精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】We moved to Elmont in 1956. I was 4 years old. Elmont was a wonderful place to grow up. There were lots of kids, great schools and we had a big yard. My father, Nicholas Denaro, believed that grass was not just to look at, but that children were meant to play on it. We played games and badminton there. A white fence separated our backyard from a small wood. My friends and I jumped the fence and entered the woods.

My father had the most amazing hand. He could fix anything. He gave those amazing hands to his son, my younger brother, Frank, who also became handy around the house. But my father saved his green fingers for me. He grew flowers, tomatoes, strawberries and figs(无花果) and he shared his love of gardening with me.

Fourteen years ago, I went to a local nursery and bought a fig tree for Dad for Father’s Day. My mother, Bridget Denaro, called it the best gift I could have given him. He planted it exactly in the middle of the front yard.

He loved that tree and enjoyed delicious figs every year, except just after Sandy hit in 2012. He was so disappointed when cold weather just after the super storm froze all the remaining figs.

In 2015, my father died of aspirating pneumonia(呼吸性肺炎) at 97. We sold our family home of 61 years last year. We left behind Dad’s tree, full of figs waiting to ripen. We considered taking it with us, but decided that his Father’s Day fig tree belonged to Elmont. The new owner generously allowed me to take some branches so that I could have a precious reminder of my much-loved father and the Elmont home.

1What can we learn about the author from the first paragraph?

A. She grew up in a city. B. She liked climbing trees.

C. She had a happy childhood. D. She was naughty and stubborn.

2What did Father teach the author?

A. How to garden well. B. How to play games.

C. How to color fingers. D. How to fix everything.

3Why did Father fail to enjoy figs in 2012?

A. He was ill in hospital. B. The cold hit the fig tree.

C. The tree didn’t bear figs. D. He moved to another city.

4What is the author’s purpose in writing the text?

A. To show her love of figs. B. To share her childhood.

C. To remember her father. D. To introduce her experience.

【答案】

1 C

2 A

3 B

4 C

【解析】

本文是一篇记叙文。作者通过对童年的回忆,目的是为了纪念她的父亲。

1推理判断题。根据第一段中There were lots of kids, great schools and we had a big yard. Having grown up a city kid, my father, Nicholas Denaro, believed that grass was not just to look at, but that children were meant to play on it. We played games and badminton there.可知,作者有一个幸福的童年。故选C。

2细节理解题。根据第二段中my father saved his green fingers for me. He grew flowers, tomatoes, strawberries and figs and he shared his love of gardening with me.可知,父亲教作者如何做好园艺。故选A。

3细节理解题。根据第四段He loved that tree and enjoyed delicious figs every year, except just after Sandy hit in 2012. He was so disappointed when cold weather just after the superstorm froze all the remaining figs.可知,父亲在2012年不喜欢吃无花果是因为寒冷袭击了无花果树。故选B。

4推理判断题。根据最后一段最后一句The new owners generously allowed me to take some branches so that I could have a precious reminder of my much-loved father and the Elmont home.可知,作者写这篇文章的目的是为了纪念她的父亲。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,《芝麻街》杂志征稿讨论中学生是否能带手机进入学校问题。请 你给编辑写一封信说明你校情况并发表你的看法。要点包括:

1. 你校手机使用情况;

2. 带手机进学校的好处和坏处;

3. 你的看法和建议

注意:1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Editor,

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours Faithfully,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】During Voldemort’s time in power, people live in fear that they will be killed, either for having impure (不纯的) blood or for having pity for those who do.

A.constantB.chiefC.availableD.artificial

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 After twenty-third hour at night, the house was quiet. I didn’t go to bed. Under the strong light, I looked sadly before me at a huge pile of that troublesome thing they call “books”.

I would have my important examination the next day. “When can I go to bed?” I asked myself. I didn’t answer, in fact I dared not.

As soon as the clock struck twelve, I suddenly heard and couldn’t help crying “Oh, dear! Many more books to read before I can go to bed!” We students are the most wretched creatures in the world. Dad does not agree with me on this. He didn’t have to work so hard when he was a boy.

When the clock struck one, I felt I was hopeless now. I forgot all I had learned. I was too tired to go on. I did the only thing I could. I prayed, “Oh, God, please help me pass the exam tomorrow. I do promise to work hard afterwards, Amen.” My eyes were so heavy that I could hardly open them a few minutes later, with my head on the desk, I fell asleep.

1When the author was going over his lessons, all the others in the house were__.

A.asleepB.outside

C.working in bedD.quietly laughing at him

2The underlined word “wretched” means _______.

A.energeticB.disappointed

C.unhappyD.hopeful

3The best title for the passage would be ___.

A.The night before the examinationB.Staying up all night

C.A lazy studentD.Going over my lessons

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是李华,你的朋友Mary因为缺乏运动而生病。请给她写一封信,劝说她康复以后多参加体育活动,每天锻炼一个小时,以增强身体素质。

注意:1.词数100左右;

2.开头和结尾已给出,但不计入总词数。

Dear Mary,

I am sorry to hear that you have been ill for days and hope you have got better now.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。

1What are the speakers mainly talking about?

A.A friendly German family.

B.A summer German course.

C.A summer vacation experience.

2Which country did Chuck stay in longest?

A.Italy.

B.France.

C.Germany.

3When did the vacation start?

A.On July 4.

B.On July il.

C.On July 18.

4What is Mr. Stein?

A.A doctor.

B.A teacher.

C.An engineer.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你校将举办庆祝“中华人民共和国成立70周年” (the 70thanniversary of the founding of the People's Republic of China)联欢活动。请给你们的外教Andy写封电子邮件邀请她参加。内容包括:时间和地点;活动安排;欢迎她表演节目。

注意:1.词数100词左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Directions: Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.

Clearly if we are to participate in the society in which we live, we must communicate with other people. A great deal of communicating is performed on a person-to-person basis by the simple means of speech. If we travel in buses, buy things in shops, or eat in restaurants, we are likely to have conversations where we give information or opinions, receive news or comment and very likely have our views challenged by other members of society.

Face-to face contact is by no means the only form of communication and during the last two hundred years the art of mass communication has become one of the dominating factors of current society. Two things, above others, have caused the enormous growth of the communication industry. Firstly, inventiveness has led to advances in printing, telecommunications, photography, radio and television. Secondly, speed has revolutionized the transmission and reception of communications so that local news often takes a back seat to national news, which itself is often almost eclipsed (失去优势) by international news.

No longer is the possession of information restricted to a wealthy minority. In the last century the wealthy man with his own library was indeed fortunate, but today there are public libraries. Forty years ago, people used to go to the cinema, but now far more people sit at home and turn on the TV to watch a program that is being channeled into millions of homes.

Communication is no longer merely concerned with the transmission of information. The modern communication influences the way people live in society and broadens their horizons by allowing access to information, education and entertainment. The printing, broadcasting and advertising industries are all involved with informing, educating and entertaining.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案