精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.   Raisins(葡萄干) in ice cream,in chocolate bars,and in cookies…Our favorite snacks can not be without raisins!
   Have you ever thought about how people get raisins from full and juicy grapes?Dry them in the sun?well,that's one way.But people from Xinjiang have another way.They make the best raisins in China.
   People there build many"blockhouses(碉堡)"out of earth near a grapegarden.It's in these blockhouses that the best raisins are made.
   Many"blockhouses"are builton the hillside.They're usually three meters tall and are as big as the size of a classroom.
   They are quite different from the houses we live in.They have lots of holes in the wall.Inside there are many wooden shelves.
   After picking the grapes,people pout them on the shelves.Because of the hot weather,hot dry windgets through the holes in the wall and dries the grapes up.Thirty to forty-five days later,the fruits will turn into soft,sweet raisins.
   In around the year 535,people in Xinjiang started to send raisins as gifts to the emperor.This means that about 1,500 years ago people there already knew hot to make raisins.

根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的涂(A),错的涂(B).
51.We can easily find raisins in ourfavorite snacks.A
52.From the second paragraph,we know thereare two ways to make raisins.A
53.In Xinjiang people build many"blockhouses"inorder to live in.B
54.A lot of holes are made in the wall forhot dry wind to get through.A
55.People in Xinjiang have known how tomake raisins for just one th ousand years.B.

分析 全文大意:
冰淇淋里有葡萄干,巧克力里有葡萄干,饼干里有葡萄干…我们最喜爱的零食里不能没有葡萄干!你有没有想过人们是如何把饱满多汁的葡萄变成葡萄干的?把它们放在阳光下晒干吗?这是一种方法.新疆人还有另一个方法.他们制成了中国最好的葡萄干.那里的人们在葡萄园附近建许多"碉堡".就是在这些"碉堡"里制成了最好的葡萄干.许多"碉堡"建在山坡上.他们通常是三米高,和教室一般大小.他们不同于我们居住的房屋.在墙上有很多洞,还有很多木头架子.采摘葡萄之后,人们把葡萄放在架子上.由于炎热的天气,炎热干燥的风通过墙上的洞,把葡萄晾干.30至 45天后,葡萄会变成又软又甜的葡萄干.在大约535年,新疆人们开始把葡萄干作为礼物送给皇帝.这意味着大约1500年前人们已经知道如何制葡萄干了.

解答 答案:
51、A    细节理解题    根据第一段Raisins(葡萄干) in ice cream,in chocolate bars,and in cookies…Our favorite snacks can not be without raisins可知冰淇淋里有葡萄干,巧克力里有葡萄干,饼干里有葡萄干…我们最喜爱的零食里不能没有葡萄干!结合题目意思"我们在最喜爱的零食里很容易发现葡萄干"可知与原文意思相符,故判断该项正确,故填A
52、A 细节理解题   根据第二段Have you ever thought about how people get raisins from full and juicy grapes?Dry them in the sun?well,that's one way.But people from Xinjiang have another way.They make the best raisins in China"你有没有想过人们是如何把饱满多汁的葡萄变成葡萄干的?把它们放在阳光下晒干吗?这是一种方法.新疆人还有另一个方法.他们制成了中国最好的葡萄干.结合题目意思"从第二段,我们知道有两种制作葡萄干的方法"可知与原文意思相符,故判断该项正确,故填A
53、B  推理判断题   根据第三段People there build many"blockhouses(碉堡)"out of earth near a grapegarden.It's in these blockhouses that the best raisins are made"那里的人们在葡萄园附近建许多"碉堡".就是在这些"碉堡"里制成了最好的葡萄干."可知建"碉堡"是为了制作葡萄干.结合题目意思"在新疆人们建"碉堡"是为了居住."可知与原文意思不符,故判断该项错误,故填B
54、A   细节理解题   根据上文提到新疆人建的"碉堡"的墙上有很多洞,再根据第六段Because of the hot weather,hot dry windgets through the holes in the wall and dries the grapes up可知由于炎热的天气,炎热干燥的风通过墙上的洞,把葡萄晾干.结合题目意思"墙上有很多洞的目的是为了让炎热干燥的风通过的"可知与原文意思相符,故判断该项正确,故填A
55、B  细节理解题    根据最后一段In around the year 535,people in Xinjiang started to send raisins as gifts to the emperor.This means that about 1,500 years ago people there already knew hot to make raisins.可知在大约535年,新疆人们开始把葡萄干作为礼物送给皇帝.这意味着大约1500年前人们已经知道如何制葡萄干了.
结合题目意思"新疆人知道如何制作葡萄干的历史只有一千年"可知与原文意思不符,故判断该项错误,故填B

