精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Cycling,which means riding a bike,is popular among children from across the UK.They have saved parents more than£368,000in petrol(汽油)costs in the last three weeks,by cycling a million miles to schoo1.
The journeys were made as part of Sustrans'Big Pedal-the UK's biggest school cycling competition,started by the world's top cyclist,Mark.More than 1,000schools around the country took part.
With petrol prices rising,families across the country are looking for ways to cut back on petrol costs.The Big Pedal shows just how easy it is to leave the car at home and use two wheels for short journeys like the school run.
More than a quarter of a million children have shown how choosing two wheels instead of four can help families save money.If children keep cycling to school all year round,families in the UK can save themselves nearly£3million in petrol costs.
According to Matt,director for the East Midlands,cycling not only helps families save on petrol costs,but also improves a child's performance at schoo1.
Actually,cycling is good for kids."By regularly cycling to school,we become fitter,smarter and better learners."a student called Tommy said confidently.
"It's great to see more people cycling,and I always smile when I see a family or a child on a bike.So many kids want to cycle,so we should make it easy for them to get around by bike and keep healthy."Mark said.
In order to encourage more schools to take part in the cycling competition,Joseph from Sustrans.org.uk mentioned that prizes would be offered.Schools can choose any six weeks in the year to take part in the competition(or longer if they wish).

29.A began Sustrans'Big Pedal in the UK.
A.Mark        
B.Matt        
C.Tommy        
D.Joseph
30.The third and fourth paragraphs(段落)mainly tell us cycling canB.
A.help kids keep fit
B.help families save money
C.make kids become smart     
D.make families get together
31.Which of the following is TRUE?C
A.Parents have cycled a million miles to work.
B.Kids can get short journeys as a prize.
C.Cycling helps students do better in study.
D.Sustrans'Big Pedal lasts three weeks every year.
32.The passage is probably in theBpart of a newspaper.
A.food and cooking      
B.sports and health
C.fashion and shopping    
D.culture and communication.

分析 这篇短文主要介绍了随着汽油价格的上涨,英国的家庭正在寻找节约汽油成本的方法.所以父母鼓励他们的孩子骑自行车上学.很多孩子想骑自行车,不仅可以帮助家庭节省汽油的花费,还能提高一个孩子在学校的表现,而且还能促进身体的健康,所以我们应该让他们轻松安全的骑自行车.

解答 29.A 细节理解题.根据第二段第一句话The journeys were made as part of Sustrans'Big Pedal-the UK's biggest school cycling competition,started by the world's top cyclist,Mark.可知这项叫做 Sustrans'Big Pedal 的英国最大的学校自行车比赛是由世界顶尖自行车手Mark创办的.故选A
30.B 段落大意题.根据第三和第四段的关键句子With petrol prices rising,families across the country are looking for ways to cut back on petrol cost随着汽油价格的上涨,全国的家庭都在寻找降低汽油成本的方法,及More than a quarter of a million children have shown how choosing two wheels instead of four can help families save money超过二十五万个孩子已经显示了怎样选择两个轮子,而不是四个轮子可以帮助家庭省钱的,所以这两段主要告诉我们骑自行车能够帮助家庭省钱.故选B
31.C 推理判断题.根据第五段cycling not only helps families save on petrol costs,but also improves a child's performance at schoo1.可知骑自行车不仅可以帮助家庭节省汽油的花费,还能提高一个孩子在学校的表现,也就是能帮助学生学得更好.故选C
32.B 推理判断题.根据本文讲的Cycling本身就是一项运动,结合关键句so we should make it easy for them to get around by bike and keep healthy可知这项运动与健康息息相关,故可知在一份报纸中的运动和健康的部分会看到这篇文章.故选B

点评 做阅读理解题,一定要结合题目回到原文找到相关的细节性的句子作为依据,在此基础上进行各种选择,推理和判断,切忌脱离原文,进行主观臆断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I went to Qianfo Hill __________.And it was really crowded.
-So did I.(  )
A.last weekendB.next SundayC.since last weekD.for a week

