【题目】A hobby can give more meaning to our life. Here are some reasons why having a hobby is important.
As a chance to connect with yourself
Perhaps one of the best active ways to get in touch with yourself is to explore (探索) yourself through your hobby. It does not matter what your hobby is. Have a hobby of your own. It is the private (私人的) time you have with yourself.
As a chance to meet people of similar taste
Having a hobby is a great way to meet people. When you get material (材料) or something else for your hobby, you will meet many people who have the same hobby. By communicating with them, you will find out lots of things in common.
As a chance to share
What you learn through your hobby gives you something to share with others. People who learn card-making can use cards as gifts. Hobbies like music and painting help you to share the fine experience of art. People who like photography (摄影) like to share their photos. Having a hobby gives you a reason to share with another person.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
【1】There are four reasons that are mentioned (提到) in the passage.
【2】Having a hobby can help you spend more time with your family.
【3】Having a hobby can give you a chance to meet people with the same interest.
【4】If you like drawing, you can share some experience of art with others.
【5】The passage mainly tells about why it is important to have a hobby.
【答案】
【1】F
【2】F
【3】T
【4】T
【5】T
【解析】这篇短文主要讲述了为什么爱好是重要的。
【1】根据文中As a chance to connect with yourself;As a chance to meet people of similar taste
;As a chance to share可知,文中提到了三种,这种说法是错误的。故选F
【2】根据文中Have a hobby of your own. It is the private (私人的) time you have with yourself.可知,这个说法是错误的。故选F。
【3】根据文中Having a hobby is a great way to meet people. When you get material (材料) or something else for your hobby, you will meet many people who have the same hobby.可知,这个说法是正确的,故选T。
【4】根据文中Hobbies like music and painting help you to share the fine experience of art. People who like photography (摄影) like to share their photos. Having a hobby gives you a reason to share with another person.可知,这个说法是正确的, 故选T。
【5】通读整篇短文可知,这篇短文主要是告诉我们有一个爱好是重要的。这个说法是正确的。故选T。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Two men from different worlds — a BuzzFeed editor(编辑) from New York and a man in southern China known as “Orange Brother” — have been friends after social media(媒体) helped them know each other over a stolen iPhone.
The story of a guy named Matt in New York City who had his iPhone stolen last year has become famous on Chinese social media. Matt said his phone was stolen from a bar in the East Village last February. He bought a new phone and carried on with his life. It wasn't until this January, however, that he was going through his photo stream and noticed tons of photos that weren’t his, including several pictures of an unknown man posing next to an orange tree. More photos of food menus, fireworks and something strange kept appearing in his photo stream in the following days.
Matt later learned that his phone, stolen almost a year ago, had ended up in China and that the new owner was still logged(登陆) into his iCloud account(账户).
After Matt wrote about the cross-seas connection on BuzzFeed, a web user translated it and posted it to Weibo. He started getting tons of attention from people in China about the story. They thought it was romantic like a fairy tale and perfect for the spirit of the Spring Festival.
In typical Chinese netizen(网民)-fashion, they were able to track down the information of “Orange Brother”. He lived in Meizhou, Guangdong province. Web users loved this, and urged Matt to come to China and connect with his “long-lost brother”.
Orange brother made the first move. “Matt, I welcome you to come to Meizhou and try some local food,” he said on Weibo, China’s micro blogging platform. That post was “liked” over 12,000 times. Matt quickly accepted. Matt began learning Chinese, while Brother Orange posted videos of himself learning English. But when they finally met, the smiles and hugs said it all.
【1】 In this passage, we cannot know _________.
A. who stole Matt’s iPhone. B. how Matt knew Orange Brother
C. what Matt’s job is D. where Orange Brother comes from
【2】Matt learned some information about his stolen iphone when__________.
A. he went through the magazine
B. the new owner logged to his iCloud account
C. Orange Brother connected with him
D. Orange Brother used the stolen iphone to call him
【3】Which of the following is TRUE?
A. Matt himself translated his story into Chinese and posted it to Weibo.
B. Orange Brother urged Chinese netizens to look for the owner of the iPhone.
C. Orange Brother is the new owner of the iPhone that used to belong to Matt.
D. They didn’t meet each other until last February.
【4】 The article probably comes from ___________.
A. A music magazine B. a guide book
C. website news D. a history textbook
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(共1题;满分20分)
中考在即,请你根据以下内容写一篇发言稿,谈谈你对中考过程中要注意的事项以及建议理由:
1.保持良好情绪。不焦虑,不紧张,否则会没有面对困难的勇气。
2.明确目标,学会规划。太低的目标使人懒散,太高的目标使人失去信心。
3.多与父母、老师、同学交流沟通,以便帮忙走出困境。
4.劳逸结合,以保持旺盛精力。
5.自拟一个观点。
6. 词数90左右
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,从方框中选择适当的动词,并用其适当形式填空。有的需要加助动词或不定式符号(每词限用一次)
hold leave live look play |
The monkey mother has two little monkeys. They 【1】 in a big forest for years. She likes the younger, not the other.
