【题目】Human beings are the most intelligent of all animals because we are gifted with the ability to think and reason logically. Scientists and even common people with special intelligence have made a lot of inventions and contributions to modern lifestyle in the past. "Houses" have been the most popular area for discoveries and inventions in the past and even now.
Many household items have been the result of inventions of people who desired better functioning of the existent products. Every individual has intelligence and if it is used properly for the right purpose it leads to invention of a new tool or device. Many new household inventions are made almost every day and there are specific companies, which particularly keep a record of all these inventions.
A lot of inventions have been made recently in the household field. These products are patentedand have trade mark licenses. The patented sliding cinch is a very simple but effective method to prevent shoulder stress and injury for those who work before computers all day long. Vanity PC is a type of computer furniture that specifically hides all the computer wires and keeps a clean and good look. All the outdoor dust, mud and snow can be kept out of the house by installing(安装)the dirt drain(排水管)at the entrance of the door. Another important invention is the automatic toilet night-light, in which a small light starts when the lid of the toilet seat is opened and closes as soon as the lid is closed.
These are some of the new household inventions invented mostly by common people. Thus, a variety of new household items are invented every day, which helps in a better functioning of household chores(家务)and in a more useful manner.
【1】The first paragraph is intended to _____________.
A. stress the importance of inventions
B. introduce the topic of the article
C. show the advantages of modern lifestyle
D. tell the differences between human beings and animals
【2】 According to the passage, people make house inventions to _____________.
A. earn more money and gain awards
B. accumulate their wealth
C. improve the present living conditions
D. meet the new demands of new science
【3】 It can be inferred that the sliding cinch is used to ___________.
A. prevent your shoulder from being over-pressured
B. keep your shoulder safe and sound when you are in an accident or an operation
C. help you practice your shoulder more often and reduce shoulder pains
D. cover your shoulder and make it stronger to resist the outside strike
【4】Common people can also make good inventions because ___________.
A. wisdom and inspiration sometimes come from everyday life
B. some inventions are easy to be made and can be mastered by them
C. common people have a strong desire to do something for science research
D. success is often connected with hardship and bitter experience of common people
【5】The passage mainly talks about _______________.
A. the correct use of household facilities
B. different ideas about household inventions
C. the history of household inventions
D. household inventions and their influence
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】A
【5】D
【解析】
试题分析:文章介绍了各种家居用品发明的成因、以及这些日常用品是如何给人们带来生活便利和如何提高、改善人们生活水平的。此外在文中作者也介绍了一些家居领域的新发明,比如空心PC管的发明使得各种电脑线路隐蔽起来,给居室一个更清爽宜人的环境。
【1】B推理判断题。作者在文章开篇讲述了人们靠智慧做出了很多发明,并且指出"Houses"是最受欢迎的发明领域,然后下文围绕着家居用品的发明展开行文,所以文章首段起到了开篇点题,引出下文的作用,故B选项正确。
【2】C细节理解题。根据文章第二段Many household items have been the result of inventions of people who desired better functioning of the existent products.可知发明家居用品的目的是提高人们的生活水平,选C。
【3】A细节理解题。根据The patented sliding cinch is a very simple but effective method to prevent shoulder stress 可知the sliding cinch 是用来缓解肩部压力的,故A选项正确。
【4】A推理判断题。由常识可知发明是来自人们的实际需要和人们的灵感,而且这个信息也贯穿文章始终,所以A选项正确。
【5】D主旨大意题。文章开头通过谈论一些有用的发明引出家居用品这一话题,然后在以下段落中讲述这些日常用品如何提高了人们的生活水平,同时也介绍了一些家居领域的新发明等,由此可知文章主要讲述了家居用品的发明和它们给人们生活带来的影响,所以D选项正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It was the first time that I __________ the sports meeting with so large an audience.
A. will join in
B. took part in
C. have joined in
D. had taken part in
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】__________ I wrote a little poem, I confidently placed it right on my father's plate on the dining-room table.
A. The first time
B. At first
C. It was the first time
D. For the first time
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】You may________it that he will turn up in time.
