精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

he, something, grow, safe, two, deep, time, hate, care, bad

Wang Meng hasn't been back home to see his parents for 12 years. What's 1, he has blacklisted (拉黑) them for 6 years. Many serious problems happened between the 2 generations, including the way they exchanged about his study and dealt with some things.

Wang graduated from Peking University and he's in America now. From Wang's letter, we know he studied hard and his mother 3 much about him. No doubt, his parents must have done much for him and he should be happy and thank his parents first. When he 4 up, he met more matters at school and at home. His parents wanted to make him better and better, but they didn't consider Wang's feeling. When he came up with his ideas, his parents thought he was too young to make decisions 5. Wang was against their ways many 6, but they insisted on (坚持) their opinions and didn't agree with him. They have hurt their son's heart 7. Wang couldn't have the sense of 8 and his health problems also made him worried. These made Wang think he never belonged to the family and he 9 his parents.

Wang's parents called him, even sent messages to him on the phone. But he didn't do 10, even blacklisted them. As parents and children, we really need to think how to get on well with each other in life!

【答案】

1worse

2two

3cared

4grew

5himself

6times

7deeply

8safety

9hated

10anything

【解析】

本文通过王猛和父母之间的关系,来阐述父母和孩子们两代人之间存在的问题。

1句意:更糟糕的是,他把他们拉黑6年。

根据前文Wang Meng hasn't been back home to see his parents for 12 years“王猛12年没有回来看他的父母”及空格后he has blacklisted (拉黑) them for 6 years“他把他们拉黑6年”,前后是并列两件不好的事情,后面是更严重的事情,所以空格处表示“更糟糕的是”,故空格处填worse。故答案为worse

2句意:许多严重的问题发生在两代之间,包括交流学习和处理一些事情的方式。

根据前文Wang Meng hasn't been back home to see his parents for 12 years. What's worse, he has blacklisted them for 6 years,可知,以王猛和他父母之间的关系来讲述发生在两代之间的问题,所以空格处填two。故答案为two

3句意:从王猛的信中,我们了解到他努力学习,他的妈妈很关心他。

根据下文No doubt, his parents must have done much for him and he should be happy and thank his parents first“毫无疑问,他的父母一定为他做了许多,他应该开心,并首先要感谢他的父母”,可知,王猛的父母为他做了许多事情,对他很关心,固定搭配care about sb“关心某人”,表述过去的事情,句子用一般过去时,所以空格处填cared。故答案为cared

4句意:当他长大,他在学校和在家里遇到了更多的事情。

when引导时间状语从句,根据主句he met more matters at school and at home“他在学校和在家里遇到了更多的事情”,可知,王猛长大后慢慢地在学校和家里会遇到更多的事情,固定搭配grow up“长大”,表述过去发生的事情,句子用一般过去时,所以空格处填grew。故答案为grew

5句意:当他提出他的想法时,父母认为他太小了而不能自己做决定。

固定搭配too…to表示“太……而不能……”,根据下文but they insisted on (坚持) their opinions and didn't agree with him“但是他们坚持他们的观点,并不同意他的观点”,可知,父母认为王猛太小了,不能自己做决定,所以什么事情都得父母说的算,反身代词oneself表示“某人自己”,反身代词要与句中的主语he在人称上保持一致,所以空格处填himself。故答案为himself

6句意:王猛反对他们的方式许多次,但是他们仍然坚持他们的观点,不同意他的观点。

many表示“许多”,后接可数名词复数。根据下文but they insisted on (坚持) their opinions and didn't agree with him “但是他们坚持他们的观点,不同意他的观点”及They have hurt their son's heart deeply“他们深深地伤害了他们儿子的心”,可知,父母认为他太小而不能自己做决定,所以什么事情都得听父母的,王猛因为这样的事情反对过很多次,但是父母都坚持自己的想法,这样的做法深深地伤害了王猛,所以空格处填times。故答案为times

7句意:他们深深地伤害了他们儿子的心。

根据句子结构,空格处修饰动词hurt,所以用副词。根据前文Wang was against their ways many times, but they insisted on (坚持) their opinions and didn't agree with him,可知,王猛反对过很多次,但是父母还是坚持他们的观点,这样做法深深地伤害了王猛的心,所以空格处填副词deeply。故答案为deeply

