【题目】The Rainbow Serpent
At the beginning of time everything on Earth was asleep. Nothing moved. Nothing grew. One day the Rainbow Serpent woke from her sleep and came out from under the ground.
She traveled a long way but finally got bored because she was alone and so returned to the place where she had first appeared, and called to the frogs(青蛙),“Come out!”
The frogs came out slowly because their stomachs were full of water, which they had stored in their sleep. The Rainbow Serpent tickled(挠痒痒)the frogs and, when they laughed, water flowed all over Earth and that is how lakes and rivers were formed.
Because there was water, all the animals woke up, and also grass and trees grew. The animals followed the Rainbow Serpent across the land. They were happy on Earth and each lived and gathered food with other animals of the same type. Some animals lived in rocks, others in the valleys, and others in trees and in the air.
At first, all the animals behaved well, but then some started making trouble, and so the Rainbow Serpent made rules that they all had to obey(服从).
The Rainbow Serpent said, “Those who obey my rules will get reward; I will turn them into humans. Those who don't obey my rules will be punished and turned into stone, and will never walk on Earth again.”
The bad animals became stone and turned into mountains and hills, but those who obeyed the rules were turned into humans, and lived with others of the same kind.
The tribes(部落)lived together on the land the Rainbow Serpent gave them. They were happy because they had everything they needed.
【1】Rainbow Serpent got bored because she was _______.
A.aloneB.asleepC.awakeD.afraid
【2】The frogs came out slowly because _______.
A.they were tiredB.they were afraid of Rainbow serpent
C.their legs were hurtD.their stomachs were full of water
【3】When the Rainbow Serpent and the frogs laughed, water flowed all over Earth and that is how _______ were formed.
A.forests and landsB.lakes and rivers
C.hills and mountainsD.animals and humans
【4】At first, all the animals behaved well, but then some started _______.
A.leaving the villageB.making trouble
C.making friends with humansD.fighting with each other
【5】The animals which didn't obey Rainbow Serpents' rules were _______.
A.awarded and lived with him
B.punished and turned into stones and never walked on Earth again
C.turned into humans and lived happily on the Earth
D.made to stay under the mountain for ever
【6】The story is about how _______.
A.Rainbow Serpent punished bad animals
B.Frogs played with Rainbow Serpent
C.Rainbow Serpent created humans
D.Frogs and Rainbow Serpent fought against each other
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】B
【5】B
【6】C
【解析】
本文主要讲述彩虹蛇怎样创造人类的。
【1】细节题。根据第2段第1句She traveled a long way but finally got bored because she was alone(她走了很长一段路,但最后还是感到无聊,因为她一个人)可知“彩虹蛇感到无聊因为她一个人”;故选A。
【2】细节题。根据第3段第1句The frogs came out slowly because their stomachs were full of water,可知“青蛙慢慢地出来,因为它们的肚子里充满了水”;故选D。
【3】细节题。根据第3段第2句The Rainbow Serpent tickled(挠痒痒)the frogs and, when they laughed, water flowed all over Earth and that is how lakes and rivers were formed.可知“当彩虹蛇和青蛙大笑时,水流过泥土,这就是湖泊和河流形成的原因。”故选B。
【4】细节题。根据第5段At first, all the animals behaved well, but then some started making trouble,可知起初,所有的动物都表现得很好,但后来有些开始捣乱;故选B。
【5】细节题。根据第6段中Those who don't obey my rules will be punished and turned into stone, and will never walk on Earth again.可知“那些不遵守彩虹蛇法则的动物受到了惩罚,变成了石头,再也不能在地球上行走”;故选B。
【6】主旨题。通读全文可知本文主要讲述彩虹蛇怎样创造人类的。故选C。
本文主要是关于彩虹蛇创造人类的故事。首先,了解大意;其次,仔细阅读题后所给的题目,正确理解题意后,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。本题设置了5个细节题和一个主旨题。细节题较为简单,在正确理解题目后,仔细阅读短文,找出符合答案的相关句子,仔细推敲,确定答案。主旨题,要从正确把握课文内容,概括文章中心思想。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Have you heard of Lonely Planet?It is the largest travel guide book publisher in the world.
For about 40 years,Lonely Planet's travel books have offered great advice and tips for backpackers and other low—cost travelers around the world. If you want to travel cheaply and happily,you should read its books,or visit their website and get ideas from the forums(论坛)
Lonely Planet was founded by Tony and Maureen Wheeler. Maureen was born in Belfast,Northern Ireland. At age 20 she moved to London,where she met Tony Wheeler and got married with him. Just days after graduating in 1972,Tony and his wife Maureen drove from London to Afghanistan and eventually arrived in Sydney, Australia. Although at the end of the trip, they almost had no money left, they were very happy. Later in the year, people they met asked them continually—How did you travel? What did you see? What did it cost? These made them to turn their diaries into the first Lonely Planet book.
