【题目】 The Silk Road is the name of different roads that long ago connected Europe, Africa and Asia. People reached these different places along these roads. Scientists believe people began to travel the Silk Road about 3, 000 years ago. By the time the Chinese silk trade became important in the world. the Silk Road covered almost 6,500 kilometers. It spread from Rome to China, which is from the West to the Far East.
Traders travelling along the Silk Road carried silk, of course. They also carried and traded spices (香料), cloth, valuable stones and gold.
There is a famous old story along the old road. It is said that Roman soldiers (土兵) travelled through central Asia. They started to live somewhere near the ancient Chinese village of Liqian. Some of these Romans married local Chinese women and the story of blue-eyed villages of China was started.
During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of valuable goods and new ideas. These included people and trading goods from the Mediterranean, Persian, Magyar, Armenian, Baetrian, Indian and Chinese areas. All these people travelled the Silk Road, and they shared goods, stories, languages and culture.
In modern times, the old Silk Road routes(路线)are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even a Silk Route Museum in Jiuquan in China. It has over 35,000 objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.
【1】Traders carried all kinds of goods along the Silk Road. Which of the following is not mentioned in the passage?
A.SilkB.ClothC.GoldD.Tea
【2】Who married ancient Chinese women in the story of blue-eyed villages of China?
A.Asian soldiers.B.European soldiers.
C.African soldiers.D.American soldiers.
【3】What can we infer(推断)from the passage?
A.Valuable things could not be sold along the Silk Road.
B.The Silk Road allowed people from different countries to mix.
C.Ancient Chinese along the Silk Road may be able to speak different languages.
D.The objects in the museum in Jiuquan in China are from all along the Silk Road.
【4】Which part of a magazine can this passage come from?
A.History and geographyB.Sports world
C.Man and animalsD.Popular science
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
文章介绍了丝绸之路的历史。科学家相信大约3000年前丝绸之路就存在了,从遥远的罗马到远东的中国,商人们将自己的商品与其他国家的商品进行交易,丝绸之路上的各个国家共享物品和文化等,现在丝绸之路仍然在使用,中国在丝绸之路上起到了很重要的作用。
【1】细节理解题。根据Traders travelling along the Silk Road carried silk, of course. They also carried and traded spices (香料), cloth, valuable stones and gold商人沿着丝绸之路走,他们携带丝绸,他们也携带和交易香料、贵重的宝石和金子,可知没提到茶叶;故选D。
【2】细节理解题。根据Some of these Romans married local Chinese women and the story of blue-eyed villages of China was started一些罗马人和当地的中国妇女结婚,中国的蓝眼睛村庄的故事开始了,可知是欧洲的士兵;故选B。
【3】推理判断题。根据They also carried and traded spices (香料), cloth, valuable stones他们也携带和交易香料、贵重的宝石,可知A不对;根据During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix.在最繁盛时期,丝绸之路允许来自许多不同文化和国家的人彼此交流和结交,可推断只是在最繁盛时期,允许不同国家的人们结交,故B不对;根据All these people travelled the Silk Road, they shared goods, stories, languages and culture.所有在丝绸之路上旅行的人,他们分享物品、故事、语言和文化,故C对;根据It has over 35, 000 objects from all along the Silk Road.有35000多个物品来自丝绸之路,故D不对;故选C。
【4】推理判断题。短文主要讲述丝绸之路的历史,因此应来自于历史和地理;History and geography历史和地理;Sports world运动世界;Man and animals人与动物; Popular science热门科学;故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Internet use seems to cause a decline (下降) in psychological (心理的) health.
Even people who spent just a few hours a week on the Internet felt more depression (沮丧) and loneliness than those who spent little time on the Internet, the two-year study showed. And it wasn’t that people who were already feeling bad spent more time on the Internet, but that using the Internet seems to cause the bad feelings.
Scientists are surprised at the results. They were quite different from what they thought before. They thought that the Internet would make people psychologically healthier than TV, because users on the Internet are free to choose their information and to communicate with others.
However, the scientists also say, when people spend a lot of time or even all the day time on the Internet, there is no time left for them to be with their family and friends. They can’t have real conversations. Another possible reason is that people can see the outside world on the Internet and it makes them less satisfied with their lives.
判断正(A)误(B)
【1】Internet use seems to be bad for people’s psychological health.
【2】People are free to choose their information when watching TV.
【3】The more time you spend on the Internet, the less time you are with your family and friends.
【4】People are not satisfied with their lives so they spends lots of time on the Internet.
