相关习题
 0  127757  127765  127771  127775  127781  127783  127787  127793  127795  127801  127807  127811  127813  127817  127823  127825  127831  127835  127837  127841  127843  127847  127849  127851  127852  127853  127855  127856  127857  127859  127861  127865  127867  127871  127873  127877  127883  127885  127891  127895  127897  127901  127907  127913  127915  127921  127925  127927  127933  127937  127943  127951  159627 

科目: 来源:2018年江苏省无锡市毕业升学考试英语试卷(十)含答案 题型:阅读单选

"I will think of it." It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking? Though we cannot see, or hear, or feel our thoughts, they have great power (力量)!

Isaac Newton was seated in his garden on a summer evening when he saw an apple fall from a tree.He began to think, and tried to find out why the apple fell.Then he discovered how the earth, sun, moon, and stars are kept in their places.

James Ferguson once saw the inside of his father's watch, and he wondered, "Why should I not make a watch?" This set him thinking and it led to a wooden clock which kept good time.

Walt Disney, the famous American film-maker, was often thinking of new ideas.One day, when he was in a meeting, he suddenly stopped talking, deep in thought.He looked and looked at a place high up in the room.This continued for a long time, and then he got an idea for a new cartoon.

Ideas come at any time, and the important thing is to think.When you meet with any difficulty, don't lose heart.Try to think of it before asking someone to help you.Think and by thinking you will learn how to think creatively.

1.Newton wanted to find out ________.

A. when the apple hit him

B. why the apple fell

C. who made the apple fall

D. where the apple fell

2.Who made a wooden clock?

A. Isaac Newton.

B. Walt Disney.

C. James Ferguson.

D. James' father.

3.Which of the following shows the structure (结构) of the passage?

(①= Paragraph 1, ②= Paragraph 2,…)

A. B. C. D.

1.B 2.C 3.A 【解析】文章讲述了思考的力量。 1.根据He began to think, and tried to find out why the apple fell.可知牛顿想找出来,苹果为什么掉落;故选B 2.根据James Ferguson once saw the inside of his father's watch, and he won...

查看答案和解析>>

科目: 来源:2018年江苏省无锡市毕业升学考试英语试卷(十)含答案 题型:阅读单选

The human brain weighs about 1.4 kilograms, but it can hold much more information than most computers.However, there is another difference between humans and computers.Computers don't forget information they are given, but humans often do.No one remembers everything, and luckily we don't usually have to.But everyone can improve their memory if they want to.Here are some suggestions.

Try to use new information immediately.For example, if you meet someone who says "Hi! I'm Carlos."Don't just say "Hello." Repeat the person's name.Say "________"

Break a big number into smaller parts. For example, it's hard to memorize (记忆) 109244153.But if you break it into three parts 109/244/153--it becomes easier.

Write out what you need to remember over and over again.This will help you keep it in mind longer, especially for memorizing formulas (公式) or facts.

Always review information.If you bring what you've learned back to your mind, it becomes easier to remember. For example, before you go to sleep, it's a good idea to review the new things you learned that day.

Discuss with a friend.It is always easier to remember things through discussions.You can have a discussion about what's right and what's wrong, and it will lead to the right answer.

Never tell yourself that you have a bad memory.You can always do something to help improve your memory.And everyone's memory gets better if they use it often enough.

All the suggestions are helpful.If you follow them, you are certain to improve your memory.

1.How many suggestions are mentioned in the passage?

A. Three.

B. Four.

C. Five.

D. Six.

2.Which should be put in the blank (空格) in Paragraph 2?

A. Hello, Carlos.

B. How do you do?

C. Hello, I am Sophia.

D. Glad to meet you!

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Human beings can improve their memory by computers.

B. Always reviewing information can help you fall asleep.

C. Formulas and facts can help you learn about your brain.

D. Discussing with friends can help you remember things.

1.D 2.A 3.D 【解析】文章介绍了怎么来提高记忆力。 1.根据Try to use new information immediately.Break a big number into smaller parts.Write out what you need to remember over and over again.Always review inform...

查看答案和解析>>

科目: 来源:2018年江苏省无锡市毕业升学考试英语试卷(十)含答案 题型:阅读单选

It is true that people with better education are usually able to get better jobs.In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education don't.It seems that the purpose of education is to make people get jobs.But this isn't accepted by all people.

