精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】David walked down the street. All he wanted to do was to play basketball with Jim. But his mother told him to return his sister’s books to the library on his way to Jim’s house.

In his eyes, books and summertime just don’t go together. He thought he read a lot during the school year. And he never went into a library. Today he’d just drop the books off in the outside return box, but it was locked. He had to go inside to return them.

David walked inside the building a few minutes before closing time. He put the books into the return box. After a quick drink of water and a short stop in the toilet, he’d be on his way to meet Jim. He walked out of the toilet. The library lights were turned off. He was locked—in a library.

David tried to use the telephone, but he couldn’t find one. As the sun began to set, he searched for a light and found a little one on the desk. He used a pencil to write a note on a big piece of paper. It read, “I’m locked inside. Please call for help.” He put it on the front door. Surely, someone passing by would see it. He then turned his attention to the library itself.

He was surprised to find that this place was not so bad. Rows and rows of books! When he saw a book about Michael Jordan on the desk, he picked it up. He opened the book and began to read. He felt that being locked in the library didn’t seem to be such a terrible thing.

1What did David’s mother want him to do?

A. Play basketball with Jim. B. Take a walk in the street.

C. Read books in the library. D. Return his sister’s books.

2Which of the following sentences could be added to the chart?

A. He searched for a light. B. He put the books into the return box.

C. He had a quick drink of water. D. He turned his attention to the library.

3What did David find after he was locked in the library?

A. He became interested in this place. B. He was very afraid of the dark.

C. His mom was worried about him. D. His friend became nervous about him.

【答案】

1 D

2 D

3 A

【解析】

本文讲述了一个无心插柳柳成荫的故事.原本不喜欢在暑假读书的David,因为她替妹妹还书,阴错阳差被锁在图书馆,在等候帮助的过程中,随手打开一本书,结果发现读书也不是很糟糕的故事.事实证明,上帝把你锁在图书馆,你自己可以打开一扇知识之窗.

1细节理解题.根据第一段第二句But his mother told him to return his sister's books to the library on his way to Jim's house.可知但是他的母亲告诉他在去吉姆家的路上把他姐姐的书还给图书馆.故选D.

2细节理解题.根据He then turned his attention to the library itself.可知然后他把注意力转移到图书馆本身.故选D.

3推理判断题.根据最后一段中描述David的行为和心理活动,可知他逐渐对图书馆感兴趣了.故选A.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文理解,选择正确答案。

She is Li Xinqi. Her English name's Olivia. She is a lovely girl. She was born(出生) on January 12th, 2012 in USA. She is gymnastics champion(体操冠军) Li Xiaopeng and Angelita Li's daughter. In April, 2014, she goes to record the TV program(录制节目), "Dad came back". After that,she is loved by everyone.

The girl is Jia Yunxin. She was born on October 23rd, 2012 in Beijing. Her parents are Jia Nailiang and Li Xiaolu. They are actors(演员). She also comes to “Dad came back” in Zhejiang TV. She is very cute, sometimes gentle, sometimes tough(强硬的). People like her.

The boy is Du Yuqi, but we all call him “Uh huh”. He was born on the morning of September 19th, 2013 in Beijing. He is Du Jiang and Huo Siyan's son. They are actors, too. He looks very handsome(帅), and he records “Dad came back” second season with his father. Everyone likes him very much.


(1)How old is Olivia?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)What's the name of “Uh huh”?
A.Li Xinqi.
B.Du Yuqi.
C.Jia Yunxin.
D.Du Jiang.
(3)Which of the following is NOT TRUE?
A.They were born in Beijing.
B.They all record the program “Dad came back”.
C.Olivia's parents aren't actors.
D.People like them very much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

When my son, Mark, was in the third grade, he saved all his pocket money for over three months to buy holiday presents. 【1】 .

I drove him to a nearby supermarket. Mark picked up a hand basket and went in while I waited and watched in the car. It took Mark over 45 minutes to choose his presents. Finally he came to the checkout counter (交款处) and reached into his pocket for his money. It was not there! There was a hole in his pocket, but no money. 2 .

Then a surprising thing happened. 3 . "You would help me a lot if you let me pay for you," said the woman. "It would be the most wonderful gift you could give me. I only ask that one day you will pass it on. When you grow up, I would like you to find someone you can help. When you help others, 1 know you will feel as good about it as I do now."

