精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Kangkang is a boy. His good friend is Yukio. They look the same. Kangkang is twelve. He is from China. He has black hair and brown eyes. Yukio is thirteen years old. He is from Japan. He has yellow skin(皮肤), black hair and brown eyes.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1.Kangkang is Yukio’s good friend.

2.Yukio is from China.

3.Kangkang ‘s thirteen years old.

4.The two boys look the same.

5.Kangkang is Chinese.

 

【答案】

1.T

2.F

3.F

4.F

5.T

【解析】

试题分析:

1.细节理解题,根据文中语句“Kangkang is a boy. His good friend is Yukio.”理解可知。Kangkang 和Yukio是好朋友,故此题是正确的。

2.细节理解题,根据文中语句“Yukio is thirteen years old. He is from Japan.”理解可知。Yukio来自日本,故此句是错误的。

3.细节理解题,根据文中语句“Kangkang is twelve.”理解可知。Kangkang12岁了,故此句是错误的。

4.细节理解题,根据文中语句“They look the same”理解可知。他们两个长得非常相似,故此句是正确的。

5.细节理解题,根据文中语句“Kangkang is twelve. He is from China.”理解可知。Kangkang是中国人,故此句是正确的。

考点:本文的内容为记叙文。主要介绍Kangkang和 Yukio的情况,从年龄长相到国籍。

点评:Kangkang和 Yukio是一对好朋友,他们两个长相非常相似,介绍了他们的年龄和长相。在做题目时,要注意文章内容,从总体上把握文章内容,注意时态,人称和固定词组搭配。

 

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

—Why are you standing there,Kangkang?

—I can’t see the blackboard clearly.Two tall boys are sitting     me.

A.behind   B.next to   C.in front of  D.beside

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011-2012学年云南省丽江市永北镇中学初一12月月考英语试卷 题型:阅读理解


  Hello, boys and girls. My name is Kangkang. I’m from Tianjin. I’m No.1 middle school.
  My mother works in No.1 middle school. She teaches Chinese. My father is a doctor in a hospital. They both work hard.
  On Sunday my mother and I often do some shopping. My mother likes shopping a lot. We will go shopping this Sunday afternoon. My mother says she will buy me a red coat. But I don’t like red. I want a yellow one. My mother says yes to me. I am happy.
  My father doesn’t like shopping at all. He likes animals best. He often takes me to the zoo. My favorite animal is the panda. I think panda are very cute. This Sunday morning my father will go to the zoo with me.
I love my parents very much. They love me, too. I have a happy family.
【小题1】Kangkang`s mother is a ____________.
A. doctor B. nurse C. teacher
【小题2】What color does Kangkang like?
A. red B. yellow C. black
【小题3】______ likes animals best.
A. Kangkang`s mother B. Kangkang C. Kangkang`s father
【小题4】______ is Kangkang`s favorite animal?
A. the monkey B. the panda C. the elephant
【小题5】There are (有) ______ people in Kangkang`s family.
A. two B. three C. four

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2012-2013学年福建省晋江市九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:对话填空

口语运用:从方框中选出合适的选项。(10分)

   A: Hello, Kangkang. I have just called you,

A.  Let’s call him up now.

B.  Where have you been?

C.  Why?

D.  Have you found him yet?

E.  We got lost and couldn’t find each other.

but you weren’t in. ______82______

   B: I have just been to a shopping center with Michael. I’ve never been there before, but I don’t want to go there any more.

   A: _____83____

   B: Because there were too many people.

     84    

   A: Bad luck!     85    

   B: No, he has probably gone home.   86   .

I really hate to go to such a place.

   A: So do I.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011-2012学年福建省毕业学业质量检测英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Why are you standing there, Kangkang?

—I can’t see the blackboard clearly. Two tall boys are sitting _________ me.

A. behind           B. next to                  C. in front of

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2011年山东省威海市中考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Why are you standing there,Kangkang?

      —I can’t see the blackboard clearly.Two tall boys are sitting         me.

A.behind      B.next to      C.in front of    D.beside

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案