Some people may think that a person should spend the best years of his life getting education only for a way of living.This was probably one of the earliest reasons of education.In fact, if education is just a way of making a living, people don't need to spend so much time in school.People can get education for a living in a short time.Subjects like History and Geography need not be taught to everyone.Even Language and Mathematics need not be taught in detail, either.Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.

Education is well-rounded and it is mainly for improving a man.It is not only to teach him to speak, read and write, but also to develop his creative thinking and other abilities.After that, it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human.Education is to make a man lead a better life. Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and most of all take an interest in the world.

I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly not the most important or the main reason.

1.People with little education usually ________.

A. spend a long time in school

B. have a good chance to get a job

C. spend the best years choosing jobs

D. have fewer chances to get a good job

2.The earliest education was probably to ________.

A. make a man lead a better life

B. teach a man to write and think

C. make people get a way of living

D. teach people to read good books

3.It is expected that educated people will be able to ________.

A. accept education as a way of living

B. take an interest in the whole world

C. develop their abilities to make plays

D. learn subjects like Language and Maths

4.The passage mainly tells us that ________.

A. education should make a man improve

B. people can get education in a short time

C. people should be able to get better jobs

D. all subjects are so important for a way of living

1.D 2.C 3.B 4.A 【解析】文章介绍了人们接受教育的意义,接受良好的教育不仅让我们找到好工作,同时也是谋生的重要方式。 1.根据In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education don't.可知,接受教育很...

查看答案和解析>>

科目: 来源:2018年江苏省无锡市毕业升学考试英语试卷(十)含答案 题型:填空

阅读填空先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

Terry Fox was born on July 28, 1958 in Canada.He was a determined little boy who never liked to miss a day of school.Fox enjoyed playing baseball and basketball very much in his free time.In secondary school he won the Athlete of the Year Award. He wanted to be a physical education teacher.

Terry Fox's future changed in 1977 when doctors told him there was cancer in his right knee.To stop the spread of cancer, doctors amputated (截肢) most of his leg.Fox learned how to use an artificial leg, and three weeks after the operation, he was walking.

Terry Fox made a plan to raise money for cancer research by running across Canada.His goal was to raise $1 from every Canadian.People said it was a crazy idea but Terry could not be stopped.He started his running on the Atlantic coast in Newfoundland in April 1980 and planned to finish on the Pacific coast in September.

The people of Newfoundland were welcoming and generous.Fox was treated to many meals at people's homes.A small town of 10,000 people raised $10,000.Fox ran about 45 km each day.He ran through Nova Scotia, New Brunswick, Quebec and Ontario.As he ran he gave speeches about cancer and how the money he collected would go to finding a cure for cancer.The 8,000 people in the town of Gravenhurst donated $14,000.By the time he ran half-way across Canada he had raised $11.4 million.

At the end of August he thought he was getting a bad cold and stopped running for a few days.Doctors said the cancer had come back and was now in his lungs.Terry went into hospital for treatment.People kept donating money.There were 24 million people in Canada in 1980.Over $24 million had been raised by February 1981.Terry had met his goal.The treatment did not cure Terry. He died on June 28, 1981.That September, the first Terry Fox Run was held in Canada.Terry Fox Runs are now held yearly in 60 countries and millions of people have taken part.More than $ 360 million has been raised for cancer research.The donations for cancer research don't stop.His dream lives on.

The Man Who Never 1. Up — Terry Fox

Personal information

·He was born on July 28, 1958 in Canada.

·He worked hard at school and enjoyed playing baseball and basketball in his free time.

·He died of cancer on June 28, 1981.

Main events

·In secondary school he won the Athlete of the Year Award.

·In 1977, cancer was found in his right knee and he 2. his right leg in the operation, but he was walking again three weeks later with an artificial leg.

·In April 1980, he started running from Newfoundland in the east of Canada all the way to the 3. coast to raise money for cancer research.

·In August 1980, doctor found the cancer had 4. and this time it was in his lungs.

·After he died, an event called Terry Fox Run is held 5. a year in 60 countries and millions of people have taken part.

1.Gave 2.lost 3.western 4.returned 5.once 【解析】文章讲述了Terry Fox的一生,他虽然得了癌症,但是他从来不放弃,通过跑步进行集资的事情。 1.根据文章讲述了Terry Fox的一生,他虽然得了癌症,但是他从来不放弃,通过跑步进行集资的事情。可知他是一个从不放弃的男人,因为讲的是他活着事情,所以用过去时态;故填 G...

