精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

What will the future be like? It’s possible that we may often fly up into space! Out of all the coolest inventions of the year 2004, Time magazine chose SpaceShipOne as the best.

SpaceShipOne is a 6-metre-long white spacecraft. On June 21, American pilot Mike Melvill flew it to space and back—about 100 kilometres up into the sky. Some might say it’s not a big success. You know, people went to the Moon years ago.

Well, SpaceShipOne is special because it is the first spaceship that wasn’t made by the government. It was built and sent up by a private US company. Lots of people want to travel in space and think that it is an enjoyable trip. But it’s too expensive. American millionaire Dennis Tito paid almost US $20 million to become the first space tourist to visit the International Space Station in 2001. So private companies began to think of making their own spacecraft to take other tourists up into space.

Certainly, the success of SpaceShipOne is a good start. In the next 10 to 15 years, if you

pay $20,000 to $100,000, you could fly high above the Earth in a special suit.

Can you imagine having your own spacecraft in your garage and taking it to space at the weekend?

1_________________________________________________

2_______________________________________________

3_______________________________________________

4_______________________________________________

5_______________________________________________

6_______________________________________________

7_______________________________________________

8_______________________________________________

9_______________________________________________

10_______________________________________________

【答案】

1invention

2metres

3special

4government

52004

6Pilot

7surface

8possible

9money

10weekends

【解析】《时代》杂志评出了2004最酷的发明—宇宙飞船1号,这个宇宙飞船特殊在它是由美国的一个私人公司制造的,并进行了一次太空航行。这是一个好的开始,在未来,也许你只需要花费一点钱,你就可以乘坐着私人宇宙飞船去太空航行了。

1根据短文的开头Out of all the coolest inventions of the year 2004, Time magazine chose SpaceShipOne as the best可知,《时代》杂志评出宇宙飞船一是2004年最酷的发明,就此引出文章的中心,由此可知这里应填invention,名词,发明。

2根据短文的第二段SpaceShipOne is a 6-metre-long white spacecraft可知,宇宙飞船1有六米长,原文6-metre-long是合成形容词,六米长的,做定语,修饰名词spacecraft。这个空没有用连字符号,metre应该用复数形式,故填metres。

3根据短文第三段中Well, SpaceShipOne is special because it is the first spaceship that wasn’t made by the government.可知,宇宙飞船1很特殊,因为它是第一个不是由政府制造的宇宙飞船。由此可知这里填special,特殊的,形容词。

4根据短文第三段中Well, SpaceShipOne is special because it is the first spaceship that wasn’t made by the government. It was built and sent up by a private US company可知,宇宙飞船1是由一个美国的私人工作制造并发射的,而不是由政府制造的。故填government,政府。

5根据短文的开头Out of all the coolest inventions of the year 2004可知,这个宇宙飞船是2004年的一个发明,再根据第二段中On June 21, American pilot Mike Melvill flew it to space and back可知,在621号,它做了它的第一次太空飞行。由此可知应是2004年。

6根据短文第二段中On June 21, American pilot Mike Melvill flew it to space and back可知,Mike Melvill 是飞行员,pilot飞行员。

7根据短文第二段中about 100 kilometres up into the sky可知,宇宙飞船1飞行到了距离地面100公里的高度,surface名词,地面,表面。

8根据短文中In the next 10 to 15 years, if you pay $20,000 to $100,000, you could fly high above the Earth in a special suit.可知,在未来的1015年,如果你能付2万美元到10万美元,你就可以飞到离地球很高的地方,因此更多的私人宇宙飞船将成为可能。possible可能的,是形容词,在句中做宾语补足语。

9根据短文的最后In the next 10 to 15 years, if you pay $20,000 to $100,000, you could fly high above the Earth in a special suit.可知,在未来,人们只需要花费2万美元到10万美元就可以乘坐宇宙飞船飞到离地球很高的地方,这比上面提到的2千万美元要便宜的多了。因此这里填money,花费的钱会更少。

10根据短文的最后一句话Can you imagine having your own spacecraft in your garage and taking it to space at the weekend可知,也许在未来你可以乘坐你自己的宇宙飞船去太空过周末。weekends周末,这里用复数形式,表示很多个周末。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。

1Some students don’t understand the ____________ of learning English, so they give it up.

2The young man was considered as a _______after saving the 6-year-old kid.

3No student in my class is from the ______ part of China.

4Old people should be spoken to __________.

5Every year Jiuzhaigou receives lots of visitors __________ all over the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】My grandmother eats _______ food, so she is in good ________.

A. health; health B. healthy; healthy

C. healthy; health D. health; healthy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

1 have, yesterday

____________________

2 owner

____________________

3 want, doctor

____________________

4 Mary, volunteer

____________________

5 so…that…

____________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】先通读下面的短文,掌握其大意,然后从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(本大题共10小题,每小题1分,共10分)

Tina was a seventeen-year-old girl who always wore a bright smile. She suffered from a disease and had to use a walker most of the time. People didn’t speak to her very often. Maybe it was because she looked______ and people didn’t know how to come near to her. Tina usually broke the ice with people she met with a big “ ____ .”

In one class, I gave the students an assignment (作业) to recite(背诵) a poem. I only made the assignment worth a very small part of their total grade since I knew most of my students would not do it anyway. In the class, one by one each student _____ to correctly recite the poem. Finally, angry and half joking, I said that the next student who ______ recite the poem had to do three push-up (俯卧撑). To my surprise Tina was next. She used her walker to move to the front of the class. ____ she recited, she made a mistake. Before I could say a word, she _____ her walker and started doing push-ups. I wanted to say, “Tina, I was just joking!” But she _____ , continued the poem and she finished the rest perfectly.

When she finished, a student asked, “Tina, why did you do that? It’s not an important assignment!” “Because I want to be like you guys! To be ____ .” Tina said.

Silence fell on the whole room when another student cried out, “Tina, we’re not normal! We are teenagers! We get in ____ all the time.” “I know,” Tina said as a big _____ spread across her face. The rest of the students laughed, too.

Tina got only a few points that day, but she got the love and respect of her classmates. To her, that was worth a lot more than a grade.

1A. different B. strong C. short D. young

2A. Sorry B. Bye C. Hi D. Thanks

3A. started B. planned C. continued D. failed

4A. shouldn’t B. couldn’t C. needn’t D. wouldn’t

5A. Because B. When C. After D. Though

6A. raised B. changed C. threw D. checked

7A. woke up B. gave up C. stood up D. made up

8A. happy B. social C. normal D. fair (公平的)

9A. attention B. thought C. touch D. trouble

10A. cry B. smile C. sadness D. joy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 I think the documentary A Bite Of China II is worth ________.

A. watch B. to watch

C. watching D. watched

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

It is well 1 that the English go out with an umbrella or a raincoat. Why? Because the weather in Britain2 often quickly. It is not very usual for the same kind of weather 3 long.

Spring can be4 or windy. The weather is getting 5 and you can hope for more sunny days.

In fact, there can be as 6sunshine in spring as in summer. Summer is the time for visitors to go to the seaside and other 7of interest. The weather can be sunny and nice. People often 8out to have a walk or swim. During fall it is still nice to be outside, too. Fall is a beautiful season 9trees in the woods and parks changing color. In winter, it gets colder. It might 10, especially on high land and in the north. There are also very high winds in this season.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Can you imagine the difficulty the teachers have _____ all the students go to college.

A. make B. making C. made D. to make

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Li Xiang moved to Dalian. He didn’t study in our school _____.

A. no longer B. any longer C. no more

查看答案和解析>>

同步练习册答案