精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

An old man lived in a nice house with a large garden. He 1 good care of his flowers and his garden was always colorful.

One day a boy went by the garden. When he saw these beautiful 2 , he couldn’t believe his eyes. How happy he would be if he could live in this beautiful place! Then, 3 his surprise, the boy found the old gardener was 4 . He felt very sorry for the old man and he asked him, “You can’t see these flowers. 5 do you still keep a garden?”

The old man smiled and said, "I can tell you the reasons. First, I was a gardener when I was young, and I really like this job. Second, 6 I can’t see these flowers, I can smell the sweetness of them. The last one, that’s because of 7 ."

“Me? But you don’t know me,” said the boy.

“Yeah, it’s true that I don’t know you. But I know others will feel happy if they see the garden and that is what I want to share with them.”

To give is much better 8 to receive. You will feel happier if you are willing to share your happiness with others.

【答案】

1took

2flowers

3to

4blind

5Why

6although

7you

8than

【解析】

短文讲述的是一个盲人老园艺者,在花园里种了很多好看的花,他虽然瞎了但是可以闻到花香,也可以让过路的人感到快乐。

1句意:他很爱惜他的鲜花,他的花园总是五颜六色的。

考查动词,观察句子这里缺少了一个谓语动词,再联系后一句他的花园总是五颜六色,说明他把他的花照顾的很好,固定短语“take good care of 照顾得好”全文是用的过去式,故答案为took

2句意:当他看到这些漂亮的花时,简直不敢相信他的眼睛。

考查名词,观察句子,这里形容词后面要接一个名词,再联系上下文,这个小男孩路过花园应该看到了老人花园里的花,故答案为flowers

3句意:令他吃惊的是,他发现这个老园丁是瞎的。

考查固定短语,观察句子,“他的惊讶”,这里应该是令他吃惊的是,“to his surprise”为固定短语,故答案为to

4句意:令他吃惊的是,他发现这个老园丁是瞎的。

考查形容词,根据后文小男孩说你不能看到这些花,为什么还能照顾花园,可知这个老人应该是瞎的,故答案为blind

5句意:你不能看到这些花,为什么还能照顾花园呢?

考查疑问词,根据后文I can tell you the reasons.我能告诉你原因。说明上一句问照顾花园应该是问为什么还能照顾花园,故答案为Why

6句意:尽管我不能看到这些花,但是我能闻到他们的甜蜜。

考查连接词,分析前后两句,我不能看见这些花,我能闻到他们的甜蜜,两者之间有个转折关系,故答案为although

7句意:最后一点,那是因为你。

考查宾格,根据后文“me?”我?但是你不认识我呀。可推测出最后一个原因,是因为那个男孩。故答案为you

8句意:给予比接受好得多。

考查比较级,分析句子,这里应该是给予比接受好的多。运用了比较级,应该是“比较级+than”,这里刚好缺少一个than,故答案为than

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Clothes are important and necessary to us, but do you know how to choose suitable(合适的)clothes in a right way? Here are some ideas for you.

When you go shopping and want to buy some clothes, you should think about which kind of clothes you really need and decide how much money you can spend on them. Then look at thelabelsthat are inside the new clothes.They tell you how to take care of the clothes.The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash it in cold water.The label on a coat may say "dry clean only" and cleaning in water may ruin(损坏) this coat. If you do as the directions say on the label, you can keep your clothes looking their best.

Many clothes today must be dry-cleaned. Dry cleaning is expensive.When buying new clothes, you had better check if they need to be dry-cleaned.You can save money if you buy clothes that can be washed or that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times.

Clothes that cost more money don't always mean they are better made. They may not fit you, either. On the other hand, less expensive clothes may sometimes look better and fit you well.

1The first thing for you to do before you buy clothes is ________

A.to know how to wash themB.to look for well-made clothes

C.to read the directions inside themD.to see which kind of clothes you need

2What does the underlined word "label" mean?

A.品牌B.标签C.价格D.尺寸

3According to the passage, a sweater may be________ .

