根据短文内容,从下框的A-F选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一项为多余项。
A. Live below your means
B. Always stay positive
C. Educate yourself
D. Work towards a dream
E. Developing lasting personal relationships
F. Stay in shape
1.____________
We all want to buy that new piece of technology, treat ourselves to an expensive dinner, or take out a loan for the car we can't afford. It might feel great at the time but hasty(匆忙的)spending hurts a lot later on. Enjoy life's simple pleasures and save as much as you can. Expensive things don't create lasting happiness. Careful spending will bring you greater enjoyment in the long run.
2. _____________
To be happy we need continuous growth. The best way to grow is life-long education. This doesn't mean you need to pursue a doctorate or spend 2 hours reading every day. Self-education can be anything that takes you out of your comfort zone. The important part is keeping an open mind and searching for fresh ideas.
3._____________
Suppose you had everything you wanted. Would you be happy without anyone to share it with? The personal relationships we develop with friends and family members are the greatest source of happiness in our lives. Don't forget about them. Taking the time to develop and enjoy personal relationships is important to long-term happiness.
4._____________
Even if your life isn't perfect, you can always build toward a goal. The best way to do this is working towards a goal. We can’t control everything about our lives, but working towards a goal gives us something positive to focus on and lays the foundation for future success. No matter what your passion is, get out there and start doing something.
5._____________
You only get one body. Once it is ruined, there isn't much you can do about it. Exercise to keep the body working well. Avoid eating too much of damaging substances and unhealthy foods. It may feel terrible at the time but enjoying good health in your later years is worth the sacrifice.
1.A
2.C
3.E
4.D
5.F
【解析】
试题分析:本文叙述了为了打造精彩的生活本文给出了一些建议:一是要量力而行。二是自我教育。三是建立长期的人际关系。四是朝一个你怀有激情的梦想努力。五是保持身材。
1.根据We all want to buy that new piece of technology, treat ourselves to an expensive dinner, or take out a loan for the car we can't afford.故选A。
2.根据The best way to grow is life-long education.接受自我教育,故选C。
3.根据The personal relationships we develop with friends and family members are the greatest source of happiness in our lives. 建立长期的人际关系,故选E。
4.根据The best way to do this is working towards a goal.朝一个你怀有激情的梦想努力,故选D。
5.根据Exercise to keep the body working well. 要保持身材,故选F。
考点:信息匹配。
点评:做这种题时,考生应在通读全篇短文的基础上,把握各部分之间的逻辑关系,前后照应,注意文中的“链条”,充分理解短文的内容,使补全后的短文思想通顺,前后连贯,且符合英美人的语言表达方式。
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从下框的A~F选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一项为多余项。
AGift giving proven to be valuable.
B.Memories from gift giving
C.Moments and events for gift giving
D.Various functions of gift giving
E.Gift giving as a wasteful practice
F.Gift giving as a two-way social activity
G.Gift Giving
61. _____________
There are many occasions(场合) for giving gifts in modern industrialinzed societies;birthdays,naming ceremonies, weddings, anniversaries, New Year, It is common to give gifts on many of these celebrations in western cultures. In addition, special events, such as one’ s first day of school or graduation from university, often require gift fiving.
62._____________
What is happening when we give gifts? Most important, we are exchanging gifts. If someone gives me a gift for my birthday, I know that I am usually expected to give one on his or her next birthday. A gift builds up or confirms a social oblingation(义务).
63.__________
Gifts tighten personal relationships and provide a means of communication between loved ones. People say that a gift lets the recipient(接受者) know we are thinking of them, and that we want to make the person “feel special.”We want people to feel wanted, to feel part of our social or family group. We give presents to say “I’m sorry.”Sometimes it is difficult for us to find a present that someone will like. Sometimes we give things that we like or would frrl comfortable with. In all these cases, the gifts are sending out messages-often very expressive ones.
64. ___________
People tend to talk about presents in a fairly loving way. A woman whose mother had died years ago described the many gifts around her house.These were gifts that her mother had given her over the years:“I appreciate these, and they mean something to me,”the woman said,“because I remember the occasions they were given on, and that they were from my mother, and the relationship we’ve had.”The gifts remain and keep the relationship alive in mind. This woman felt the same way about the gifts she gave to others. She hoped that the recipients would look at here gifts in years to come and
65. _________
Emotions(情感)like these suggest that a positive spirit still lies behind gift giving. They prove that the anthropologist Claude Levi-Strauss was wrong to say that modern western gift giving is highly wasteful. Studies in Canada and elsewhere have also shown that this is not the case. Each gift is unique even if so many are given.The emotional benefit for those who exchange gifts is the very reason for the tradition to continue.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2012-2013学年陕西省长安一中高二上学期期末考试英语试卷(带解析) 题型:填空题
根据短文内容,从下框A~F选项中选出能概括每段主题的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有一项为多余项。
A、The Long History of Marriage.
