5.Dear All,
Happy New Year!A list of important dates for this term is attached to this letter.
Interviews for our April and September Primary One classes will take place on Tuesday and Wednesday,18th&19th January.Now is the time to apply for admission to Peak School.
Children are expected to weal their uniforms this term.As is usual at this time of the year,mornings at the school are quite cold and l would suggest children wear their sweaters to school.As the temperature goes up during the day,children tend to take off their outer clothes,so it is important that all sweatshirts are labeled(贴有标签).
I have received a few requests from parents asking if their children can wear summer uniforms this term.I am of the view that all children in the school should follow the school policy and be dressed in the appropriate uniforms.In the longer term,a number of US at school have questioned the need to have a winter and summer uniform.Perhaps.with careful consideration,we can develop a uniform that will serve children for the whole academic year.
As the foggy(多雾)mornings start to appear,a number of parents have raised concerns over the safety of those children who walk to school. Our dark green uniforms are not particularly visible to motorists.Hopefully,the"Uniform Committee"to be set up this term will deal with this particular issue.I will keep parents informed of the channels through which views may be expressed in future newsletters.
We still have a"No Hat,No Play"rule on the playground,so children need to ensure that they have their sunhats in school at all times.
Yours sincerely,
P D Tunesi
Principal
49.The letter was most probably writtenB.
A.when the school year ended
B.before the new term started
C.after kids were admitted to school
D.after kids were interviewed
50.This letter was mainly written toD.
A.teachers B.visitors C.students D.parents
51.What do we know about the present school uniforms?C
A.The school has solved the problems.
B.They are invisible to motorists on foggy days.
C.The school is considering changing them.
D.There is a winter and summer school uniform.
52.We can infer from the text thatA.
A.the school has strict rules on uniforms
B.kids can't have classes without wearing hats
C.parents are satisfied with the uniforms
D.most kids walk to school on foggy mornings.
分析 本文是关于在新的学年致家长的一封信..
解答 49.B 细节理解题.根据第一段提到A list of important dates for this term is attached to this letter这个学期重要的日期列表附加在这封信里.可知写在新学期开学前,故选B项.
50.D 细节推断题.根据本文的第一句话Dear All,所有人员,再根据倒数第二段提到I will keep parents informed of the channels through which views may be expressed in future newsletters我将会与家长保持联系,可知是给家长的,故选D项.
51.C 细节理解题.根据第四段提到Perhaps.with careful consideration,we can develop a uniform that will serve children for the whole academic year,也许,经过仔细的考虑,我们将研制适合整个学年的校服,故选C项.
52.A 细节推断题.根据第四段提到.I am of the view that all children in the school should follow the school policy and be dressed in the appropriate uniforms我的观点是学生必须遵守学校的缺席,穿相适应的校服,故得知A项正确.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.