A.washed in cold waterB.washed once a week

C.washed in hot waterD.dry-cleaned only

4The main idea for the passage is ________.

A.how to buy expensive clothesB.how to wash clothes in a right way

C.how to become a clever clothes shopperD.how to take care of clothes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】A: Hello! This is Kanghui traveling information center of Harbin. What can I do for you?

B: Hello! I'd like to have a trip next week.

A: 1

B: I've no idea yet. Could you give me some good suggestions?

A: Sure. 2 It's so beautiful at the moment.

B: That sounds good. But I am afraid of climbing mountains.

A: I'm sorry. 3 There's a two-day trip.

B: Good idea! I enjoy water.

A: Okay. Would you like to go by train or by bus?

B: 4 It won't take much time.

A: How many people will go there together?

B: Three. My husband, my son and I.

A: Three people, by train. And you need to stay one night in Mudanjiang City. 5

B: Thanks.

A.What about going to Jingpo Lake?

B.Which place do you want to go to?

C.Mount Songfeng may be a good choice.

D.By bus.

E.I will book a family room for you.

F.I'd like to take the train.

G.You need to book a single room (单人间).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Fresh green grass. Hundreds of colorful wild flowers. Water running into little pools. Birds making their homes in boxes. The 9, 500-square-metre Augustenborg Botanical Garden may look just like any other well-organized park but there's a difference. It lies on the roofs (屋顶) of industrial and office buildings in the city of Malmo in Sweden.

Green roofs are not a new invention. And now they are getting popular again. The common roofs of a modem city have endless black surfaces with no life or water. Perhaps that's why a garden on a roof becomes such a perfect choice for more and more people.

Green roofs are not just pretty. They also help to moderate the city temperature. The high temperatures on common roofs in the summer can make top floor flats uncomfortably hot. What is more, they play a part in making the cities hotter than the countryside around them, causing the "urban heat-island effect". On a green roof, however, with its plants and water, temperatures change only a little, as they do in a park. This can greatly cut the costs of heating and cooling in the building below.

Also, a green roof takes in rain water, and protects the city drainage(排水) system. ________. And small animals and birds can make their homes on it. Thanks to this, the city may become part of nature, rather than something completely separate from it.

While the cost of building such a roof can still be higher, it can be cheaper in the long term as a result of energy savings. And wouldn't it be wonderful to be able to walk out into a garden high above the city's noise and traffic, whether you're at school or in an office or just at home in a ten-floor block.

1The underlined word "moderate" in Paragraph 3 is the closest in meaning to "________".

A.raiseB.controlC.recordD.check

2Which of the following is the best sentence to fill in the blank in Paragraph 4?

A.A green roof is aliveB.A green roof stops pollution

C.A common roof is noisyD.A common roof increases the cost

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The Augustenborg Botanical Garden is the same as any other well-organized park.

B.Green roofs are now getting popular though they are a new invention.

C.It is worth building green roofs because it costs little.

D.Green roofs can help cut the costs of heating and cooling in the building below.

4The purpose of the passage is to ________.

A.discover the problems with green roofsB.introduce the change of green roofs

C.describe the advantages of green roofsD.show the amazing beauty of green roofs

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 2020年初,我们国家遭受了新型冠状病毒的袭击。我们齐心协力,赢得了胜利。世界各国纷纷效仿中国战疫经验。假如你是李涛,收到英国笔友Jime-mail来信,在信中他提到学校最近因为新冠肺炎(the Novel Coronavirus)停课了,他现在待在家里既担心学习又担心身体健康。请你回信给他介绍一下你的居家学习情况,并给他一些建议。你的回信要包括以下内容,可以适当拓展,字 80字左右,开头已经给出,不计入总数。

1.学习:制定计划,线上学习,多阅读

2.生活:坚持运动,做眼保健操,做家务

3.建议:两点建议

Dear Jim

Nice to hear from you. I know you are staying at home because of the Novel Coronavirus and you are worried about your study and health________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Tao

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Because of the COVID-19 (新冠肺炎) , the Ministry of Education issued (公布) a notice on putting off the start time of school in spring 2020 on January 27. The exact ______ time of school will be decided according to situation and further notices.

