精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Have you ever stayed deep underground in a cave? You have no food and the oxygen(氧气) is running out. You're not even sure if anyone knows you're down there.

A soccer team of 12 young Thai boys, as well as their coach, had to go through this experience this summer. They became trapped in a cave in Thailand on June 23, spending 18 days inside until they were saved by an international team of divers(潜水员). After hearing the news that a former Thai Navy SEAL( 军海豹突击队员)died while trying to save these kids, my friends and I talked about the situation and felt as if there might be no way to get the children out.

But we held out hope anyway. We refused to give up hope for these kids, even when the situation seemed quite dark. We were rewarded(奖励)for our hope when they were finally saved.

It can be hard to hold out hope in dark times. Every day, we read or hear about the terrible things that happen in the world. This makes it hard for us to stay positive. Some people go through their lives thinking that the worst is always just around the corner.

However, I believe that it's especially important to stay positive during difficult times. This is the best way to deal with the challenges that we face in life. As people often say: there is always a light at the end of the tunnel(隧道).

1How many people were trapped in a cave in Thailand on June 23?

A.12.B.13.C.18.D.23.

2What does the underlined word “trapped” in Paragraph 3 mean?

A.捕获的B.收集的C.受困的D.失望的

3From the story, we know that _______.

A.not all of the kids were saved

B.a man died when he tried to save the kids

C.the writer and his friends also joined in the rescue efforts

D.the Thai Navy SEAL were rewarded by the government

4According to the passage, when we face challenges, we should _______.

a. hold out hope b. stay positive c. give up d. wait for help

A.a bB.b cC.a cD.c d

【答案】

1B

2C

3B

4A

【解析】

文章大意:本文通过泰国一支由12名年轻男孩组成的足球队和他们的教练在被困洞穴18天后被救的故事,告诉我们当我们面临挑战时,我们应该存有希望,保持积极的心态。

1细节理解题。根据A soccer team of 12 young Thai boys, as well as their coach, had to go through this experience this summer. 今年夏天,一支由12名年轻泰国男孩组成的足球队和他们的教练不得不经历这样的经历。可知被困的人员是12名年轻泰国男孩和他们的教练,一共13人,故答案选B

2词义猜测题。根据下文spending 18 days inside until they were saved by an international team of divers. 他们在里面呆了18天,直到被一支国际潜水队救起。结合本句They became trapped in a cave in Thailand on June 23,可知是623日,他们被困在泰国的一个山洞里,所以trapped意思应是“受困的”,故答案选C

3理解判断题。根据After hearing the news that a former Thai Navy SEAL( 军海豹突击队员)died while trying to save these kids, 在听到一名前泰国海军海豹突击队队员在试图拯救这些孩子时死亡的消息后,可知一名前泰国海军海豹突击队队员在试图救孩子们的时候死了,故答案选B

4细节理解题。根据to hold out hope in dark times在黑暗的日子里保持希望,以及it's especially important to stay positive during difficult times. 在困难时期保持积极心态尤为重要。可知当我们面临挑战时,我们应该hold out hopestay positive,故答案选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】听下面材料,回答下列各题。

1When is Fred going to the United States?

A.Next Monday.B.Next Tuesday.C.Next Wednesday.

2How will Fred and Lily communicate with each other?

A.By writing letters.

B.By making phone calls.

C.By chatting online.

3What can we know about Fred?

A.Fred and Lily will study together in the United States.

B.Fred will study in the United States for a long time.

C.Fred’s parents want him to work in the United States.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Sandy asked the policeman _______ he worked to contact him whenever there was an accident.

A.with himB.with whomC.whomD.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。请将答案写在下面题号的横线上。每空限填一词,每次限用一次。方框中有两个词是多余的。

after introduce value accept out one

silent up know answer receive arrive

Cindy was a 9-year-old girl from a small village. She was very glad to know that she was 1 by a very famous school in a city.

Today was her 2day of school. When seeing her simple clothes and 3 that she came from a small village, other students started making fun of her. The teacher soon 4 and asked everyone to keep quiet. She 5 Cindy to the class and told them that she would study with them from that day on.