A.decide on B.depend on
C.answer for D.make sure
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Christmas is no fun when you're poor.Twenty years ago I was a young, 【1】 (struggle),substitute(替补) teacher whose calls into work had been few.Money was tight, bills were due my wife and I couldn't even afford 【2】 (get)Christmas gifts for each other.The only gifts we could get for our children were a few soft toys that I had found 【3】 (sell)at half price in the supermarket.I opened the door and brought in the gifts I 【4】 (hide) in our old car's trunk.Then I handed them to my son and daughter.I watched with a sad smile as they did 【5】 best to tear off the wrapping(包装) paper.As they pulled out their toys, though, I noticed their faces lit 【6】 and they jumped up and down.My daughter 【7】 (happy) hugged her toy and then hugged her Mom and me as well.I laughed as I watched my children play with their toys for_ 【8】 _ (hour), and Thanked God for the . 【9】_ (great) bifilar ever been given.Till today I still treasure 【10】 gift of pure love that my son and daughter gave me that day.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】【改编】What is funny? The short answer is: Who knows? The joke that causes a burst of laughter from one listener might be met with a puzzled look from another.
In general, you should avoid jokes at any business or social gathering where there are more than two people in your conversational group. If there are only two people — and they consist of you and your best friend — go ahead and tell it.
Admittedly, a few people possess a perfect sense of timing, appropriateness, and joke delivery. You are probably not one of them. You might be quite funny and have many great jokes. But there’s a place for jokes — over dinner with family, hiking with friends, but business or social affairs with colleagues and acquaintances (熟人) are not it. It takes a whole other level of joke-telling ability to put a joke into the more formal conversations.
The best jokes come into the conversation so that by the time listeners realize a joke is in progress, the punchline that produces humour is being delivered — to their surprise and delight.
Jokes don’t translate well when you’re in a group with mixed backgrounds: those whose first language is not English, those who might not understand a special term or an “in” expression, young people who wouldn’t catch a reference to some bit of culture familiar to older people — and vice versa (反之亦然).
Never joke about another person in the group — about their name, habits, hometown, profession, appearance, or past. It’s not a question of whether the joke is cheery or appropriate. No one enjoys being singled out this way. When you are the subject of the joke, the laughter doesn’t feel good no matter how hard you try to tell yourself they’re not laughing at you. Because that’s what it feels like.
What do you say if you realize your joke upset someone? Apologize as briefly and as sincerely as you can, and hope that someone changes the subject. Try saying: “I’m sorry. I should have known better” or “I’m sorry. I wasn’t thinking.”
What do you do if people don’t get your joke or don’t appear to find it as funny as you do? First, do not retell it, only louder this time, hoping the point of the joke will be seen. Second, don’t try to push people to get it. People do not like people whose jokes they don’t understand. They feel stupid and need to blame someone. If you want to leave with the goodwill of your listeners, say something to make them feel less foolish. You could say: “I don’t know why I tell jokes when I’m so poor at it.”
The world needs laughter, and good humour is a success wherever it goes, so this caveat (告诫) about joke-telling is not meant to dampen high spirits or to advocate dull conversation. If you’re a gifted story-teller and you know people love your jokes, go for it. We need your kind. The rest of us will save our jokes for family and close friends.
【1】From the first paragraph we can know______.
A. Not all jokes are funny.
B. Not all people like jokes.
C. No one knows what jokes are.
D. People may have different reactions to the same joke.
【2】Which occasion is appropriate for you to tell jokes?
A. At a business meeting.
B. At a social gathering.
C. Over dinner with your boss and colleagues.
D. At home with family..
【3】Which of the following statement is true?
A. Jokes are welcome in whatever situation.
B. People should repeat the joke when it isn’t understood well.
C. Not all jokes work well as expected.
D. Jokes have no borders.
【4】When you are the subject of a joke, you may feel _____.
A. uncomfortable B. worried
C. happy D. satisfied
【5】In the passage, the writer suggests that _____.
A. jokes are useful in any situation.
B. joke-telling is a very complex thing.
C. joke-telling can help people get along well.
D. jokes are forbidden in some areas.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I can’t tell you _____way to the Wilsons’ because we don’t have ___Wilson here in the village.
A. a; the B. the ;/
C. a; / D. the ; a
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—What's your first impression _______ our English teacher?
—She's patient but strict _______ us.
A. for;in B. for;with
C. of;with D. of;in
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The lower production levels are a _________ of dissatisfaction among the workers, so it’s time to raise their salary.
A. symptom B. recognition
C. potential D. tendency
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com