【题目】 My husband, my four-month-old daughter and I set out on a five day driving journey from California to Washington. We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.
One of our stops, once we crossed the Oregon border, was at a Black Bear Diner. Walking towards the front door we noticed a gentleman standing at one side. He was clearly untidy, without shoes and wearing worn clothing. We passed right by him and opened the restaurant door. Then something told me to go back.
Holding my daughter, I turned around and said to the gentleman, "Sir. Are yon hungry?" He said, "Yes." I then asked, "May we buy you something to eat?" He responded with, “Sure, I can order something myself."
My husband opened the door and the gentleman went straight to the counter. I told him to order whatever he wanted. The manager of the restaurant came over quite quickly and looked frightened. I spoke before he had an opportunity to. “This gentleman will have lunch with us today,” I said. “Please add his order to our bill.” The manager said with a frown(皱眉), “Okay.” We turned to our table and the gentleman said loudly and quickly, " Thank You!" We were seated and upon completing our meal we were handed our bill. I asked my husband what the gentleman had ordered, one fresh orange juice, one coffee, one breakfast combination with a side of hash browns.
When we left the restaurant I looked for the gentleman but didn't see him, but that very small act just made my day. I hope in some small way we were able to add some joy to his life, even if only for a few minutes.
【1】What did the gentleman look like?
A.He was clean.B.He was wearing expensive clothes.
C.He dressed poorly.D.He was wearing beautiful shoes.
【2】What did the writer do for the gentleman at the restaurant?
A.She said to the gentleman with a frown.B.She paid the meal for the gentleman.
C.She asked the gentleman to have dinner together.D.She ordered food for the gentleman.
【3】How did the writer feel at the end of the story?
A.Successful.B.Glad.C.Angry.D.frightened.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【解析】
这篇短文讲述的是作者在和丈夫以及孩子从加利福尼亚去华盛顿的时候,在一个餐馆的门口,遇到了一个穿着破旧、很邋遢的一个先生。作者和家人帮助了他,请他一起吃了午饭。这个小小的善良的举动让作者非常的开心。
【1】细节理解题。根据短文第二段中 “He was clearly untidy, without shoes and wearing worn clothing.”可知,这位先生非常脏,没有穿鞋,穿着破旧的衣服。故选C。
【2】细节理解题。根据短文第三段 “I then asked, "May we buy you something to eat?"”以及第四段 ““This gentleman will have lunch with us today,” I said. “Please add his order to our bill.””可知,作者请那个先生吃午饭。故选B。根据第三段最后一句话 “He responded with, “Sure, I can order something myself."”可知D是不对的。
【3】推理判断题。根据短文最后一段 “When we left the restaurant I looked for the gentleman but didn't see him, but that very small act just made my day.”可知,作者为自己的这个小小的举动感到很高兴。make one’s day意为“让某人开心”。glad“高兴的”,符合语境,故选B。
这是一篇记叙文,短文讲述了作者和丈夫以及孩子的一次旅途中帮助了一个有困难的先生的事情。短文叙述清晰,线索清楚,内容贴近学生们的实际生活,比较容易理解。题型是阅读理解,考查了细节理解和推理判断两个题型。细节题比较简单,答案常可以直接在原文找到。做题时注意抓住题干中的关键词,在原文进行定位,锁定相关段落或语句作答。如第2小题,可以从文章第三段和第四段的内容中获取答案。第3小题需要注意进行理解上的一个转换,有短文最后一段的内容可知,作者因为帮助了那位先生而感到高兴,原文make one’s day意为“让某人开心”,与选项B中的glad同义,故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 It was a cold windy winter day and I was walking home from work. My head pointed down against the wind when I noticed an old lady. She _______ on the sidewalk in her house slippers(拖鞋). As I passed her. I saw that she was probably _______ her 80s, and she was holding some letters in her hands. I walked on to the traffic light. When the light turned green, I pretended(假装)to check my phone and waited for her to catch up with me. In this neighborhood, even crossing with the green light was _______. Drivers often drove _______ through red lights and stop signs.
When she reached me, I turned to her and touched her gently on _______ arm. She smiled and _______ my hand in hers and held it. Hand-in-hand, we were waiting for the light _______. _______ the light turned green. We walked together slowly across the street, dropped the letters in the mailbox. Then I took _______ back across the street.
As I walked the rest of the way home, I could still feel the ________ of her hand in my own. People say the first language of all humans is touch. A caring touch helps to make a bad situation hopeful. And even now, I can still feel the power of touch.
