I could control my feelings at the moment. The song brought back so many childhood memories.
A. hardly B. really C. clearly D. nearly
A 【解析】句意:我一时无法控制自己的感情。这首歌唤起了许多童年的回忆。A. hardly几乎不;B. really真正地;C. clearly清晰地;D. nearly几乎。根据后一个句子的语境可知,前一个句子应该是否定句,这首歌曲使我无法控制自己的感情,只有A符合题意。科目:初中英语 来源:江苏省2017-2018学年度九年级下第一次阶段英语试卷(含听力) 题型:阅读单选
Family fights are never pleasant. Whether you are dealing with a loud sister or a stubborn(固执的) mom or Dad, the situation can be bad.
What if it could be different? What if family fights and conflicts(冲突) could be turned into chances to become closer? What if problems could be solved with everyone walking away feeling more deeply cared for and loved?
Family fighting is, on one level, about power. Someone is telling someone else what to do. In a short moment, bad feelings can be brought out and the fight is on. You can go down that old road or you can try something different.
In any fight, you have a need to be listened to and understood. People raise their voices and shout at each other because they’re not being listened to. You want your mom or dad to listen and understand. You want your brother or sister to listen and care. But you always seem to forget that the person you’re fighting with has the same need to be listened to. So if you can put aside your need for a few minutes, the situation will change quickly. Give the other person some time to express his or her feelings, and you’ll have your turn to be listened to.
And while you are listening, you have to listen for the right information. The best way to do this in emotional(情绪激动的) situations is to pay no attention to most of the words because many people can’t express what they are feeling with the words alone, especially when they are not calm.
But if the situation starts to get out of hand, it would be wise to just calm down and leave the problem until later because many fights happen at the wrong time. The situation will die down quickly, usually in less than 30 seconds. You can either move on to problem solving or reach an agreement to work on it at a better time.
This way, everyone will feel respected and listened to, even when there is conflict, feelings will be understood and respected, and it will bring your family closer together.
1.From the first 3 paragraphs, we can conclude(总结) that .
A. people had better avoid family fights
B. family members fight to control each other
C. family fights can be turned into something good
D. when relatives fight, it’s worse as they know each other’s weakness
2.In the writer’s opinion, the key to dealing with family fights is to .
A. satisfy the need to be listened to first
B. make sure that you are the first to be listened to
C. pay no attention to what others say in these emotional situations
D. stop quarrelling(争吵) when you feel you are giving orders
3.When the situation gets out of control, it’s best to .
A. wait for a suitable moment to speak B. let the other person express their feelings
C. work on a written agreement first D. move on to problem solving
4.The main purpose of this article is to .
A. tell readers that family fights are not that bad
B. teach readers how to listen in family fights
C. remind readers to show respect in family fights
D. give advice on dealing with family conflicts
1.C 2.A 3.A 4.D 【解析】本篇文章难度适中,主要为我们提供处理家庭矛盾的建议。 1.细节理解题。根据What if it could be different? What if family fights and conflicts(冲突) could be turned into chances to become closer? What if pr...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:重庆市2018届九年级中考模拟英语试卷 题型:单选题
You must be more careful and ______ the same mistake you’ve ever made.
A. plan B. follow C. avoid D. enjoy
C 【解析】 试题句意:你一定要小心,避免犯同样的错误两次。A. plan计划; B. follow跟随; C. avoid避免; D. enjoy喜欢。you’ve ever made作定语修饰前面的mistakes。根据the same mistakes可知,这里应该是避免,故选C。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2018年山东省滨州中考英语试卷 题型:阅读单选
I was walking around in a store. I saw a cashier (收银员) hand a little boy his money back, saying, “I’m sorry, but you don’t have enough money to buy this doll.” I walked towards him and asked him who the doll was for.
“It’s the doll that my sister wanted most for Christmas,” he said. I told him that maybe Santa Claus will bring it to her and that he shouldn’t worry. He sadly replied, “No, Santa Claus can’t bring it to her. I have to give the doll to my mom so that she can give it to my sister when she joins her.”
