精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】A young queen was given a magic box by a wizard(男巫).The box would bring happiness to the whole country whenever it was opened in a place full of the spirit of generosity.

The queen travelled all over the country,looking for

the most generous people. If she collected them all,she

would open the magic box. However,nothing special

happened. How disappointed she felt!

Until one day when the queen returned to her palace,

she saw a poor little boy begging. She would like to give the boy some money, but she didn't have any with her. So the boy asked her if she could give him the old box. Then he could sell it for a little money. At first the queen hesitated(犹豫),because she had been told the box had magical powers. But seeing how poor the boy was, she gave it to him. The boy took the box and opened it.

Immediately, all the most wonderful things one could imagine started flying out of the box, with the sound of singing,"Why look for it in others Goodness always starts in yourself. "

While enjoying all the wonders of the magic box, the queen learned to set an example to others, and she became the best queen ever in history.

1The queen travelled all over the country to .

A. have a great time

B. look for the most generous people

C. look for the poor little boy

D. show off the magic box to people

2The underlined word "generosity" here means " " in English.

A. kindness B. happiness

C. agreement D. poverty

3All the most wonderful things happened when the boy opened the box because .

A. the boy was a beggar and he was poor

B. the queen didn't have any money

C. the queen had the spirit of generosity

D. the boy wanted to sell it for money

4From the story we can learn that .

A. queens should be kind

B. wizards were very great

C. only poor people could own the box

D. people should be generous

5Which of the following is WRONG according to the passage?

A. The queen was disappointed at the box at first.

B. The queen saw the wonders of the box.

C. The queen was generous.

D. The boy and the wizard were good friends.

【答案】

1B

2A

3C

4D

5D

【解析】这是一则寓言故事,讲诉了女王遇到一位魔法师,得到了一个魔盒,并遵从魔法师的意愿,传递爱的故事。

1根据The queen travelled all over the country,looking for the most generous people. 可知女王周游全国为了寻找最慷慨的人。故选B

2根据文章可知这个盒子会给整个国家带来幸福,无论何时它在一个充满宽容的地方被打开。A. kindness 善良; B. happiness幸福;C. agreement 同意; D. poverty贫穷;故选A

3根据文章前面的描述可知,魔法师给女王的魔盒,是让她奉献善良和大度给别人,因此出现了神奇。A男孩是个乞丐,他很穷;B,女王没有钱;D男孩想要卖掉魔盒赚钱;这三项都不符合题意;故选C

4根据文章的描述可知,魔法师送给女王魔盒,是想通过她传递爱与宽容。故选D

5通读全文可知男孩和魔法师并不是好朋友。故选D

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】________ there a library near the post office

Yesthere ________

AIsis

BIsare

CAreis

DAreare

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】His father ______ since 1999.

A.died B.has died C.has been dead D.die

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—The Chinese government is trying to solve the problems between China and other neighboring countries________.

A________way is better for all.

A.peaceful;peaceful

B.peaceful;peacefully

C.peacefully;peaceful

D.peacefully;peacefully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】_______met, it wont be easily forgotten.

A.If only B.When if

C.Once D.Once you were

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Many old people prefer to live in the countryside because the air there is fresh.

Yes. And there it is quiet too.

A. in the village

B. in the city

C. in the market

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Li Chen likes to ________ much time on TV show

Atake

Bspend

Ctaking

Dspending

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】上栏是六部中国古典文学作品的封面,下栏是五段对中国古典文学作品的描述。请从上栏中选出与下栏匹配的选项,并在答题卡上将对应的选项涂黑。其中有一项为多余选项。

1________

2________

3________

4________

5________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Get up early, you’ll be late for school.

A. so B. and C. or D.but

查看答案和解析>>

同步练习册答案