题目列表(包括答案和解析)
5.考查对作者观点的理解。文章第一句话说“If there is no difference in general intelligence between boys and girls…”,表明作者承认男女之间智力并无大的差异,导致他们后天在理科方面的差距的直接原因不是智力,而是学校教育。之后作者不再提智力方面的差异,说明作者承认这个前提。答案为B。
4.考查对文章细节的理解能力。第四段提到男女生的差异可能源于他们在幼儿园的教育。对大数学家的调查提到“Facts show that outstanding mathematicians and scientists have not had teachers who supplied answers.”答案为A。
3.这是一道细节理解题。文章第五段在讨论学校教育时说“They are more likely to call on boys for answers and to allow them to take the lead in classroom discussion.”意思就是说在班里起带头作用。答案为B。
2.考查概括主旨大意的能力。文中第三段虽提到了biological reason,但这并不是作者要强
调的。“Biological explanations have been offered for this ,but there are other explanations too.”再看全文,作者主要探讨的是学校教育,甚至学前教育所造成的影响,属于social reasons.答案为C。
1.要求考生根据细节进行推断。文章第二段中第三句话说明女孩们不愿选修这些理科课程,似乎认为这些很难。答案为D。
5.The author would probably agree that_____________.
A.boys and girls learn in the same way
B.boys and girls are equal in general intelligence
C.girls are more confident in themselves than before
D.girls should take fewer science courses than boys
[解析]
4.What does the passage say about great mathematicians?
A.Their teachers did not supply answers to them.
B.They started learning mathematics at an earlier age.
C.They showed mathematical abilities in their teenage years.
D.Their success resulted from their strong interest in mathematics.?
3.What are boys usually encouraged to do at school?
A.To get help with their homework.
B.To play the leading role in class.
C.To work with girl students in class.
D.To learn to take care of others.
2.The text mainly discusses_____________reasons for the difference between boys and girls in scientific achievements.
A.biological B.historical C.social D.personal
1.Girls are likely to think that____________.
A.science courses are for both boys and girls
B.science courses make them more popular
C.science courses make them successful
D.science courses are difficult for them
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com