4 . That year we all enjoyed our gifts almost as much as Mark enjoyed giving them to us.

I would like to say '"thank you" to that very kind woman, and tell her that four years later, Mark went house to house collecting blankets (毯子) and clothes for the homeless people in the fire. 5 .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】五、语法填空

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中单词的适当形式填空。

Chen Guanming, a 61yearold Chinese farmer, 1(choose) to ride his bicycle all the way from China to Rio during the Rio Olympics. He

called 2(he) “Olympic madman”. This was the 3(three) Olympics he had. People in Brazil welcomed him in the 4(friendly)way after he arrived in Rio.

Seventeen years ago, he started his crazy Olympic adventure(冒险): he traveled around China before the 2008 Beijing Olympics started. Then he went to London Olympics in 2012. In 2016, he went to Rio Olympics. He planned 5(finish) his travel around the world in Tokyo for the 2020 Olympics.

He didn't have money, 6 people he met on the road gave him a lot of help. So he was able to ride his bicycle to Olympics all the time.

Riding to Olympics was 7 enjoyable experience. Chen said, “I do it to follow the Olympic spirit. My biggest hope is to encourage people not to be afraid 8 problems.” Although he couldn't watch the games in the stadiums, he was very happy by 9(try) his best to join the Olympics. That's 10 the Olympics are about.

Unluckily, Chen had a car accident(车祸) on October 18, 2017. He died because of that.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

【1】The above material must be ____

A. a menu B. a poster

C. a newspaper D. a guidebook

【2】Who might be interested in it and want to have a try?

A. An 80-year-old grandma

B. A successful businessman

C. A busy housewife

D. An active college student

【3】If you work 5 days, 8 hours per day for it, you can get ______.

A. $11.86 B. $59.3 C. $474.4 D. $117372

【4】If one wants to know more information, he can___.

A. pay $11.86 B. go to Washington

C. go after March 31 D. check online

【5】 It’s clear that ____________.

A. you can build certain skills if you get the job

B. it’s available at any time if you are interested in it

C. you can travel all around the world if you do it well

D. it’s easy to get more money if you are a housekeeper

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2014年湖北省恩施州中考】Nobody knows when the stone bridge ___ , because there is no record about it.

A. has built B. was built C. built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】信息匹配

A: Hi, Janet. Would you like to help save the environment?

B: Yes, But what can I do?A: Well. _______【1】______.

B: Yes, that’s easy. Sometimes I turn on the lights without thinking. What’s next?A:Second,you can ride your bicycle. _____【2】______

B: That will save money, too. What else?A: Try to recycle paper, like newspapers, magazines, mail and so on.

B: _____【3】______ Good idea.A: And turn off the shower when you’re not using it.

B: You mean when I have shampoo()in my hair?A:Yes, get wet.___【4】_____. Put the shampoo in your hair and then turn on the shower and wash it out.

B: Will that help the environment?A: Yes, we have to save water. And last, take a bag when you go shopping. ____【5】___

B: OK. My parents do most of the shopping. I’ll tell them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】短文填空

根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确。(每个词只能用一次)

The Different Search for American Products in the US

If you go to another country, what kinds of things would you buy? Would you buy a camera in Japan, some beautiful clothes in 【1】 ______, or a watch in Switzerland? 【2】_______ matter what you may buy, you might think those products were made in those countries. 【3】_________, you could be wrong. Kang Jian is a 17-year-old student from Shanghai. Last year he 【4】______ to visit his aunt and uncle in San Francisco. He found 【5】 ______ interesting that so many products in the local shops were made in China. “I wanted to buy a toy car for my cousin, but even though most of the toys were American brands, they 【6】_____ in China.” Toys are not the only things made in China. “I wanted to buy a pair of basketball shoes,” he explains. “But I had to visit five or six stores before finding a pair made in America!” He realized that Americans can hardly avoid 【7】 ______ products made in China. “In fact,” he continues, “there are many other things there made in China footballs, handbags, pet food, mobile phones. Even American flags are made in China!” Kang Jian thinks it’s great that China is so good 【8】 ______ making these 【9】 ______ things. However, he wishes that in the future China will also get【10】 _______ at making high-technology products that people can buy in all parts of the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】改错题。
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)

查看答案和解析>>

同步练习册答案