Then the teacher told the students to be ready for the surprise test. She told everyone to write down the Seven Wonders of the world. Everyone started to write their 6 quickly. Only Cindy thought for a while, then began to write. 7 everyone handed in their answer papers, the teacher started to read them: the Great Wall of China, Great PyramidTaj Mahal(泰姬陵)and so on and most of the students answered correctly.

The teacher was happy as the students still remembered what she had taught them. In the end, she picked 8Cindy's paper and started reading“ The seven wonders are to be able to see, to be able to hearto be able to feelto laugh, to thinkto be kind and to love!”

The teacher stood there without any word and the whole class was in 9. Today, the girl from a small village reminded them of the 10 gifts that God has given them, which are true wonders.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Hefei is such a beautiful city. What about _______ here for two more days?

—Good idea. And we can go to visit the Chaohu Lake.

A.movingB.leavingC.remainingD.reaching

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—It seems to be more convenient for people to go around in Chengdu now.

—Yeah,you do ___________. That's because more and more subway lines are in service.

A.make a differenceB.make an effortC.have a point

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】读下面的短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的涂A,错误的涂B.

Have you heard of colorful tiger-head shoesThey are a beautiful childhood memory for most Chinese people. As time goes byhoweverfewer and fewer children wear such shoes.

Tiger-head shoes are a traditional Chinese folk handicraft(手工艺品)and they are also used as shoes for children. Their name comes from the toecap(鞋头)which looks like the head of a tiger in the north of Chinapeople also call them cat-head shoes. In Chinese culturepeople use tiger-head patterns in the hope that their children will become as strong and healthy as tiger. Alsopeople believe the tiger-head patterns can protect children from illness.

Hu Shuqinga woman in Qixian CountyHenan Provincehas collected about 10000 pairs of tiger-head shoes for over 17 years. Her collection is worth more than I million RMB. She became interested in these shoes after she got a pair from someone as a gift.

Hu has traveled to many places around China to buy tiger-head shoes. She said folk handicraft needs to be protected, shared and passed on.

1Colorful tiger-head shoes are most Chinese people's childhood memories.

2Tiger-head shoes are only used as a traditional Chinese folk handicraft now.

3Chinese people think tiger-head shoes can make their children strong and healthy.

4Hu Shuqing collected about 10,000 pairs of tiger-head shoes to get over 1 million RMB.

5Hu Shuqing hopes Chinese folk handicraft can be protected ,shared and passed on.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】补全短文。根据短文内容,从短文后的A~F选项中选出适当的选项补全短文。

Static shock(静电)happens whenever two different materials come into contact with one another.1, Luckily, there are some ways you can use to reduce(减少) your possibility of experiencing static shock.

Changing your wearing

2 Certain types of shoes can reduce the risk of shock. Wear leather-soled(皮革底)shoes over rubber-soled (橡胶底)shoes when shopping, as the leather-soled shoes are less likely to produce static shock.3.Choose cotton when possible.

Preventing static shock at home:

Humidify your home.4 Your home should be above 30 percent rh (relative humidity). You can measure the humidity of your home by buying a humidity thermometer (湿度计).

Avoiding static shock in public:

Many people experience static shock when shopping. You can do something useful to avoid static shock. When pushing a cart(推车), hold onto something metal like your house keys.5Moisturize (保湿)your skin before going out Dry skin, especially dry hands, increases the risk of static shock. Keep a travel-sized bottle of lotion(乳液)with you in case your skin gets dry.

A. People can build up static shock when they walk around.

B. So often wearing clothes made of wool can help us keep away from static shock.

C. While relatively harmless, static shocks can be annoying and even painful.

D. Static shocks are more likely to appear in dry environments.

E. Using less such materials can reduce the risk of static shock.

F. This give off any energy you build up while walking before you touch anything with your hands.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The sports meeting _____________because of the bad weather yesterday.

A.cancelsB.cancelled

C.is cancelledD.was cancelled

查看答案和解析>>

同步练习册答案