查看答案和解析>>

科目: 来源:2018年江苏省无锡市毕业升学考试英语试卷(十)含答案 题型:完成句子

完成句子按所给的汉语,用英语完成下列句子,并将答案写在答题卡对应题号的横线上。

1.去年这个时候,天气一变,这种疾病就爆发了。

The disease ________ the weather changed this time last year.

2.我想知道他在学习化学上是否遇到了困难。

I wonder ________ or not.

3.由于时间有限,他没有别的办法只能缩短了他的演讲。

He had no choice but ________ because of the limited time.

4.这位艺术家擅长用奇特的东西代替画笔进行创作。

The artist is good at ________ the painting brush.

5.汤普森先生是个很自私的人,与邻居不能和睦相处。

Mr Thompson is such a selfish man ________ his neighbours.

6.可以肯定的是,他的决定基于父母的帮助和支持。

It was ________ on his parents' help and support.

1. broke out as soon as 2. whether he has (had) difficulty/trouble (in) learning Chemistry 3. to cut his speech short 4. creating with/by using something special instead of 5. that he can'...

查看答案和解析>>

科目: 来源:2018年江苏省无锡市毕业升学考试英语试卷(十)含答案 题型:材料作文

书面表达

在英语课上,同学们就自己喜欢的旅游方式展开了讨论。请你根据下表内容,用英语写一篇短文,汇报讨论结果,并谈谈自己的想法。

团队旅游

◆有导游,不会迷路;

◆不必自己找食宿

◆结识朋友,互相帮助

个人旅游

◆自由安排时间;

◆选择自己喜欢的旅游景点;

◆学会照顾自己

你的想法

……

注意事项:

1.文章必须包括表中全部内容,可适当增加细节;

2.想法至少在两句以上;

3.词数90左右,开头已给出,不计入总词数。

参考词汇:

团队旅游travel with a group 个人旅游travel alone

Recently, we have discussed the ways to go travelling.Here is the result.Some students choose to travel with a group.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Recently, we have discussed the ways to go travelling.Here is the result.Some students choose to travel with a group.With a guide's help, they won't get lost and they don't need to look for hotels or ...

查看答案和解析>>

科目: 来源:湖南省2018届九年级第一次模拟考试英语试卷 题型:单选题

beautiful city Shanghai is!

—Yes, great changes have taken place these years.

A. What B. How C. What a

C 【解析】句意:——上海是一个多么漂亮的城市啊!——是的,这些年发生了巨大的变化。What +(a/an )+ 形容词+名词(+主语+谓语+其他)+!How +形容词/副词(+主语+谓语+其他)+!; city可数名词单数;故选C

查看答案和解析>>

科目: 来源:湖南省2018届九年级第一次模拟考试英语试卷 题型:单选题

Jenny, you’d better your kid into the music hall. Maybe he is a bit noisy but he can learn a lot from the concert.

—OK, I get it.

A. take B. not take C. not to take

A 【解析】句意:詹妮,你最好带你的孩子到音乐大厅里,也许他有点吵,但是他能从音乐会上学到很多。根据had better的否定形式是had better not,后接不带to的不定式,排除C;根据 but he can learn a lot from the concert.但是他能从音乐会上学到很多,可知是最好带进去;故选A

查看答案和解析>>

科目: 来源:湖南省2018届九年级第一次模拟考试英语试卷 题型:单选题

—Are your brothers excited about the vacation?

—Yes , of course. ____ my brothers ____ I am looking forward to taking a vacation

A. Both...and B. Not only...but also C. Neither...nor

B 【解析】句意:——对于这个假期你兄弟激动吗?——当然,我的兄弟和我都盼望着度假。根据both---and---两者都---,连接两个主语时,谓语动词用复数,所以排除A; not only...but also 不仅---而且--- ,连接两个主语时,谓语动词用就近原则;Neither----nor----既不---也不---,当连接句子的两个主语时,谓语动词就近原则;根据Are your...

查看答案和解析>>

科目: 来源:湖南省2018届九年级第一次模拟考试英语试卷 题型:单选题

—Do you think Jack will catch up with us?

—I believe so. he loses himself in computer games.

A. If B. Unless C. Or

B 【解析】句意:——你认为杰克能赶上我们吗?——我相信能,除非他迷上电脑游戏。A. If 如果,是否; B. Unless除非; C. Or否则;根据I believe so.和 he loses himself in computer games.可知是除非迷上电脑游戏;故选B

查看答案和解析>>

同步练习册答案