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.In almost every corner of the world,you can buy things made ______ China.(  )
A.inB.ofC.fromD.by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.
by together housework invited is however any one that
As the World Cup is going on,South Africa's football grandmothers are also working hard.The team (69)is made up of 35women,aged from 50to 84.It was developed (70)by a housewife five years ago to help old women keep fit.The project has been so successful (71)that they will take part in the Veterans Cup Competition(元老杯足球联赛)in the USA.
"We are (72)invited to play in the Veterans Cup,where many grandmothers from all over the world come (73)together and play football,"said the team leader.
Whatever happens,(74)however,the grandmothers have no regrets.Most of them often play football in their aprons(围裙)after (75)housework.
"I suffered back pain and sore knees(腰酸腿疼)before joining the team three years ago.Now I am fresh.I don't feel (76)any pain in my body,and I can run.At home I do all the housework by myself!"said (77)one of the grandmothers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Tony's pen pal,Diana,lives in Australia.Last year Diana called Tony and told him that she planned to visit him.Then Tony found some information about two hotels on the Internet.Here's the information he got.

31.How did Diana tell Tony that she would visit him?C
A.By writing to him.
B.By sending an e-mail to him.
C.By calling him.
D.By sending messages on the Internet.
32.If Diana visits Tony in May and wants to stay at Sun Hotel for two nights,how much
should she pay?A
A.¥376         
B.¥416      
C.¥436      
D.¥496
33.After reading the information about the two hotels,we know the following things
EXCEPTC.
A.the address of Sun Hotel              
B.the fax number of Rose Hotel
C.the e-mail address of Rose Hotel        
D.the telephone number of Sun Hotel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Sam's Snack Bar(汤姆的小吃店)
OPENING HOURS:11:00am~10:00pm ( weekdays)
12:00am~8:00pm ( weekends)
The followings are some of the set meals(套餐) in the bar.
Meal 1:chicken nuggets(鸡块)+small fries(薯条)+drink¥18
Meal 2:chicken burger(汉堡包)+small fries+drink¥20
Meal 3:cheese burger+small fries+drink¥23
Meal 4:fried chicken rice+soup¥22
Meal 5:vegetable salad(沙拉)+soup¥24
Pay only two more yuan to change small fries to large fries!

根据表格信息,选择正确答案.
66.David wants two cheese burger meals,two vegetable salad meals and a chicken nuggets meal.How much should he pay?A
A.¥112.
B.¥108.
C.¥102.
67.According to Question 66,how much more does David have to pay if he wants all the meals with large fries?C
A.¥10.
B.¥8.
C.¥6.
68.Mandy likes chicken very much.How many meals may she like?B
A.Two.
B.Three.
C.Four.
69.Amanda would like to have more vegetables for her lunch because she is on diet.Which meal should she order(点菜)?C
A.Meal 2.
B.Meal 4.
C.Meal 5.
70.Which of the following is TRUE?C
A.The snack bar only opens on weekdays.
B.All the set meals have soup.
C.The snack bar doesn't open before 11:00am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---Must I hand in my report now?
---No,you ________.You still have some time.(  )
A.shouldn'tB.mustn'tC.needn'tD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.As the People's Republic of China celebrated the 60th birthday,the success of the language was one of the mainly things to do be proud of China is a country of many region (地区) and many dialects (方言).It was difficult for people to communicate with each other.Mandarin (Putonghua),the language commonly spoken around Beijing,was encouraged as national language.In 1982,the government promoted the use of Putonghua throughout the country.(84)It was obligatory (义不容辞的,必须履行的) to speak Putonghua in schools,in other institution (机构),on radios,TVs and in films.
The policy (方针,政策) has been wonderfully successfully.And it's not just successful in mainland China but in Chinese communities around the world.
China celebrated its 60th birthday,so enjoy it:(85)Be proud of our country and be proud of our language.
(84)在学校,在其他机构,收音机,电视以及电影中说普通话是必须的.
(85)为我们的国家感到骄傲,为我们的语言感到骄傲.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-School trip is coming.Do you have any plans?
-Not yet.Let's ______ where to go.(  )
A.worry aboutB.care aboutC.think about

查看答案和解析>>

同步练习册答案