8句意:王猛没有安全感,并且他的健康问题使他担忧。

the sense of表示“……的感觉”,后接名词。根据前文When he came up with his ideas, his parents thought he was too young to make decisions himself,可知,每当王猛提出自己想法时,他的父母认为他太小了不能自己做决定,并且什么事情都要听从父母的安排,这样的做法让王猛很没有安全感,所以空格处填名词safety。故答案为safety

9句意:这些做法让王猛认为他从不属于这个家庭,他恨他的父母。

根据句子结构,he作主语,his parents作宾语,所以空格处填动词作谓语。根据下文Wang's parents called him, even sent messages to him on the phone. But he didn't do anything, even blacklisted them“王猛的父母打电话给他,甚至发信息给他,但是他没做任何反应,甚至拉黑他们”,可知,从王猛不跟父母联系并且拉黑他们的举动能看出,王猛恨父母。表述过去发生的事情,句子用一般过去时,所以空格处填hated。故答案为hated

10句意:王猛的父母打电话给他,甚至发信息给他,但是他没做任何反应,甚至拉黑他们。

根据句子结构,空格处是作动词do的宾语。根据下文even blacklisted them “甚至拉黑他们”,可知,父母打电话给王猛,王猛没有任何反应,不回复父母甚至拉黑他们。原句是否定句,所以空格处用不定代词anything作宾语。故答案为anything

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。

It was early morning in a small village in Kenya, Africa. Women and children were c1 heavy containers (容器) of water on their heads. They walked many miles to get the water. It was hot, and they were t2. They could only take a few containers a day. A young British woman learned about how difficult this was for them. She wanted to help.

Who is the young woman? Her name is Emily Cummins. How did she help? She invented a water carrier for the people in Kenya.

Emily Cummins is an engineer (工程师). She designs (设计) useful products for places without many n3 resources (资源). These places often don’t have a lot of water. They also don’t have a lot of oil, coal or gas. Cummins’ products don’t use oil, coal or gas. They use other kinds of e4, such as the sun. So people can c5 to use them in the future without hurting our planet.

How did Cummins get started? As a young child in England, she loved to work with her grandfather in his workshop. He t6 her how to use his tools. He showed her how to make toys and boxes from small p7 of metal (金属).

Cummins designed her first product when she was in high school and just 15 years old. While she was s8 a high school student, Cummins designed a new kind of fridge. Why? Fridges normally use a lot of electricity. They are too e9 for many people in developing countries. Cummins’ fridge costs less money. It’s made of cheap, local materials (材料).

After leaving school, Cummins spent five months in Africa. She wanted to learn more about life there, so she volunteered at a school in Namibia. There, she could test and improve her designs. Her fridge became a great s10! It has helped thousands of people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。

Now the National Holiday is one of the biggest holidays in China.1

When the National Holiday is

The National Holiday usually begins on October lst.2 If the Mid-Autumn Festival holiday falls within this period, the holiday period usually gets a day or two longer.

The history of China's National Day

On October 1, 1949, Chairman Mao Zedong declared the founding of the People's Republic of China in Tian'anmen Square. The next day, the new government passed the "Resolution on the National Day of the People's Republic of China" and declared October 1 to be the Chinese National Day.3

National Day celebrations/activities

Now every 5 years, a military parade(阅兵)is held in Tian'anmen Square. Those great military parades have attracted a lot of people from both home and abroad.4

If one loves shopping, the National Day holidays is a great time, for many shopping centers offer big discounts during the holiday.

A.Ever since then, our National Day has been on October 1 every year.

B.During the golden week, lots of Chinese people go traveling.

C.It lasts till October 7.

D.Other activities like flag— raising ceremonies, song and dance shows, and firework displays are also held to celebrate National Day.

E.At this time, we have a week off to stay with our family or go on trips.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,从原文的每一行中找出一处错误并改正,不加词,不删词。

(例如:Lily always go to school on foot. go-goes

Jane’s teacher told him to collect the notebooks in the classroom 1

and bring it to the office. Jane collected the notebooks and rushed into 2

the office without knock on the door. The teacher said,” Jane, you 3

have bad manner; you should knock on the door before coming in.” 4

Jane was a top student but was too proud for herself. She didn’t say sorry 5

and left the office. In the evening, she complains to her father about 6

that had happened to her at school. The father said she had 7

done anything wrong and he told Jane to apologize (道歉)to her teacher. 8

A next day, Jane went to the office and told her teacher that 9

it was wrong of her to be impolitely to the teacher. 10

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, you also need good strategies. Here are some for you:

Before you answer the questions, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.

Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible.

Find out how much each question is worth or how many points you need. If it asks to give one answer, only write one.

If there’s a difficult question, don’t worry. Go on to the next question and come back to it if you have time later.

Try not to leave questions unanswered when you finish the test. Sometimes a guess may get you points.

When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing for spelling mistakes.

1From the passage, we know we can ___________to help ourselves relax if we feel a little nervous.

A.tell ourselves not to be nervous

B.ask the teacher for help

C.go out for a walk

D.take a few deep breaths

2To make sure we understand the question, we had better ___________.

A.read it fast

B.read it till we finish it

C.read it a few times if possible

D.read it slowly

3When we finish answering all the questions, we need to ___________.

A.hand it at once

B.check spelling mistakes

C.worry about our points

D.check with classmates

4The underlined word “strategies” in the passage means ___________.

A.策略B.思维C.途径D.智慧

5Which of the following is NOT RIGHT according to the passage?

A.Find out how many points we need or how much each question is worth.

B.Try not to leave questions unanswered when we finish the test.

C.If it asks to give one answer, we’d better write more.

D.Sometimes we should guess the answers to get points.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Pulp (纸浆) magazines were cheap magazines filled with science fictions and adventure (冒险) stories. They were printed from 1896 to the 1950s. People called them "pulp magazines", because the paper used to print them came from wood pulp. This was the cheapest kind of paper. Pulp magazines were popular because they didn't cost much money.

Pulp magazines usually had a very pretty cover picture. It was bright and colorful. It usually showed a woman in trouble and a hero coming to save her. In the magazine, there were many stories written by different writers. Some pulp magazines featured (……为特色) detective (侦探) stories. There were terror (恐怖) pulp magazines and romance (浪漫) pulp magazines too.

One of the most famous pulp magazines was called Amazing Stories. This was a science fiction pulp magazine. It started in 1926. There were stories of young handsome heroes saving the earth from danger. There were stories that imagined life in the future. Before they were famous, many science fiction writers had begun writing for Amazing Stories. Isaac Asimov, for example, wrote a story called Marooned off Vesta that Amazing Stories printed in 1939.

Many pulp magazines stopped printing in the 1950s. One of the reasons was the growth of the television. Watching TV became a hobby for many people. Paperbacks also became more popular at the same time. They were more expensive than pulp magazines but people had more money than before. They spent it on paperbacks.

1Why were pulp magazines popular?

Because pulp magazines were _______________ and people could save some money.

2What does the underlined word "It" in the second paragraph refer to?

The underlined word "It" in the second paragraph refers to _______________.

3What's Amazing Stories about?

Amazing Stories was a _______________ pulp magazine.

4When did many pulp magazines stop printing?

Many pulp magazines stopped printing _______________.

5What is the best title of the passage?

__________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 某中学生英语网站正在举办以“How to keep healthy”为题的英语征文活动。请你根据下表提示写一篇短文投稿。要点如下:

1. 多吃新鲜果蔬;

2. 坚持体育锻炼;

3. 注意劳逸结合;

4. ……

注意:1. 词数 80~100

2. 可适当增加细节,以使行文连贯.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】As a teacher, I chose those classical songs I listened to ________ my students these days.

A.relaxB.relaxingC.to relaxD.relaxed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

skills couldn't surprised deaf paid when communicate than better although

A boy named Reggie was well-known in his hometown because he couldn't hear anything. He was born1. Although people liked him a lot, they also treated him more differently 2other people.

However, this year, people got to understand Reggie a little3. On Reggie's birthday, everyone in town would wear earplugs (耳塞) so that they4hear anything either. People became aware of how difficult life could be5you can't hear anything. They also learned that Reggie had some amazing6.

On that day, people7more attention to the things he said. They were also8by his intelligence, creativity, and his ability to find a solution to nearly any problem or challenge that he faced. They realized that he had always been like that, and that he simply needed to9with others in a different way. He was really just like any other little boy.

On that day, people came to know Reggie's true nature. They learned that10most of us are different from each other- sometimes in big ways- we are still mostly the same in our hearts and minds.

查看答案和解析>>

同步练习册答案