One day, they 【2】 when a wolf came up to them. The monkey ran away with the younger monkey in a hurry and 【3】 the older alone. She climbed up a tree and took the younger in her arms.
After some time, the wolf went away slowly. The monkey took the baby out of her arms. She was surprised to see that the baby had died, for the baby【4】 in arms too highly. Very long time later, she remembered 【5】 for the older baby. The older baby was hiding in a wood. So he saved himself.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】An 8-year-old child heard her parents talking about her little brother Andrew. All she knew was that he was very and they had no money. Only a very expensive operation could him.
One morning, the girl heard her father say to her mother: “Only a miracle(奇迹) can save Andrew now.” The girl went to her bedroom, collected all of her money and counted it . She hurried to a drugstore.
“How can I help you?” asked the salesman.
“I want to buy a miracle,” the girl answered. “My brother has something growing inside his head. My daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle
?”
“We don’t sell miracles here, my dear. I’m so sorry,” the salesman said .
“What kind of a miracle does your brother need?” asked a well-dressed man standing nearby.
“I don’t know,” she answered. “He’s really sick and needs an operation in his head. So I all my money.”
“ do you have?” asked the man.
“$1.11,” she answered, “ but I can try and get some more.” She said again and again.
“Well, what luck,” said the man. “$1.11 is the of a miracle. Let’s go to see your brother.”
That man was Dr Carlton Armstrong, a famous brain doctor. The operation was and it wasn’t long before Andrew was well again. Sometimes miracles do happen.
【1】A. happy B. sick C. strong D. funny
【2】A. save B. take C. make D. use
【3】A. carefully B. early C. really D. hardly
【4】A. nice B. clean C. bad D. beautiful
【5】A. spend B. take C. pay D. cost
【6】A. happily B. wisely C. sadly D. easily
【7】A. took B. brought C. put D. sent
【8】A. How many B. How much C. How long D. How often
【9】A. price B. power C. money D. prize
【10】A. important B. expensive C. difficult D. successful
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】读音选词 根据所给句意和音标,从每题A.B.C.D四个选项中,选出一个最佳答案。(5分)
【1】I have a / pet / cat. Her name is Mimi.
A. pig B. pet C. pen D. put
【2】We should /ki:p/ quiet in the library.
A. sleep B. help C. keep D. cheap
【3】It’s /Im'p:tnt/ for us to be on time.
A. impossible B. important
C. impressed D. interested
【4】 I usually /'prktIs/ the piano after school.
A. practice B. popular C. problem D. person
【5】 Molly doesn’t like to eat in the /'restra:nt/.
A. remember B. restaurant
C. reporter D. regular
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Now the people are living a good life and they have many good things. What will life be like in the future? In the future, you’ll see many changes. First, we’ll wear a new kind of clothes. They’ll be warm when we are cold, and cool when we are hot. Second, we’ll eat many kind of food. Food will be very cheap and nice to eat. Everyone will have a long life. You can see lots of 150-year-old people in the street. Third, all of us will live in beautiful houses. The houses can also walk. When we want to change the place we live, they’ll take us there in a short time. Fourth, we will make many new robots. They will help us with the housework, talk with us, and cook meals for us. They’ll be our good friends. They will also help the old people in many ways.
【1】There will be _________ changes in the future according to the passage.
A. two B. three C. four D. five
【2】In the future, the new kind of clothes will be ______ when we are hot.
A. cold B. cool C. hot D. warm
【3】Food will be _______ in the future.
A. expensive B. cheap C. delicious D. B and C
【4】The underlined word “They” means ____________.
A. robots B. friends C. machines D. children
【5】Which of the following is NOT true?
A. The people are living a good life now.
B. Houses will be able to walk.
C. We can talk with the robots.
D. Some people will have a long life.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】My sister is shorter than my brother.(改为同义句)
My sister isn’t________ _______ ________my brother.
【2】He often goes to the park on weekends.(用two days ago改写)
He_______ _______ the park two days ago.
【3】Mr.Green doesn’t have any time this afternoon.(改为同义句)
Mr.Green ________ _________ this afternoon.
【4】The picture is beautiful.(对画线部分提问)
_______ do you_______ _______ the picture?
【5】She is very good at math, physics and chemistry.(改为同义句)
She ________ very ________ _______ math, physics and chemistry.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I heard the new song on the radio. I high and low in the music store, but I can’t find the song.
A.search B. have searched
C. am searching D. will search
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com