【1】A.is walkingB.was walkingC.walksD.walked
【2】A.inB.atC.onD.by
【3】A.dangerB.dangerousC.dangerouslyD.more dangerous
【4】A.wildB.wildestC.wilderD.wildly
【5】A.aB.theC.anD./
【6】A.takeB.takesC.tookD.had taken
【7】A.to changeB.changedC.changesD.changing
【8】A.IfB.ThoughC.WhenD.Since
【9】A.herB.himC.itD.them
【10】A.warmB.more warmC.warmlyD.warmth
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】题目②
某英文网站在开展以“我身边的榜样”为主题的征文活动, 假如你是李华, 请用英语写一篇短文投稿, 谈谈你身边的榜样, 他 / 她是谁, 你为什么认为他 / 她是你的榜样, 以及从他 / 她身上学习到了什么。
提示词语:role model, kind, fair, helpful, wise, hard-working
提示问题:● Who is your role model?
● Why do you think he/she is your role model?
● What have you learned from him/her?
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Many young people tell me that they want to be writers. I always encourage such people, but I also explain that there is a big difference between being a writer and writing. In most cases these people are dreaming of wealth and being famous, not the long hours alone at the typewriter.
When I became a writer, I had no future. What I had was a friend called George. He found me a home. It was cold and had no bathroom. I could only afford a used typewriter. A year later, however, I still hadn’t received a break and began to doubt myself. But I knew I wanted to write. I would keep putting my dream to the test—even though it meant living with fear of failure. This is the shadow land ( 阴影) of hope, and anyone with a dream must learn to live there. Then one day I got a call from a friend who asked me to be an assistant for $6,000 a year. As the dollars were dancing in my head, something brought me to my sense. “Thanks, but no,” I heard myself saying. After that, I walked around my little room and started to feel like a fool. I felt a little low.
Later, I gradually began to sell my articles. It was after 17 years of being a writer that Roots was published. At once I had the kind of success that few writers ever experienced. The shadows had turned into great sunlight. Before that, it was a long and slow climb out of the shadows.
【1】What does the author (作家) do to the people who want to be writers?
_____________________________________________________________________
【2】Where must anyone with a dream learn to live?
_____________________________________________________________________
【3】How much could the author get as an assistant for a year?
_____________________________________________________________________
【4】How did the author feel after he refused the job offer?
_____________________________________________________________________
【5】What can you learn from the article?(请自拟一句话作答)
_____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】将下列英语句子译成汉语,汉语句子译成英语。
【1】We are all running very hard. We are all dream chasers.
_______________________________________________________
【2】Wherever I go, nothing can make me separate from my motherland.
_______________________________________________________
【3】将垃圾进行分类是非常必要的。(divide…into…)
_______________________________________________________
【4】出于安全原因,这次粉丝见面会最终被取消了。(be cancelled)
_______________________________________________________
【5】我们正在讨论外卖为什么有害健康。(be harmful to)
_______________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Jayce began notice when he started his schooling that he looked different from his classmates. They had two arms. He had one.
It started when one boy laughed at him, said his mother, Lewis. He’d return to his home with questions: “Why am I _______? Why me? His mother still remembered he was actually sad and angry with that.
Lewis said she didn’t know what to do at that point. A few weeks later, Lewis turned on the TV to a news story about an eighth grader, Trashaun, becoming popular after sharing videos of his slam dunks(灌篮) on the Internet, and, like Jayce, he _______ most of his left arm. Lewis called Jayce in. To her surprise, Jayce immediately got interested in the videos. At the time, it seemed that watching Trashaun was _______ an encouraging moment for Jayce — he saw a role model with a similar _______. If it had stayed just that, Lewis would have been happy enough. But little did she know that a family friend had already reached out to the newspaper to help set up a meeting with Trashaun to build Jayce’s confidence.
The boys met and at once got on well with each other as both of them were in the same condition. They rode bikes, took photos, and shot basketball on the court. Instead of spending the whole day feeling _______ for themselves, they had a lot of fun. Sometimes, they talked about the problem — the lost left arm. Trashaun told Jayce not to let anyone discourage him and not to let those words shake his _________.
Since that meeting, Lewis has seen a noticeable change in her son. As for Trashaun, his relationship with Jayce made him expect to help more kids. “Honestly, it _______ a lot to know that I changed Jayce’s life”, Trashaun says. Still, he never dreamed that his _______ would make such a great difference in others “life”. I just thought my friends would see them, and be like, “Oh, he dunked it!”