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.There are fifteen people on the bus,_______ men and six women.(  )
A.eightB.eighthC.nineD.ninth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The doctor          the crying girl carefully,but he couldn't find out what was wrong with her.(  )
A.looked afterB.looked forC.looked upD.looked over

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.New rules and behavior standards for middle school students came out.Middle schools are going to use a new way to decide who the top students are.The following are some of the new rules.
You should not dye(染)your hair,smoke or drink.You should not copy others'work in an exam.Don't do it again if you did it!
Good students love animals and care for other people.Be friendly to the people around you.Try to think of others,not only yourself.
Don't look down on new ideas.Everyone's ideas are important.You should welcome them,because new ideas make life better for everyone.
Learn to protect yourselves.If you have to go home late,you should let your mother or your father know.
Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.But some things on the Internet aren't good for teenagers,so try to look through web pages that are good for you.
41.Students are allowed to dye their hair according to new rules.F
42.Be friendly to the people around you.T
43.If you have to go home late,you should not let your parents know.F
44.There are all advantages on the Internet.F
45.Middle schools are going to use a new way to decide who the top students are.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.people,hard,fly,lives,sit,younger,taller,reaches,food,become,fat,during
At different times in a man's life,his food has different effects on his body.Among childrenfood (62)is quickly changed to the power to run and play games.Most of a young man's food is spent on growingtaller (63); we grow upwards onlyduring (64)the first twenty years of ourlives (65),not later.Working men get their strong bodies from their food; and if they workhard (66),they do not get fat.Office workers eat well andsit (67)down a lot,and may begin to grow fat when still quite young.Many olderpeople (68)try to work much and walk often.Perhaps the most difficult time is when a manreaches (69)sixty years of age.His body and mindbecome (70)restful,without much work or interest.That is when food changes quickly tofat (71).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
                Sunshine Company
             Products for a safe Environment
A 2477---HAND SOAP
You are going to love this natural soap.There are no chemicals in it.It is very good for your hands and face.
 D 4545--GARDEN SPRAY
Insects(昆虫) are going to run away from our new spray(喷雾剂).It is safe and natural.
B2377-HOME CLEANER
Youe are not going to need 5 or 6 chemical cleaners.You have Dr.Clean!It is safe and strong,and it cleans everything in your house!
A2104 CANVAS BAG
You are going to say:"No paper or plastic!"You have this excellent heavy canvas shopping bag.
itemcodeprice
Natural shampooT67623.00dollars
Garden sprayD45452.50dollars
Canvas bagA21044.00dollars
Hand soapA24771.00dollars
Home cleanerB23772.23dollars
Postage(邮费):3.50
41.What do you need if you want to kill ants?A
A.D4545Garden Spray.B.Sunshine Company.
C.A2104Canvas Bag.D.The Dr Clean.
42.You're going to love the natural soap,becauseC.
A.it is cheap          B.it smells sweet        C.there are no chemicals        D.it is powerful
43.How much will you pay if you want three shampoos and two canvas bags mailed to you?B
A.12.25.      B.20.50.      C.13.50.     D.17.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.仔细阅读每个句子,然后用下面方框中所给的单词或短语填空,使每个句子在句意、结构和逻辑上正确.(提示:选项中有一个是多余的)
send for/absent/use/make/humorous/belong to
71.If you don'tuse a flash,then it may be OK.
72.The British teacher is veryhumorous.He always tells us interesting jokes.
73.It could be Mei's hair band.Or it mightbelong to Linda.They both have long hair.
74.When it began to rain,Jeff was helping his mommake dinner.
75.If you are alwaysabsent from class,you will fail the examination.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Michael is in Grade One now.He goes to school from Monday to Friday.After school he has to do some housework.He helps his parents on the farm and he makes dinner for his family.So he has no time to play during the day.But he often plays with his friends at night under the moonlight.
It's 5:30in the afternoon.School is over.Michael goes home and cooks for his family.After dinner he and his friend Paul play near his house.Paul looks at the moon in the sky.Then he asks,"Which is more useful,the sun or the moon?"
"I think the moon is,"says Michael."We need light in the evening.We can't see the sun,but we can see the moon."

任务一:回答问题.
81. Is Michael a student?Yes,he is.
82.What does he have to do after school?He has to dosomehousework (He helpshisparentsonthefarmandhemakesdinnerforhisfamily).
任务二:句型转换.
83. It's 5:30in the afternoon.(改为同义句,一词一空)
It'shalf  pastfive in the afternoon.
84.After dinner he and his friend Paul play near his house.(对划线部分提问 )
What do he and his friend Pauldo near his house after dinner?
85.We need light in the evening.(改为一般疑问句)
Do we need light in the evening?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我妈妈喜欢饭后闲逛.
My mother likes tohang out after dinner.

查看答案和解析>>

同步练习册答案