精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.阅读下面的短文,并根据短文内容判断文后句子的正(T)误(F).
It was a cold snowy morning after the winter vacation.And it was my first day at my new school.I was walking alone slowly and worrying about lots of things.It was early and there weren't many people on the road.Suddenly a girl who was riding her bike on ice fell down.She was trying hard to get up but fell again.Without thinking,I went over and helped her.She said"thank you"with a smile and then rode away.Her words warmed me a lot.
Finally,I got to school.The teacher led me to the classroom and introduced me to the class.Then he asked me to sit down beside a girl.I felt so nervous that I didn't dare to look at her.Soon the first class,English,started.Their textbook was different from those in my old school.As I was wondering what to do,an English book appeared in front of me."Let's share,"the girl beside me said."Hi,I'm Carrie."I looked up.It was the girl I helped that morning.Later on,we became good friends.
From that I learned:to help others is actually to help ourselves!

41.It was early and there were many people on the road.F(判断对错)
42.After getting up,the girl rode away without saying a word.F(判断对错)
43.The writer felt very excited when the teacher asked the writer to sit down beside a girl.F(判断对错)
44.The girl asked the writer to share the English textbook with her.T(判断对错)
45.From the story,we learned that helping others is actually helping ourselves.T.(判断对错)

分析 短文介绍了作者在一天早上帮助了一个摔倒的女孩,他们成为了同班同学,女孩也帮助了作者,并且成为了好朋友,从而告诉我们:帮助别人其实就是帮助自己!

解答 答案:41.F   细节判断题.根据第一段第一行句子It was early and there weren't many people on the road.这是很早而且在路上没有很多人.可知路上没有很多人.故答案为F.
42.F   细节判断题.根据第一段第二行句子Without thinking,I went over and helped her.She said"thank you"with a smile.没有想到,我走过去帮助她.她微笑着说"谢谢你".可知她说了谢谢.故答案为F.
43.F   细节判断题.根据第二段第一行句子Then he asked me to sit down beside a girl.I felt so nervous.然后他让我坐在一个女孩的旁边.我觉得很紧张.可知作者感到很紧张.故答案为F.
44.T   细节判断题.根据第二段第三行句子"Let's share,"the girl beside me said.坐在我旁边的女孩说:"让我们一起分享".可知女孩与作者分享英语教科书是正确的.故答案为T.
45.T   细节判断题.根据最后一段句子From that I learned:to help others is actually to help ourselves!从中我学到了:帮助别人其实就是帮助自己!可知从中我们学到了:帮助别人其实就是帮助我们自己是正确的!故答案为T.

点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Look at that girl.What's _____ name?
-Sorry,I don't know.(  )
A.sheB.hersC.hisD.her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.在沙发下面under the sofa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.________ you ________ Tina can join us.We just need one of you.(  )
A.Both,andB.Not only,but also
C.Neither,norD.Either,or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
AgeWhat you can do in the UKWhat you can do in China
5You have to go to school.You have to be in the kindergarten.
You begin to learn special skills.
13You can get a part-time job,but less than two hours on a school day or Sunday.No part-time job.
You mainly study at school.

16
You can leave school.
A boy can join the army with his parents'permission.
You can drive a motorbike.
You can leave junior high school.
Most teenagers can go to senior high school or technology school.
17You can hold a licence to drive most small cars.Most of you are preparing for the college entrance examination.


18
Age of maturity-you have grown up in the eyes of the law.
You can marry even without your parents'permission.
You can buy and drink wine in a bar.
You can join the army.
You can hold a licence to drive most small cars.
You can have the right of maturity.
Choose the best choice from A,B or C according to what you read.
66.In Britain,what can you do when you are five years old?A
A.Go to school      
B.Go to the kindergarten   
C.Begin to learn special skills
67.What does the underlined word"maturity"mean in Chinese?C
A.独立             
B.选举                 
C.成熟
68.At the age of 18,teenagers in China can'tB in law.
A.join the army      
B.marry                
C.drive a small car
69.If your 15-year-old friend is going to live in Britain,you should tell him that he canC.
A.drive a car        
B.join the army          
C.do a part-time job
70.Which of the following is True according to the passage?A
A.When you are 19years old,you can drive a car in China.
B.A 16-year-old teenager in the UK and in China can both join the army.
C.You can do a part-time job for half a day on Sunday if you are 13years old in Britain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.B
    In 1959,when Jean Harper was in the third grade,her teacher asked them to write a report on what they wanted to be when they grew up.She poured her heart into her report and expressed her dream of becoming an airline pilot.Her paper came back with an"F"on it.The teacher told her it was a"fairy tale".Jean was completely disappointed.As the years went by,Jean was beaten down by the discouragement."Girls can't become airline pilots; never have,never will.You're crazy."Finally Jean gave up.
    In her senior year of high school,her English teacher was Mrs.Dorothy Slaton,a strict teacher with high standards.One day Mrs.Slaton asked this question,"What will you do in the future?"Jean felt a rush of the old enthusiasm (热情),and with excitement she wrote down the very old dream right away.
    The next thing that Mrs.Slaton said changed the course of Jean's life."I have a little secret for you.You do have unlimited (无限的) abilities and talents.When you leave school,if you don't go for your dream,no one will do it for you.You can have what you want if you try!"
    The hurt and fear of years of discouragement disappeared suddenly.Jean felt thrilled and told her teacher about her dream of becoming a pilot.Mrs.Slaton slapped (敲) the desk top,"Then do it!"she said.
    So Jean did.It didn't happen overnight.In her l0years of hard work,even facing all kinds of difficulties,she never gave up her dream.
    Eventually,Jean Harper became a Boeing 737captain (机长) of the United Airline Company.

