精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 It’s not easy to see a team get 11 straight wins in a tournament(锦标赛). However, the Chinese women’s volleyball team has done it!

On September 29th, 2019, China won the Women’s Volleyball World Cup trophy(奖杯) in Japan. China won the gold medal with perfect 11-0 record. It was also the team’s 10th world title. “The trophy is the best gift to celebrate the 70th birthday of New China,” People’s Daily said in an article.

The Chinese women’s volleyball team has long been the pride of all Chinese. In the 1980s, the team won five world titles in a row, which raised people’s confidence at the time. Since then, its fighting spirit has inspired generations of people, both within the team and across the country. People always follow the women’s volleyball as an example and learn from their spirit of never giving up.

Working hard was key to the team’s success. The World Cup was played in several different cities and team didn’t have much time to train. But they trained hard as soon as possible. On September 25th, for example, they arrived in Osaka at 2:30 p.m. and started training only an hour later.

Never giving up, especially during difficult times, is also part of the team’s fighting spirit, according to head coach Lang Ping. Many of the team’s members kept on playing even after being injured.

With their latest win, the girls are ready to prepare for next year’s Tokyo Olympics.

根据短文内容,选择最佳答案。

1The Chinese women’s volleyball team in the recent World Cup tournament.

A.won the second placeB.played a total of 10 games

C.lost a game on September 28thD.won its 10th world title

2What happened to the Chinese women’s volleyball team in the 1980s?

A.They got 11 straight wins in a tournament.B.They won world titles five times in a row.

C.They had the best coach like Lang Ping.D.They made all Chinese people play volleyball.

3The underline word “inspired” here means “ ”.

A.说服B.警告C.激励D.协助

4What helped the Chinese women’s volleyball team win the tournament according to the passage?

A.Getting enough sleep before the game.B.Working hard and never giving up.

C.Having a healthy diet.D.Working with teammate.

5What can we infer from the passage?

A.They will compete at the 2020 Tokyo Olympics Games.

B.They are China’s best sports team.

C.None of its team members has gotten injured.

D.All the members in the team are famous in the world.

【答案】

1D

2B

3C

4B

5A

【解析】

本文是一篇新闻报道,主要介绍了中国女排在世界杯上连赢11场,她们的胜利是新中国成立70周年的最好的礼物,她们的奋斗精神触动了很多中国人。

1细节理解题。根据文中第二段“China won the gold medal with perfect 11-0 record. It was also the team’s 10th world title.”可知中国女排队以110的完美战绩获得金牌。这也是该队的第十个世界冠军。故选D

2细节理解题。根据文中第三段“In the 1980s, the team won five world titles in a row…”可知在上世纪80年代,中国女排队连续5次获得世界冠军。故选B

3词意猜测题。根据文中第三段“The Chinese women’s volleyball team has long been the pride of all Chinese. In the 1980s, the team won five world titles in a row, which raised people’s confidence at the time.”可知中国女排队一直是所有中国人的骄傲。在20世纪80年代,女排连胜获得5个世界冠军,这也提升了当时中国人的自信心。依据后文“fighting spirit”可推断出女排的拼搏精神以及女排取得的成就对中国人的激励作用。故选C

4细节理解题。根据文中“Working hard was key to the team’s success.”,“Never giving up, especially during difficult times, is also part of the team’s fighting spirit。”可知努力工作和从不放弃助力中国女排取得成功。故选B

5推理判断题。根据文中“the girls are ready to prepare for next year’s Tokyo Olympics.”可知中国女排队准备好迎接2020年的东京奥运会。所以选项A正确。B选项“They are China’s best sports team.”可知中国女排队是中国最好的体育队。文中并没有说明。故B选项错误。根据文中第五段“Many of the team’s members kept on playing even after being injured.”女排队里的许多成员受伤后仍继续比赛。所以C选项错误。根据D选项“All the members in the team are famous in the world.”可知队里的所有成员都闻名于世界。通读全文可知文章中并没有提及。所以D选项错误。故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Jellyfish (水母) mainly live in oceans. Some can also live in fresh water. Unlike real fish, jellyfish do not have backbones. In 1, they don’t have any bones at all. They don’t have brains, eyes, ears and hearts, either. However, Jellyfish do 2 (good) without these body parts. Jellyfish live in every ocean in the world. There are hundreds of kinds of jellyfish. The number of jellyfish keeps 3 (increase).

