【题目】阅读理解
China's introduction of the two-child policy has caused worry that the change will further make the shortage of pediatricians (儿科医生) worse.
The number of pediatricians in China dropped from 105,000 to around 100,000 within five years, according to China's public health statistical (统计的) yearbook in 2015. On average, there are only 43 doctors per 100,000 children.
Wang Baoxi, a pediatrician with the Shaanxi branch of Chinese Medical Doctor Association, told Xinhua that situation was even worse in smaller cities and counties. In Weinan City, which is about 70 kilometers away from Shaanxi's capital Xi’an, they only had 17 doctors to care for 100,000 children.
The Lingnan branch of No.3 Hospital Affiliated (附属的) with Sun Yat-sen University posted a notice telling people emergency treatment services in the pediatric department were canceled due to lack of doctors. "Since the department was finished in 2011, we have employed eight doctors. Four left in the following years,” said Shan Yutao, who works in the hospital's medical management office.
The shortage of pediatricians has made it difficult for parents. Low salary, high pressure and high risk are the main causes behind people's reluctance (不情愿) to become pediatricians.
According to the National Health and Family Planning Commission, 90 million Chinese women are allowed to have a second child under the two-child policy, which took effect on Jan. 1, 2016.
An Haiyan, an official with the Shaanxi provincial health and family planning commission, suggested that more attention be paid to pediatric departments in hospitals, and pediatricians be given subsidy (补贴) for their work.
(1)What is people's idea towards the two-child policy according to Paragraph One?
A.Supportive.
B.Against.
C.Unconcerned.
D.Worried.
(2)Why don't people want to become pediatricians?
① Because pediatricians have low salary.
② Because pediatricians have high risk.
③ Because pediatricians' work is hard.
④ Because pediatricians have high pressure.
A.①②④
B.①②③
C.②③④
D.①②③④
(3)What do the underlined words “due to” mean in Paragraph Four?
A.Unaware of.
B.As a result of.
C.Even though.
D.Afraid of.
(4)What is the main idea of the passage?
A.The two-child policy was coming.
B.More pediatricians are needed.
C.Some parents are worried about their second child.
D.Some hospitals can provide good service for children.
【答案】
(1)D
(2)A
(3)B
(4)B
【解析】短文主要讲述了目前儿科医生的紧缺现状。
(1)细节理解题。第一段有提到caused worry,也就是人们对二胎的态度是担心的,故选D。
(2)细节理解题。从Low salary, high pressure and high risk are the main causes behind people’s reluctance (不情愿) to become pediatricians.可知人们不想成为儿科医生是因为工资低,高压力还有高风险,故选A。
(3)词义猜测题。结合句意可知due to意思是因为,故选B。
(4)主旨概括题。短文主要讲述了二胎政策带来的忧虑就是儿科医生的紧缺。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What’s your family rule?
—I can’t play after school.I ________ do my homework first.
A.can
B.have to
C.don’t
D.can’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—I feel tired and sleepy. —Why not stop____ for a while?
A. rest B. to rest C. resting D. rested
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Students Wanted for Summer Camp
Boys and girls(12~16),
Are you good with children? Happy Kids Summer Camp needs help with sports, music, and English.
Come and join us!
Send your information to hksc@163. com.
阅读上面的招聘广告,假设你是安娜,想参加这个夏令营。请你根据下面表格中的内容给王先生发一封电子邮件,介绍一下你的个人情况、兴趣爱好及能力。词数:70左右。
Name | Age | School | Like | Abilities |
Anna | 13 | No. 1 Middle School | playing the guitar, painting, playing computer games | Swim, play the violin, speak English |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思翻译句子
从前,山上有一座庙宇。
________ ________ ________ ________,there was a temple on the mountam.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】_______ of the materials I listened to at the beginning of the exam _______ easy.
A. three fourths; is B. third four; are
C. three fourths; are D. three fourth; are
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】上海迪斯尼乐园于今年6月16日正式开放,许多孩子打算前往游玩。假如你是一名乐园的志愿者,请你根据下列表格中的要点提示,用英语向孩子们介绍乐园并提醒他们文明游园。
注意:1)词数90左右。短文的开头和结尾已为你写好,不计入总词数;
2)短文须包括所有要点,不要逐词解释,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3)短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
参考词汇:theme n.主题; firework n.烟火
Good morning, children!
As a volunteer from Shanghai Disneyland, I'd like to say something about the park and tell you how to behave well in it.
……
The park is worth your visit. I hope you will have fun.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】You look tired.You’d better________a good rest.
A.stop to have
B.stop having
C.to stop to have
D.to stop having
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 — Was there a computer in your study? — _________
A. Yes, there is. B. No, there isn’t.
C. Yes, there was. D. No, there was.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com