However, many parents are very ______ that putting off the start of school may affect children's studies. If they have such a long winter vacation at home, children will not learn any knowledge, read books or study at all. They may ______ what they have learned before. Staying at ______ long will seriously affect the health of these children.

In short, the close of school influences learning and develops bad habits, so how to avoid these problems? Local education departments have also issued a notice, that is, to organize (组织) ______ teaching and create a network platform (平台), where necessary courses will be shown every day, and online teaching will be given by ____ teachers with experience of the subject and students can learn at home through computer or mobile network. This _____ can not only keep students indoors, but also make them ______ at home, continue and improve their learning ability.

Of course, except for learning at home, it is also necessary to teach children about ______ knowledge, especially how to keep from touching virus (病毒); at the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games _______ for physical health at home.

1A.lastB.startC.nextD.first

2A.worriedB.shyC.sadD.excited

3A.rememberB.knowC.forgetD.understand

4A.schoolB.libraryC.homeD.hospital

5A.classB.homeC.TVD.online

6A.excellentB.friendlyC.strictD.kind

7A.ideaB.wayC.roadD.thought

8A.readB.shareC.writeD.study

9A.healthB.spiritC.musicD.science

10A.badB.goodC.harmfulD.important

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— Guess what! I met Mary in Paris. — Really? I________she was in New York.

A.thinkB.will thinkC.thoughtD.am thinking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】________ you start worrying, do what you can about the problem right now. If there's nothing to do, just let it go.

A.WhoeverB.WhateverC.WheneverD.Wherever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Do you have a lucky number? What is it? Many people have a special number that they hope will bring them good luck.

In Chinese culture, some numbers are believed to be lucky or unlucky based on the Chinese word that the number sounds similar to.

For example, the word for the number 8 sounds similar to the word for “making a fortune”. So, people consider it a very lucky number. Some people will even spend a lot of money to have 8s in their phone number or on their vehicle license plate(车牌照)number. The opening ceremony of the Beijing Olympics began at 8:08 pm on Aug 8, 2008.

The number 9 is also a lucky number because of its connection to the emperors of China. There were nine dragons on emperors’ robes (龙袍)and Chinese myth held that the dragon had nine children. The number 9 also stands for “long lasting”. That’s why a man always proposes(求婚)to a woman with 99 or 999 roses.

So what’s an unlucky number in China? One example is 4. Many Chinese people see 4 as an unlucky number because it sounds similar to the character for “death”.

Because of this, many buildings skip(跳过)the fourth floor, and simply call it the fifth floor. In Hong Kong, some buildings even skip all floors numbered with 4, such as 4, 14, 24, 34 and all 40-49 floors. Some buildings also skip the 13th floor, as this is considered an unlucky number in the West. As a result, a building whose highest floor is 50 may have only 35 physical floors.

1What makes Chinese people believe a number is lucky or unlucky?

A.The shape of the number.B.The sound of the number.

C.The history of the number.D.The spelling of the number.

2Why will people spend a lot of money to have 8s in phone numbers or on vehicle license plate numbers?

A.Because they believe 8 will make them live forever.B.Because they believe 8 will bring good luck.

C.Because 8 is easy to remember.D.Because 8 stands for fashion.

3According to the passage, how do you like the number 9 in Chinese culture?

A.terribleB.crazyC.positiveD.worried

4A building whose highest floor is 60 in Hong Kong might only have________ physical floors if it skips all the unlucky numbers.

A.35B.44C.50D.60

5What is the story mainly about?

A.Lucky and unlucky numbers in Western culture.B.Meanings of different lucky numbers.

C.Meanings of different unlucky numbers.D.Lucky and unlucky numbers in Chinese culture.

查看答案和解析>>

同步练习册答案