精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.
continue,when,over,bed,by,notice,they,house,daughter,poor
Once there was a rich man.His wife had died for an illness.He lived with his three   daughters.
Unfortunately,after a few years,he became (71)poorbecause of some reasons.The family had to move into a farmer's house,the(72)daughtershad  to  do  their  own  cooking  and  cleaning.(73)Whenit  came  time  for  his  daughters  to  marry,the  fatherbecame sad because they were too poor.
One night after the daughters had washed out their clothes,they hung their stockings (74)overthe fireplace to
dry.That  night  Santa  Claus passed  by their(75)house.Looking  in  the  window,he  saw that  the  family
had  gone  to(76)bed.He also(77)noticedhe daughters'stockings.Santa Claus took out three small bags of gold
and threw them one(78)byone down the chimney (烟囱) and they landed in the stockings.
The next morning when the daughters woke up,(79)theyfound there was enough gold in their stockings for
them to get married.The family were very happy.
Because of this,children all over the world(80)continuethe tradition of hanging Christmas stockings.

分析 从前有一个有钱的男人,他的妻子因病去世,他和他的三个女儿住在一起.不幸的是,几年后,他因为一些原因变得贫穷了.他们不得不搬到一个农民的家里,女儿们做自己做饭和打扫卫生.当他的女儿们结婚时,父亲变得很伤心,因为他们太穷.之后的一个晚上,女儿们洗完她们的衣服,把她们的长统袜挂在壁炉前晾干.那天晚上,圣诞老人经过她们家的房子.从窗外往里看,他看到一家人都已睡着了.同时也注意到他女儿的袜子.圣诞老人拿出三小包黄金一个一个的通过烟囱扔下来,它们落在了袜子里.第二天早上,当女儿们醒来的时候,她们发现她们的袜子里的金子足够她们结婚了,这个家庭很幸福.
正因为如此,世界各地的孩子们继续着悬挂圣诞袜的传统.

解答 71.poor  72.daughters   73.when  74.over   75.house  76.bed     77.noticed 78.by      79.they    80.continue
71.答案:poor,细节理解题:根据The family had to move into a farmer's house一家人不得不搬到农民的家里.可知是变穷了.答案为形容词poor.
72.答案:daughters,细节理解题:根据上文"她们的妈妈去世了,又因为一些原因变穷了,搬到了农民的家里"因此女儿们要自己做饭和打扫.答案是复数daughters.
73.答案:When,考查连词,题意"当他的女儿们结婚时,父亲变得很伤心,因为他们太穷."可知用when,当…时候.
74.答案:over,考查固定搭配,题意"她们把她们的长统袜挂在壁炉前晾干."hang over把…挂在…上.答案是over.
75.答案:house,考查名词:题意"圣诞老人经过她们家的房子",答案是名词house.
76.答案:bed,细节理解题:句意"他看到一家人都已睡着了"had gone to bed已经睡觉了,答案是名词bed.
77.答案:noticed,考查动词:句意"他也注意到他女儿的袜子",notice注意,一般过去时态用过去式noticed.
78.答案:by,考查介词:句意"圣诞老人拿出三小包黄金一个一个的通过烟囱扔下来",通过,由by,这里是介词.
79.答案:they,考查代词:根据The next morning when the daughters woke up,they found there was enough gold in their stockings for them to get married.第二天早上,当女儿们醒来的时候,她们发现她们的袜子里的金子足够她们结婚了.这里的they代替的是the daughters.答案是they.
80.答案:continue,考查动词用法,题意"世界各地的孩子们继续着悬挂圣诞袜的传统.",习惯性行为或动作用一般现在时态,主语是复数,答案是continue.

点评 选词填空解题的核心在于:划分词性.这一步做得好的话,事半功倍.划分词性后,应该采用"先易后难,逐个击破"的策略,理解文章大意,联系上下文.完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Whatever difficulty you meet in your life,never ______ is the law of life.(  )
A.giving outB.giving awayC.giving offD.giving up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--I am afraid you can't sit here.
--Sorry,I __________.(  )
A.don'tB.won'tC.can'tD.didn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.My friend Xiao Ming is in America now and he ______ back next week.(  )
A.cameB.comesC.has comeD.will come

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Li Jing went to see a doctor and got this one-week prescription(处方)
Lucy   Hospital
Name:Li Jing     Age:25
Problem:Sleeping problem
Medicine:Xychelin
●Two pills before going to bed every day for a week
●Take only with water
●Do not drive after taking the medicine
Doctor:Pan Shaobo

51.Xychelin can help Li JingC
A.eat more    
B.get thinner    
C.sleep better
52.How many pills of Xychelin should Li Jing take a week?A
A.14        
B.17           
C.20
53.Li Jing should notB  after taking this medicine.
A.go to sleep  
B.drive a car    
C.watch TV
54.Li Jing should take the pillsC
A.before each meal  
B.after breakfast   
C.before sleeping
55.Which of the following is NOT TRUE?A
A.Li Jing works in Lucy Hospital.
B.The medicine should be taken with water.
C.Pan Shaobo is a doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.He has lived in this village for 80years.  (就句子画线部分提问)
Where has he lived for 80years?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.将来这里将要建一所新学校.
A new schoolwill be built in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.

根据以上所提供的信息选择最佳答案.
51.If you want to go to Betty and Jack's party,you can callA.
A.3421525        
B.3427350        
C.87809519
52.Mike Green has to sell his washing machine becauseC.
A.he wants to set up a book club      
B.he will move to a new house     
C.he will go abroad
53.Smith's book club is open forCa day.
A.8hours       
B.10hours        
C.12hours
54.What is not mentioned in"Foreign Teachers Wanted?B
A.Age.
B.Pay.
C.Teaching experience.
55.You can use the e-mailCif you want to read some books.
A. mikegreen@hotmail.com     
B. sis2015@foxmail.com    
C.smith15@hotmail.com.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Advertising means to draw people's attention to something.It is a central feature of our lives.Sales depend upon it.So does our knowledge of what is available.Read the following adverts and see how much you understand them.

Secure:安全的;牢固的      mowing:割草
56.About what they advertise,we can safely say thatB.
A.Adverts I andⅢadvertise two products
B.AdvertsⅢand IV advertise services
C.Adverts II andⅢadvertise beliefs
D.Adverts I and IV provide jobs
57.From the above material we knowB of the adverts are trying to be price competitive.
A.1.
B.2.
C.3.
D.4.
58.If you want to repair your house,you can callB.
A.4442-37058    
B.0732-605-041      
C.232-567           
D.150-000
59.It's clear thatA.
A.a newspaper uses one of them in its own newspaper
B.all of them advertise for the largest number of customers
C.all of them list the prices
D.all of them have included contact information
60.From these examples of adverts,we can know thatD.
A.some adverts are provided by newspapers free of charge
B.newspaper is the most common means of advertising
C.advertising is an expensive business
D.adverts should attract customers.

查看答案和解析>>

同步练习册答案