They spent a long time writing their first travel guide,Across Asia on the Cheap,in their home in Australia. Within a week they had sold about 1. 500 copies. The Lonely Planet Story is an unusual mix of autobiography(自传),business history and travel book. The book was soon became the backpackers' bible. Then the Wheelers set up a publishing company called" Lonely Planet Publications." They have produced travel guides to just about every corner of the globe. In 2009,the company changed its name to "Lonely Planet".
Now. Lonely Planet has become the world's most successful travel publisher. It has offices around the world.
【1】Backpackers can get ___________from Lonely Planet's travel books.
A.adviceB.moneyC.booksD.website
【2】___________set up the publishing company “Lonely Planet Publications”.
A.Tony WheelerB.Some backpackers
C.Tony Wheeler and his wifeD.Some low—cost travelers
【3】The Wheelers travelled ___________just days after graduating in 1972.
A.from London to AfghanistanB.from London to Sydney
C.from Afghanistan to LondonD.from Sydney to London
【4】The underlined word “These” in the passage probably refers to___________.
A.people they metB.the problems people met
C.the days they travelledD.the fact people asked them questions
【5】The Lonely Planet Story is a kind of autobiography as well as___________.
A.science fictionB.business historyC.detective storiesD.film guide
【6】Which of the following statement is NOT true?
A.The Wheelers almost had no money left after the journey,but they felt happy.
B.If you want to travel cheaply and happily,you'd better to read Across Asia on the Cheap.
C.Maureen met Tony Wheeler in Belfast,Northern Ireland at the age of 20.
D.The travel guide was so popular that they had sold about 1,500 copies in a week.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 --Where are the desks? --You see, someone_______ them at the window.
A. moves B. has moved C. had moved D. would move
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】--- A little faster, or you may not follow the __________ of the music.
--- I’ll try.
A. beat B. step C. jump D. line
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
某中学开展“崇尚节俭,文明做人(advocating thrift and being civilised)”活动一年来,取得了很好的效果,但还有极少数学生做得不够好,在校园里依然还会出现以下图片中的情形。请你选择以下现象中的几种或全部进行描述,并就中学生如何“杜绝浪费,文明做人”提出至少两点建议。
1. leave the taps on 2. leave the lights on
3. throw the food away 4. draw on the wall
5. drop rubbish everywhere
要求:1.文中不得出现真实的人名、校名;
2. 语言通顺,意思连贯,书写规范;
3. 80~100词(文章的开头已给出,不计入总词数)。
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Most of them are about the last day of the world,and they kept for ways to escape from the disaster.
A. worry;look B. worried;looking C. worry;looking
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】He is __________ honest boy and you can believe __________ he says.
A. a, that B. an, what
C. a, what D. an, that
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Basketball fans around the world are mourning the death of American superstar Kobe Bryant.
Bryant was killed in a helicopter crash on Sunday in California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people. He was 41 years old.
Bryant was an 18-time All-Star player. He won five NBA championships and two Olympic gold medals. He was widely considered one of the greatest basketball players of his generation during his 20-year career with the Los Angeles Lakers.
The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions outside Los Angeles. Bryant lived south of Los Angeles and often used helicopters to travel around the area to save time and avoid Southern California traffic.
The cause of the crash is under investigation. It took place about 32 kilometers from Bryant's Mamba Sports Academy, a basketball training center in Newbury Park, California. Bryant was on his way to attend a youth basketball competition on Sunday with his daughter. Bryant and his wife, Vanessa, had four daughters.
When he retired from the NBA in 2016, Bryant was the third-leading scorer in NBA history with 33,643 points. He is widely expected to be elected to the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame this year.
The basketball world and the Los Angeles community reacted to Bryant's death with an outpouring of sadness, disbelief and support.
In a statement, NBA Commissioner Adam Silver said Bryant was one of the greatest stars in the game. But he added, He will be remembered most for inspiring people around the world to pick up a basketball and compete to the very best of their ability.
【1】How many people were in the helicopter when the crash happened?
A.sevenB.eightC.nineD.ten
【2】When did the crash happen in Los Angeles?
A.On Jan. 27thB.On MondayC.On Jan. 26thD.On Tuesday
【3】What caused the crash?
A.Because of the foggy weatherB.Because of the carelessness of the pilot
C.Because of the heavy traffic in Southern CaliforniaD.We don’t know
【4】Which statement is TRUE according to the news?
A.The crash took place at Bryant’s Mamba Academy
B.Kobe retired from the NBA at the age of 37.
C.Kobe has got the highest scores in NBA history.
D.Kobe’s fans should stop playing basketball because of his death.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】His name is Jim Green. Green is his ____ name.
A. last B. first C. one D. given
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com