Unlike real fish, jellyfish do not have fins or tails to help them swim. Instead, they open and close their bodies, getting water in and out. When they push water out, they move upward. Jellyfish can sense light and smell. They can find fish and plants to eat. They catch food with their tentacles(触手). Jellyfish can be dangerous because they sting (). Some jellyfish stings hurt a little. Some hurt a lot. Some can kill. If you go swimming in a sea, 4 (be) careful of jellyfish. Get out of the water if you see them. If you see a jellyfish on the sand, don' t pick it up. If you get stung by a jellyfish, go to the nearest hospital quickly. There are many kinds of jellyfish. The smallest jellyfish are the peculiar creeping jellyfish, which are Just 0. 5mm to a few mm across. The5 (large) jellyfish are the lions mane jellyfish, whose body can be 2m across, with much longer tentacles.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 随着国外游客日益增多,省博物馆决定聘用部分中学生在假期为他们提供英语讲解的服务。假如你叫李华想应聘这份工作请用英文写一封自荐信。表达自己应聘的愿望,说说自己的优势并谈谈如果应聘成功后, 你该如何做才能把这份工作做好。

要求: 1.内容必须包含上面所提供的所有信息,可适当发挥。2.词数:80 词左右。开头和结尾部分已给出,不计入总词数。3.文中不能出现学生真实姓名和所在学校名称。

参考词汇:博物馆讲解员a docent at a museum

Dear Sir

I'm writing to apply for(申请) the job.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I'm looking forward to your reply.

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(Linda went to see a new movie in the morning. But she didn't enjoy it. She is talking to Kelly about what happened.)

Kelly: You look unhappy. 1

Linda: I watched a movie in the morning.

Kelly: 2

Linda: No. The movie was great. It was the audience (观众). Some people were late for the movie. Some took phone calls during the movie. Some made noise while eating snacks and some talked loudly.3

Kelly: That's too bad! People should follow certain rules while watching a movie.

Linda: Yes. The first thing is to keep the theatre quiet. We should sit down before the movie begins. 4 we should eat snacks quietly. And we should talk as little as possible.

Kelly: 5 And we're supposed to take away our rubbish when we leave.

Linda: I hope everyone should do these things so that we can enjoy the movie better.

Kelly: Me, too.

A.I was angry all the time.

B.Who did you go to the movie with?

C.Yes, you are right.

D.What's wrong with you?

E.We should turn off our mobile phones.

F.So the movie was boring, wasn't it?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Listen! Someone is knocking at the door. Who can it be?

— It ________ be Tom. He said he would visit me this evening.

A.needB.mayC.can’tD.mustn’t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Cherry blossoms(樱花) usually come out between March and April, depending on the local weather. the time of this year, Beijing’s Yuyuantan Park becomes a sea of pink and white.

A.ByB.AtC.On

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 假如你是校学生会主席林琳,随着新冠病毒(COVID-19)的爆发(outbreak <n.>),同学们只能在家里学习,尤其是九年级的同学们即将面临中考,请你给九年级全体同学发一封邮件,鼓励大家坚持在家学习,并且为大家加油。

写作要点:1.表达我们有战胜病毒的信心。

2.在家学习方式:

(1)每天按时上网课, 认真听课,记好笔记。

(2)课后复习,按时完成作业。

(3)多和老师沟通交流。

3.给出至少两条建议关于疫情期间如何在家保持身心健康。

Dear students

How are you doing?___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Best wishes!

Yours,

Lin Lin

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺。

visit ninety postman they west

1Sometimes they met good friends of __________ on the way to school.

2—Whose are the cars at the gate?

—They must be the __________ . Our teacher is showing them around the school.

3His company's __________ birthday is coming next month.

4My sister often has lunch with her friends in the __________ restaurant next to her office building.

5Do you know the __________ telephone numbers? I have something important to tell them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Hi, Mike. How can I improve the reading speed?

Reading the whole article first and finding out the key words you should pay attention to ________ you a lot.

A.helpingB.helpsC.will help

查看答案和解析>>

同步练习册答案