His eyes were so sad while saying this. “My sister has gone to be with God. Daddy says that
Mom is going to see God very soon too, so I thought that she could take the doll with her to give it to my sister.”
My heart nearly stopped. I quickly reached for my wallet and suggested that we count the money again. “Okay,” he said. “I hope that I have enough.” I added some of my money to his without letting him see and we started to count it. There was enough for the doll and even some spare money left. “Thank you, God, for giving me enough money!” the little boy said.
I left the store, feeling as if my life had been changed forever.
1.Why couldn’t the boy buy the doll?
A. Because he didn’t know the cashier. B. Because he didn’t have enough money.
C. Because he didn’t find the doll. D. Because the dolls had been sold out.
2.The boy wanted to buy the doll for .
A. Santa Claus B. his sister C. his mother D. his father
3.What does the first sentence in Paragraph 4 mean?
A. The writer’s heart stopped working suddenly.
B. The writer had a heart problem.
C. The writer was so touched by the boy.
D. The writer was scared after hearing the story.
4.According to the passage, which of the following is TRUE?
A. The boy’s mom was badly ill. B. The cashier gave the doll to the boy for free.
C. The boy’s mom wanted the doll most. D. Santa Claus brought the doll to the boy’s sister.
5.What did the writer do to help the boy?
A. He bought the boy a doll.
B. He found a good doctor to save his mother.
C. He told the cashier to sell the doll to the boy.
D. He gave the boy some money to buy the doll.
1.B 2.B 3.C 4.A 5.D 【解析】这是一篇记叙文。讲述的是一个小男孩在商店为他在天堂的妹妹买玩具娃娃作为圣诞礼物,然后让不久以后也将去天堂的妈妈给妹妹带去。小男孩对妹妹的爱极大地打动了作者,由于钱不够,在作者的帮助下小男孩为妹妹买了玩具娃娃。 1.细节理解题。根据第一段中的句子“I’m sorry, but you don’t have enoug...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2018年山东省滨州中考英语试卷 题型:单选题
—What do you think of your junior high school life?
—I think it is enjoyable, I sometimes have some trouble in study.
A. if B. though C. while D. until
B 【解析】句意:——你觉得你的初中生活怎么样?——我觉得很愉快,虽然我有时在学习上遇到一些困难。A. if 如果;B. though尽管;C. while正当……时候;D. until直到…才。结合语境理解可知,学习中遇到困难与愉快之间表示让步关系,故答案为B。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:山东省济南市2018届九年级中考冲刺倒计时英语试卷 题型:补全短文7选5
任务型阅读 七选五阅读 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A problem is only a problem until there is a solution(解决办法).We find solutions by thinking creatively.1. In other words, we think outside the box. Sometimes, thinking outside the box solves not just one, but two problems. Amsterdam is one of the most crowded cities in Europe. As a result, housing is very expensive,especially for students.
2. However,finding this type of apartments was almost impossible until recently. While the colleges in Amsterdam were trying to solve the housing problem,thousands of shipping contains(集装箱) were lying quietly in ports(港口) around the world. These huge steel containers carry products from one country to another. The life of each container is about 10 years3. Yet they can't recycle all of them because there are so many.
Back in Amsterdam,a company came up with amazing idea. Why not reuse these shipping containers as student apartments? 4.They are all the same size and fit together perfectly. The steel is strong. Moreover,these containers are so widely available that they are quite cheap to buy. For all these reasons,they can be used to build apartments quickly and cheaply. Building began in 2005,and after only a few weeks,hundreds of Amsterdam students had new homes.
When students first heard about this idea, they thought the container apartments would be small,noisy,and cold. 5. Each container apartment has a kitchen, a bedroom with a study area, and a bathroom. The apartments are warm and quiet. They even have a high?speed Internet connection. Living in a shipping container has become popular. Today, over 3,000 Amsterdam students live in the container village.
A.Students need low?cost apartments.
B.The containers are great for building apartments.
C.In fact, these apartments are not in good condition.
D.However, they were surprised when they saw them.
E.Steel companies recycle some of the old containers.
F.Recycling the steel containers has many advantages.
G.We use our imagination and come up with creative ideas.
