【题目】 Several days ago, one of my students came into my office, looking down. He thought he had too much stress — he has homework to do every day, he has too many after-school classes every weekend, he doesn’t like his history teacher, his younger sister is crying all the time when he needs a quiet environment to study, his parents always compare him with his classmates, ...
The problems are commonly seen on most of the Chinese students. I comforted my student with one sentence: Don’t you know you were much stronger than you thought?
Why did I say so? Because everyone has strength.What is strength? It is not always about physical strength. Rather, it is about will, training and the ability to get things done. I know some students who are clever, but they get very little done in their studies. And I know others find work extremely challenging, but are able to move mountains through hard work. They have inner strength. More interesting is that those hard-workers often don’t even notice the stress. When they are asked “How do you make it?”, the answers usually comes back: “I just work harder than the others.”
Some losers often have self-imposed(自己强加的) boundaries(边界) — I can’t do that(Why?); that is too much for me(How do you know?); I can’t put in that much effort(What would happen if you did?). All these are limits(局限).
Then, how can they get stronger? By pushing themselves until the boundaries disappear. By pushing themselves until they get better.
【1】What can we know from the student’s words?
A.He was looking for something.
B.He was worried and unhappy.
C.His parents didn’t love him.
【2】Most Chinese students have problems with the following aspects(方面)EXCEPT _______.
A.schoolworkB.social relationshipC.teachers’ suggestions
【3】Why do some clever students achieve little?
A.Because they are not willing to spend time working hard.
B.Because the work is too challenging.
C.Because they know how much the stress is.
【4】If your friend complains(抱怨) “I’m not smart enough to solve that,” what the writer may say to him?
A.Let it go.
B.Believe in yourself.
C.Are you really sure about that if you haven’t tried hard?
【5】What can we infer(推断) from the passage?
A.Hard-workers don’t have any stress.
B.People can find their inner strength through hard work.
C.By pushing themselves, people can get whatever they want.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
本文通过一名学生抱怨自己压力太大引出话题,讲每个人都有内在力量,但不逼自己一把,就不知道自己到底有多强大。
【1】推理判断题。根据第1段中“He thought he had too much stress — he has homework to do every day, ...”学生讲自己压力太大,课业太重、不喜欢历史老师、妹妹太吵、父母总拿他和别人作比较,由此可知这个学生是很忧虑且不开心。故选B。
【2】细节理解题。根据第2段中“The problems are commonly seen on most of the Chinese students.”讲这些问题在大多数中国学生身上都能看到,由此可知说的是上文中那个学生的问题,“he has homework to do every day, he has too many after-school classes every weekend”指的是学业上的问题,而“he doesn’t like his history teacher, his younger sister is crying all the time when he needs a quiet environment to study, his parents always compare him with his classmates”指的是社会关系上的问题,老师的建议不属于这些问题。故选C。
【3】推理判断题。根据第3段中“I know some students who are clever, but they get very little done in their studies. And I know others find work extremely challenging, but are able to move mountains through hard work.”可知此处是聪明的学生和努力的学生的对比,由此推出聪明的学生学习并不好是因为他们不愿花时间努力学习。故选A。
【4】推理判断题。根据倒数第二段中“I can’t do that(Why?); that is too much for me(How do you know?); I can’t put in that much effort(What would happen if you did?). All these are limits(局限).”可知题中“I’m not smart enough to solve that”是朋友的局限,作者可能会问“如果你没有努力尝试,你真的确定吗?”故选C。
【5】推理判断题。根据第3段中“And I know others find work extremely challenging, but are able to move mountains through hard work. They have inner strength.”可知有些人通过努力工作移动大山,他们有内在力量。故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A: Mom, can I go to the shopping center with John? He just got his driver's 【1】.
B: No way! I don't think sixteen-year-olds should be allowed to drive. They aren't serious 【2】. I'm worried about your safety.
A: But Gaby's getting her ears 【3】at the shopping center and I want to watch.
B: Sixteen-year-olds shouldn't be allowed to do it, 【4】. They're too young.
A: I agree, but it's fun to watch. Can I take the bus then?
B: Well, OK.
A: Great! I want to buy a new skirt, too.
B: What kind of skirt? Maybe I should go with you.
A: Aww, Mom. I'm not a child. I think teenagers should be allowed to choose their own clothes.
B: Well, I just want to make 【5】you get something nice.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】A: Hi, Bob! How was your weekend?
B: Pretty good. 【1】.
A: What did you do last weekend?
B: I played basketball.
A:【2】.
B: Twice a week. I like it very much.【3】
A:I went to the mountains last weekend.
B: 【4】Do you often go to the mountains?
A: Yes. Once a week. Will you go there with us this weekend?
B: 【5】 Maybe next week is OK.
A.I’m afraid I can’t.
B.How often do you play basketball?
C.How did you spend your last weekend?
D.I really had a good time.
E.Do you have any plans for it?
F.We’ll enjoy it.
G.Sounds interesting.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】听对话,回答下列各小题。
【1】When was the telephone invented?
A.In 1867.B.In 1877.C.In 1876.
【2】Who invented the planes?
A.Smith Brothers.B.Wright Brothers.C.Green Brothers.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I can’t find the direction of the hotel and I have no idea _____ I should go east or west.
A.thatB.whereC.whether
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— Your jacket looks so cool! Can you tell me ________?
— Sure. I will send you the shop's address later.
A.where will you buy itB.where you will buy it
C.where did you buy itD.where you bought it
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】________ Mr. Zhong Nanshan is 84 years old, he still works very hard for all China people's health.
A.BecauseB.UnlessC.Although
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 On a hot African morning, Leila was lying on her stomach and an elephant was walking towards her. Leila waited. Then she pushed the button on her camera. “And I got my best photo of an elephant ever, by lying under my car,” Leila explained. “I wanted to get close to the elephants, but of course this was dangerous; they had their babies with them. So every morning I used to park my car in the open near the path(小道). They used to take the same path every morning when they left the water hole. After a week, they were used to seeing my car. So the next morning, I lay under it and got my photo!”
Many of the best wildlife photos come from good planning. In Africa, photographers set up their hides(隐匿处) near water holes. They also set up hides near forest paths, as animals use the same paths every night. For bird-watching, there are many hides around lakes, too. Inside the hides, bird-watchers can watch all day in the shade(荫处) out of the wind and rain.
Good wildlife photos are needed for books, postcards, magazine and newspapers. But only 5 percent of the photos you took may be good. It is not easy to take a good wildlife photo if you don’t have any good plans beforehand.
【1】Why did Leila lie under her car on the stomach?
___________________________________
【2】Why didn’t Leila get close to the elephants she wanted to take photos of?
___________________________________
【3】How can photographers take good wildlife photos according to the passage?
___________________________________
【4】What are good wildlife photos needed for?
___________________________________
【5】Is it easy to take a good wildlife photo?
___________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Music is the language of the whole world, so Western music and Chinese music can ________ together quite well.
A.makeB.mixC.createD.write
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com