精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Japanese children are so happy because they have three festivals each year. Besides Boy's Day, they also have Girl's Day and the 7-5-3 Festival.

May 5th is Japanese Children's Day. But since the festival is mainly celebrated by boys, it is usually called Boy's Day. On Boy's Day, children don't have to go to school. Each family with a boy hangs up huge carp-shaped flags. The flags are usually with three colors: black (standing for the father), red (standing for the mother) and blue (standing for the son ). Japanese parents believe that the flags will bring their boys good luck and give them courage and power.

Girl's Day is a girls' festival on March 3rd. It is also called the Doll's Festival because on that day, families get a set of dolls at home for their daughters. It is celebrated because the parents want their children to be strong and healthy.

The 7-5-3 Festival is for children aged three, five and seven. Japanese people think that these three ages are the luckiest ones in one's life. On that day, these children get special candies wrapped (包裹) in beautiful bags. The candy is the symbol (象征) of a long and healthy life for these children. The 7-5-3 Festival falls in November.

1How many festivals do Japanese children have each year?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

2When is Boy's Day?

A. On March 3rd. B. On May 5th. C. In July. D. In November.

3Families get __________ for their daughters on Girl's Day.

A. a set of dolls B. beautiful bags

C. colorful flags D. special candies

4The candy is the symbol of __________ in the passage.

A. good luck B. courage and power

C. a happy feeling D. a long and healthy life

【答案】

1C

2B

3A

4D

【解析】本文介绍了日本的专门对于孩子们的三个节日

1细节理解题。根据Japanese children are so happy because they have three festivals each year可知。故选C。

2细节理解题。根据May 5th is Japanese Children's Day. But since the festival is mainly celebrated by boys, it is usually called Boy's Day可知。故选B。

3细节理解题。根据It is also called the Doll's Festival because on that day, families get a set of dolls at home for their daughters可知。故选A。

4细节理解题。根据The candy is the symbol (象征) of a long and healthy life for these children可知。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】-Why Bob (like) Chinese? –Because it’s interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(2013山东济南)Marydoes your brother get ________ work by bus

Nohe rides a bikeSometimes he walks

Ain

Bon

Cto

Dfor

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I have a small nose, he has a big one.

A. so B. but

C. too D. and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 假如你是王轩,就读于一所国际学校,今天上午在学校图书馆捡到了一个书包,但却丢失了一个文具盒。请你根据下面的提示写一则寻物启事及一则招领启事,贴在学校公告栏内。

要求:包括所给的全部图表信息,语句通顺,语意连贯。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—What smells terrible, Ted?

—I'm sorry. I'll my shoes and wash them at once.

A. take away B. put away

C. move away D. get away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Miss Smith is very kind. We all like_________ .

A.it B.her C.him D.them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】------Excuse me, what do you call this in English?

------It’s a map. Usually it _____ for sending letters.

A. uses B is using

C. is uesd D. will be used

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Little dogs ill and he had to look after them.

A.were B.was C.are D.is

查看答案和解析>>

同步练习册答案