1.G 2.A 3.E 4.B 5.D 【解析】文章大意:短文讲了解决旧集装箱问题的方法,一些被钢铁公司回收,一些被建成了学生公寓,现在有很多学生住在集装箱的公寓里。 1.由上文“We find solutions by thinking creatively.”以及下文“In other words, we think outside the box.”可知都...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:山东省济南市2018届九年级中考冲刺倒计时英语试卷 题型:单选题
Which of the following suffixes CANNOT be used to make a noun?
A. -less B. -ness C. -tion D. -ment
A 【解析】句意:下列哪一个后缀不能用作名词?名词+ less构成形容词,形容词+ ness构成名词,动词+ tion构成名词,动词+ ment构成名词;可知B、C、D选项都是名词后缀,根据题意:哪一个后缀不能用作名词,可知A选项符合题意,故答案选A。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:江苏省苏州市2018届九年级中考模拟试卷(七)英语试卷 题型:阅读单选
I remember the green coat in my fifth and sixth grades.
When I needed a new jacket, my mother asked what kind I wanted. I described something like bikers wear. She listened long. I thought she understood for sure the kind I wanted.
The next day when I got home from school, I discovered on my bed, a jacket which was not what I had expected. I went close to the jacket slowly, as if it were a stranger.
From the kitchen mother shouted that my jacket was in the wardrobe(衣柜). I rushed and pulled at the clothes in the wardrobe, hoping the jacket on the bed wasn't for me but my brother. No luck, I wanted to cry because it was so ugly and so big. But I knew I'd have to wear it a long time before I'd have a new one. I looked at the jacket, like an enemy, thinking bad things before I took off my old and small jacket.
I put the big jacket on. I stood in front of the mirror(镜子), turning right and left. I looked ugly. I threw it on my brother's bed and looked at it for a long time before I put it on and went out, smiling a "thank you" to my mom.
The next day I wore it to school. At the morning break, my best friend, Steve, looked at me for a long time. The girls turned away to whisper. The teachers looked my way and talked about how foolish I looked in my new jacket. When it was time for the whole school to get together on the playground, ______. Although they didn't say out loud, "Man, that's ugly!" I heard their talk and even laughter.
And so I went, in my jacket. So embarrassed(尴尬的), so hurt, I couldn't even do my lessons the rest of the day. I received Cs on tests.
I wore that thing for three years. All in those years no love came to me.
I blamed(指责)that jacket for those bad years. I blamed my mother for her bad taste and her cheap ways. It was a sad time for the heart. Anyway, I spent my sixth-grade year, looking forward to something good to happen to me.
And it was about that time I began to grow, still in that green ugly jacket, which had become my brother who went along wherever I went.
1.The sentence that shows the writer cared about his mothers feelings is " ".
A. I thought she understood for sure the kind I wanted
B. I blamed my mother for her bad taste and her cheap ways
C. I put it on and went out, smiling a "thank you" to my mom
D. From the kitchen mother shouted that my jacket was in the wardrobe
2.Which of the following sentences care be put in the ?
A. it began to rain B. everyone saw me
C. my mother came D. I got angry
3.The changes of the writers attitude(态度)to the jacket can be described as .
A. enemy→stranger→brother B. brother→stranger→enemy
C. stranger→brother→enemy D. stranger→enemy→brother
1.C 2.B 3.D 【解析】这篇短文作者给我们讲述的是他的一件绿色的夹克衫,这件衣服并不是作者想要的那种类型,穿上很丑,作者非常不喜欢,但又不得不穿。随着年龄的增长,作者对那件夹克衫的感情也发生了变化。 1.推理判断题。根据文意I put the big jacket on. I stood in front of the mirror(镜子), turning rig...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:人教版七年级下册英语期末复习units1-6 单元测试卷 题型:单选题
Donald Trump (特朗普) became the_______ President of the USA on January 20th, 2017.
A. fourty-fifth B. forty-fiveth C. forty-fifth D. forty-five
C 【解析】唐纳德特朗普于2017年1月20日成为美国第45任总统。表示“第几…”要使用序数词,这里需要正确使用“45”的序数词,为forty-fifth,故选C。查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com