51.Jean's third-grade teacher thought her dream to beB.
A.great        B.impossible       C.challenging        D.reasonable
52.Mrs.Slaton may think thatC.
A.Jean is not a nice girl
B.only some of her students have great abilities
C.a belief helps to realize one's dream
D.her students are good enough to enter the best schools
53.According to the passage,we can infer thatA.
A.Jean's dream was always in her deep heart
B.Jean didn't go for her dream
C.most people around Jean were for her dream
D.Jean achieved her dream overnight
54.What does the underlined word thrilled in Paragraph 4mean?A
A.excitedB.surprisedC.disappointedD.relaxed
55.What's the best title of the passage?D
A.Face DifficultiesB.Dream the Future
C.Voice Your DreamD.Go for It.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.How many things can you see in the night sky?A lot!(26)A a clear evening you might see the Moon and some planets.And thousands of sparkling stars (27)C,too.
You can see even (28)D with a telescope.You might see stars where you only saw dark space before.You might see that many stars look larger than others.You might see that some stars (29)B look white are really red or blue.
But scientists believe there are some things in the sky that we (30)A.We can't see them with the biggest telescope in the world,even when it is the clearest night of the year.That's (31)Cthey're invisible.They're the mysterious dead stars called black holes.You might find (32)A hard to imagine that stars die.After all,our Sun is a star.Year after year we see it up in the sky,burning brightly,giving us heat and light.The Sun certainly doesn't seem (33)A getting old or weak.But stars do burn out and die after billions of years.As a star's gases burn,they give off light and heat.But when the gas runs (34)D,the star stops burning and begins to die.
So the next time you stare up at the night sky,remember:there's more in the sky than that meets the eye.(35)B amazing space it is!

26.A.OnB.InC.AtD.For
27.A.seeB.were seeC.can be seenD.will be seen
28.A.muchB.manyC.mostD.more
29.A.whatB.whichC.whoD.where
30.A.never seeB.never sawC.will never seeD.had never seen
31.A.whenB.howC.becauseD.so
32.A.itB.youC.yourselfD.itself
33.A.to beB.beingC.beenD.is
34.A.aroundB.offC.awayD.out
35.A.HowB.WhatC.What anD.How an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.阅读材料,根据材料内容回答问题.( 共5小题,计10分 )
Zhang Ming is at home in the morning.It is raining."This is a very bad Saturday.I can't go out to play."Zhang Ming thinks.
Zhang Ming looks sad.Mom comes to her."What's wrong,Zhang Ming?"she asks.
Zhang Ming tells her mom about the bad weather.Mom says,"Cheer up(高兴起来)!Let's go to a ball pool to‘swim'."Zhang Ming asks,"Go swimming in a ball pool?""Yes.Your dad will go with us."says Mom.
Mom and Dad take Zhang Ming to a ball pool.It's in a shopping center.There are many nice balls in the pool.Zhang Ming is happy.He plays with the children there.He has a lot of fun.He tells Dad and Mom,"This is a great Saturday!"
46.What does Zhang Ming want to do?He want to go out to play.
47.What does Zhang Ming think of the weather?The bad weather.
48.Who does Zhang Ming go to the ball pool with?His parents.
49.Where is the ball pool?In a shopping center.
50.Does Zhang Ming have a good time?Yes,he does..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.This is        English book.(  )
A.aB.anC.theseD.the

查看答案和解析>>

同步练习册答案