B、 Three Historical Stages of Marriage.
C、 Small Pay for a Happy Marriage.
D、Requirements for Marriage.
E、 Wedding and Marriage Ceremonies.
F、 Reasons for Marriage.
【小题1】______
Married people know they must adjust to one another to make their marriage successful, and that adjustments require thoughtfulness, co-operation, and sacrifices of some personal desires. Through the ages, however, people in all lands have found that these adjustments are very little to pay for the lifetime rewards of a happy marriage.
【小题2】______
Some countries, such as England and Switzerland, require that banns(结婚预告), or public notices of a proposed marriage, be announced. In most civilized countries couples must get a license to marry. Most states require a blood test or a general check-up before granting a license.
【小题3】______
Wedding and marriage are not the same. The wedding is the ceremony that marks the beginning of a marriage. The basic element of marriage is the “consensus(意见一致) in the marriage ceremony---that is, the mutual agreement of the two people to be married.
【小题4】______
The history of marriage may be as old as that of the man and family. In ancient times the man’s family often provided presents for all the relatives of the girl. If the gifts were favorably received, the man would be given the woman he wanted.
【小题5】______
Marriage has developed through three stages. At first it was simply mating. The second stage gradually developed the legal process and moral obligations, and the rights of each mate began to be defined. The third stage stresses ethical(道德的) rights.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2012-2013学年陕西省三原县北城中学高一下学期第一次月考英语试卷(带解析) 题型:填空题
根据短文内容,从下框的选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一项为多余项。
A. Know your introduction and your conclusion. B. Channel your nervous energy. C. Know your audience. D. Use deep-breathing techniques. E. Be prepared F. Select an appropriate topic. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2013届陕西省师大附中高三第四次模拟考试英语试卷(带解析) 题型:填空题
根据短文内容,从下框A~F选项中选出能概括每段主题的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有一项为多余项。
A.How do we get the names for the days? B.The origin of division of the times. C.How did men invent the week? D.The Jews names the seven days. E.How did the Egyptians and the Romans name the days? F.Reason for no names of the days. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2010年高考试题(陕西卷)解析版 题型:信息匹配
根据短文内容,从下框的A-F选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一项为多余项。
A Gift giving proven to be valuable. B. Memories from gift giving C. Moments and events for gift giving D. Various functions of gift giving E. Gift giving as a wasteful practice F. Gift giving as a two-way social activity |
Gift Giving
1.
There are many occasions(场合) for giving gifts in modern industrialized societies; birthdays, naming ceremonies, weddings, anniversaries, New Year, It is common to give gifts on many of these celebrations in western cultures. In addition, special events, such as one’s first day of school or graduation from university, often require gift fiving.
2.
What is happening when we give gifts? Most important, we are exchanging gifts. If someone gives me a gift for my birthday, I know that I am usually expected to give one on his or her next birthday.gift builds up or confirms a social obligation(义务).
3.
Gifts tighten personal relationships and provide a means of communication between loved ones. People say that a gift lets the recipient(接受者) know we are thinking of them, and that we want to make the person “feel special.” We want people to feel wanted, to feel part of our social or family group. We give presents to say “I’m sorry.” Sometimes it is difficult for us to find a present that someone will like. Sometimes we give things that we like or would frrl comfortable with. In all these cases, the gifts are sending out messages-often very expressive ones.
4.
People tend to talk about presents in a fairly loving way.woman whose mother had died years ago described the many gifts around her house. These were gifts that her mother had given her over the years: “I appreciate these, and they mean something to me,” the woman said, “because I remember the occasions they were given on, and that they were from my mother, and the relationship we’ve had.” The gifts remain and keep the relationship alive in mind. This woman felt the same way about the gifts she gave to others. She hoped that the recipients would look at here gifts in years to come and
5.
Emotions(情感)like these suggest that a positive spirit still lies behind gift giving. They prove that the anthropologist Claude Levi-Strauss was wrong to say that modern western gift giving is highly wasteful. Studies in Canada and elsewhere have also shown that this is not the case. Each gift is unique even if so many are given.The emotional benefit for those who exchange gifts is the very reason for the tradition to continue.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com