【5】The passage mainly talks about the influence that the Internet causes.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
The Huanleduo Charity Sale Sale on daily goods except foods | |
SCHOOL THINGS, BOOKS, TOYS, CLOTHES, CDS | |
LOW prices on all things here | |
LIST PRICE | SALE PRICE |
¥10 | ¥6 |
¥20 | ¥10 |
¥40 | ¥18 |
Sale takes place on March 30th. No telephone orders during the sale. CHANGJUN BILINGUAL EXPERIMENT SCHOOL Address: 318 Chazishan Road Open time: 4:00 p.m. to 5:30 p.m. |
【1】Things that cost ¥60 are on the cheapest sale for ________.
A.¥30B.¥24C.¥ 28
【2】Which of the following is TRUE about the information above?
A.You can buy things at the Sale at 9 a.m.
B.You can buy pens, pencils and books at the Sale.
C.You can order things by telephone during the Sale.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 随着电脑的普及,许多中国学生逐渐忽视书写。针对该现象,请你根据下表提示,用英语写一篇短文向校刊投稿,阐述书写的重要性。
你的观点 | 电脑普及时代书写依然重要 |
你的理由 | 1. 书写是中国传统文化的一个重要组成部分,所以练习书写有助于传承文化; |
2. 每个人的字迹都有个人意义,例如手写书信更能表达情感; | |
3. ……(再自拟至少一个理由并加以阐述) |
参考词汇:handwriting书法;字迹;书写(不可数名词) inherit传承(及物动词)
要求:1. 短文应包括表中所有要点,可适当发挥;
2. 文中不得出现真实的人名、校名等相关信息;
3. 词数:80词左右。(开头已给出,不计入词数)
Nowadays many Chinese students no longer pay much attention to handwriting. They believe their keyboards can do the work. However, I think that handwriting is still important.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 这段时间,全球各国都受到了新型冠状病毒(COVID-19)的影响。在中国,各行各业的人延期复工,学校也推迟开学。某英语报以“The Special Winter Vacation”为题,举办中学生征文活动。请根据下面表格中所给的信息提示,写一篇英语短文。
内容包括:
1.在“停课不停学”期间你在家里做了什么;
2.你认为你做的最有意义的事情是什么,并说明理由。
要求:
1.短文应包含表格中的全部信息,条理清楚,行文连贯;
2.短文中不能出现真实的人名和地名;
3.字数不少于80,开头已给出,不计入总词数。
●What did you do at home?(had online classes, helped with housework, did exercise…) |
●What's the most meaningful thing you did? |
●Why do you think it is the most meaningful? |
The Special Winter Vacation
As we all know, after the outbreak of the COVID-19 in our country, we all had a very special winter. During the vacation,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】你认为应该允许青少年扎耳眼吗?
Do you think teenagers should _____________________________________?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Fear may be in the heart as well as in the head, according to a study that has found a link between the cycles of a beating heart and the chance of someone feeling fear.
Tests on healthy volunteers found that they were more likely to feel a sense of fear at the moment when their hearts are contracting (收缩) and pumping blood around their bodies, compared with the point when the heartbeat is relaxed. Scientists say the results suggest that the heart is able to influence how the brain reacts to a fearful event, depending on which point it is at in its regular cycle of contraction and relaxation.
Sarah Garfinkel at the Brighton and Sussex Medical School said: "Our study shows for the first time that the way in which we deal with fear is different depending on when we see fearful pictures in relation to our heart."
The study tested 20 healthy volunteers on their reactions to fear as they were shown pictures of fearful faces. Dr. Garfinkel said, "The study showed that fearful faces are better noticed when the heart is pumping than when it is relaxed. Thus our hearts can also affect what we see and what we don't see-and guide whether we see fear."
To further understand this relationship, the scientists also used a brain scanner (扫描仪) to show how the brain influences the way the heart changes a person's feeling of fear.
"We have found an important mechanism by which the heart and brain 'speak' to each other to change our feelings and reduce fear, "Dr. Garfinkel said.
"We hope that by increasing our understanding about how fear is dealt with and ways that it could be reduced, we may be able to develop more successful treatments for anxiety (焦虑) disorders, and also for those who may be suffering from serious stress disorder."
【1】What is the finding of the study?
A.One's heart influences how he feels fear.
B.Fear is a result of one's heartbeat.
C.Fear can't be felt because of one's relaxed heartbeat.
D.One's fast heartbeats are likely to cause fear.
【2】The study was carried out by studying________.
A.volunteers' heartbeats when they saw terrible pictures
B.the time volunteers saw fearful pictures and their health conditions
C.volunteers' reactions to horrible pictures and results from their brain scans
D.different pictures shown to volunteers and their heartbrain communication
【3】Which of the following is closest in meaning to "mechanism" in Paragraph 6?
A.Order.B.System.C.Machine.D.Treatment.
【4】This study may contribute to________.
A.treating anxiety and stress better
B.explaining the cycle of fear and anxiety
C.finding the key to the heartbrain communication
D.understanding different fears in our hearts and heads
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com