clubs in Rio de Janeiro. It is the largest stadium in South America.

1There is a museum in Camp Nou.

A. filmB. musicC. historyD. football

2Which stadium is the largest steel structure in the world?

A. Camp Nou.B. Wembley Stadium.C. Beijing National Stadium.D. Maracana Stadium.

3From the passage, we can know that Maracana Stadium .

A. was used for the FIFA World CupB. has been transformed for winter sports

C. is the largest stadium in EuropeD. is the most expensive stadium in the world

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There _____________ more trees if we all take care of our environment.

A. will have B. are

C. will be D. is going to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Where do you plan_______ your holiday after you finish________ the novel?

A. to spend;writing B. spending;writing

C. spending;to write D. to spend;to write

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It is said that_______ Tian'anmen Square is _______biggest city square in the world.

A. the; the B. the; a C. /; a D. /; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

After a year of fights between American citizens and police officers, police in Alaska (阿拉斯加) are trying something different: Making 2017 a “Year of Kindness.” The police in Juneau, Alaska started Acts of Kindness to encourage citizens to do at least one act of kindness every day. The idea for the activity came from the policewoman Kris Sell. “I had this idea in August last year that we needed to do something, and if people have these attacks at their hate, we can reduce their hate. And how we can reduce their hate is with kindness,” Sell said.

The Juneau police are doing several different things to support Acts of Kindness. For example, officers are giving away donated clothes the first Saturday of each month to anyone who needs them. Sell also said the police had developed a ‘kindness surge’ calendar two months before. Juneau citizens signed up for weekly activities on the planner last month.

Acts of Kindness has received a lot of support. “The town was very excited about it. I’m not sure why the effort is welcome by so many people, but I think it has to do with a situation that people don’t like seeing around them, and they want to do something to change their environment,” Sell told the reporters.

Sell thought police officers should take the lead on Acts of Kindness. She hopes the activity will spread across the country so that other communities become nicer places to live.

1When did the policewoman come up with the idea of Acts of Kindness?

A.Last August.B.Last month.C.Last week.D.Last Saturday.

2The underlined word “them’’ means ________ in Paragraph 2.

A.officersB.attacksC.citizensD.clothes

3Many people in the town support Acts of Kindness because________.

A.they are not satisfied with their environment

B.the natural environment is polluted seriously

C.the citizens have developed a ‘kindness surge’ calendar

D.there is a good relationship between citizens and police

4According to the passage, we can learn that ________.

A.the police in Juneau will solve all crimes

B.citizens in Juneau will make better communities

C.the police in Juneau don’t treat local citizens well

D.more and more citizens in Juneau want to be policemen

5The passage is most probably from________.

A.an action filmB.a news report

C.a detective storyD.a science magazine

查看答案和解析>>

同步练习册答案