He certainly did.
【1】A.lonelyB.sillyC.differentD.ordinary
【2】A.lostB.hurtC.usedD.recovered
【3】A.hardlyB.simplyC.stillD.never
【4】A.answerB.familyC.educationD.problem
【5】A.happyB.helpfulC.sorryD.fearful
【6】A.confidenceB.patienceC.sadnessD.honesty
【7】A.caresB.meansC.savesD.takes
【8】A.attitudesB.disabilitiesC.wordsD.videos
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Last month, we went to Li Zongsheng's concert. The beautiful songs about his younger days reminded us to love .
A.yoursB.theirsC.ours
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 The Fisherman climbs down the mountain. "Don't send me away. Please, don't send me away!" the Fisherman's Soul calls to him.
"You are not important to me," says the Fisherman. "Go away. Go where you want. My love is calling me."
The Fisherman arrives at the seashore(海岸). He stands with his back to the moon. He looks at the sea. White arms are calling him. His shadow(影子)lies before him. His shadow is the body of his soul.
"Send me away with your heart," the Soul speaks again.
"How can I love my Mermaid with no heart?" replies the Fisherman.
"Be kind," says the Soul. "Give me your heart."
"My heart is for my Mermaid. Go!"
"Can I not also love?" the Soul tries again.
"Go! You are not important to me," cries the Fisherman. He takes the little knife and he cuts his shadow away from his feet.
The shadow rises and stands before him. The shadow is the same size as the Fisherman.
"Go!" says the Fisherman. "I don't want to see you again."
"No," replies the Soul. "I want to meet you again."
"How?" asks the Fisherman. "You cannot follow me under the sea."
"Every year I can come back to this place," says the Soul. "I can call you and you can come."
"OK," replies the Fisherman. "I can come."
The Fisherman jumps into the water. The Tritons blow their horns(号角)and the little Mermaid comes to meet him. She kisses him. They go down under the water.
The Soul watches on the beach. He is all alone.
【1】The underlined phrase "White arms" refers to(指的是) .
A.the big fishB.the little MermaidC.the sad soulD.the peaceful sea
【2】How does the Fisherman send his soul away?
A.He puts it away carefully.B.He breaks it into pieces.
C.He cuts it away from his body.D.He leaves it behind.
【3】Which of the followings can't we infer(推断)from the passage?
A.The Tritons don't like the Soul to meet the little Mermaid.
B.The Fisherman's heart is also important to the Soul.
C.The Soul is as big as the Fisherman.
D.The Soul can still see the Fisherman again.
【4】What does the passage mainly talk about?
A.The Soul wants to get away from the Fisherman.
B.The Soul tries to come back to the Fisherman.
C.The Fisherman and the Mermaid get together.
D.The Fisherman sends his soul away.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Yuncheng went to school for only one day and he did not start learning to read until he was 12 years old. He has a disease which affects the muscles in his body. His parents first noticed there was something wrong with their son when he was just three years old. By the time he was seven, the boy could neither run nor jump. He could only walk. On his first day of school, Yuncheng had to watch the other students as they ran around at lunchtime. That day he caught a cold and his parents decided not to send him back to school. So Yuncheng stayed at home and over the years his condition got worse and worse.
However, Yuncheng's condition has not stopped him making the most of his life. Yuncheng also taught himself to write and when he was 17 he wrote a letter to a newspaper describing his situation and his dream of a better life. The letter was read by Zhang Danuo, an editor at the newspaper, who was inspired by Yuncheng's spirit.
Zhang Danuo offered to help Yuncheng achieve his ambition to write a book. Yuncheng was always happy when he finished an assignment.“I felt everything in the world was beautiful and how wonderful it was to live in the world, ”he said. Yuncheng's book describes what his life is like, what his hopes and dreams are and how he overcomes the problems he faces every day. Readers have been inspired by his courage and his good heart and his book has sold extremely well. Yuncheng says that because his life will not be long one, he must do as much as he can in the time that is left to him.
【1】Yuncheng couldn't __________when he was seven years old.
A.walkB.jumpC.seeD.hear
【2】__________helped Yuncheng achieve his ambition to write a book.
A.His parentsB.His teacherC.An editorD.A writer
【3】Why has Yuncheng's book sold extremely well?
A.Because his book describes what his life is like.B.Because he got help from Zhang Danuo.
C.Because his story is very strange.D.Because his courage has inspired readers.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com