精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。
Today is a sunny day. John is going on a school trip. Now he is packing some clothes. Look, this is John's bule jacket. These are John's black pants and those are his white socks. Whose T-shirt is that? Oh, it's John's brother's.
(1)What's the weather like today?
A.It's warm.
B.It's sunny
C.It's rainy
(2)John's jacket is ________.
A.blue
B.black
C.white
(3)What colour are John's socks?
A.Black
B.Yellow
C.White
(4)Whose T-shirt is that?
A.It's John's.
B.It's John's father's.
C.It's John's brother's.
(5)Is John going home?
A.Yes.
B.No
C.I don't know

【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)C
(5)B
【解析】本文主要介绍了John对他们学校今天将要进行的旅行的准备情况。

⑴细节理解。根据短文第一句可知今天的天气是晴朗的,所以答案是:B

⑵细节理解。根据短文第四句可知John的夹克是蓝色的,所以答案是:A

⑶细节理解。根据短文第五句可知John的袜子是白色的,所以答案是:C

⑷ 推理判断。根据短文末两句可知T恤衫是John的弟弟的,所以答案是:C

⑸细节理解。根据短文第二句可知John是要旅行的而不是要回家的,所以答案是:B

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读短文,判断短文后的句子是否与短文内容相符。若正确写“T”,错误写“F”。

Canada

Canada is the second biggest country in the world. The capital of Canada is Ottawa. Ottawa is a big city. The weather in Canada is not cold or hot. It’s quite good. The famous tower in Canada is the CN Tower. From the top of the tower, you will find the cars on the road just look like ants. The people in Canada are very friendly. I’m sure you can make lots of friends there.

Now, do you like Canada? If you have time, do you want to go to Canada and have a travel?

( ) 1. Toronto is the capital of Canada.

( ) 2. Canada is the first biggest country in the world.

( ) 3. The people in Canada are very kind and nice

( ) 4. You can make many friends in Canada.

( ) 5. The weather in Canada is very cold.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解
Hello, I am Mary. This is my grandfather. He's tall. He's sixty-two. He likes vegetables. He's a farmer. My grandma is fifty-eight. She is a teacher. She likes rice. Look, This is my aunt. She is a nurse. She likes fish.
(1)I'm Mike.
(2)Grandmother likes fish.
(3)Mary's grandpa is tall.
(4)Mary's aunt is a nurse.
(5)Mary's grandfather is a driver.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选词填空

A. has B. roots C. have D. plant E. is F. leaves

A. has B. roots C. have D. plant E. is F. leaves

(1)This is a________.

(2)Look at the ________. They are long.

(3)—Are the________green? —Yes.

(4)The dog ________a big head.

(5)It________small. It can fly.

(6)We ________a new teacher.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读一读,连线。
①What do you like doing? A.It's white and yellow.
②Do you like this pear tree? B. Yes, it does.
③What colour is this flower? C.Yes, I do.
④Does it have long leaves? D. They need water.
⑤What do the plants need? E. I like listening to music.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据句意及中文提示完成句子。

1. They are very ________( 乐于助人的)。

2. My friend John can___________ (讲)English。

3. Is he __________ (和蔼的)?

4. Shes __________ (我们的)art teacher.

5. Their head teacher is very _________ (年轻的)。

6. Ms Wang___________(将要)be our Chinese teacher .

7. Is your father _________(严格的)?

8. Zhang Peng is a _________(有礼貌的)boy。

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选词填空,将句子补充完整

A. raining B. Spring C. snow D. cold E. warm


(1)It's in spring.
(2)We play in the .
(3)It's snowing. It is .
(4) is my favourite season.
(5)It is warm, but it's .

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选出下列句子相对应的汉语意思。

1._______How old are you? A.生日快乐!

2._______How many plates? B.请给我这个。

3.______Happy birthday! C.你几岁()?

4._______This one,please. D.我六岁()。

5._______I'm two years old. E.(你要)几个盘子?

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解,根据短文选择正确答案
It was Saturday yesterday. It rained. We were at home. My mother phoned grandma. Then she washed clothes. My father cooked some noodles and vegetables for lunch. My brother Sam didn't help him. He watched TV. But I helped Dad. I think it will be sunny tomorrow. We will have a picnic in a park. And we will be very happy.
(1)Today is________. ( )
A.Saturday
B.Sunday
C.Monday
(2)_________ cooked lunch. ( )
A.My father and mother
B.My mother
C.My father
(3)_________phoned grandma yesterday. ( )
A.My mother
B.My father
C.My brother
(4)It ________ yesterday. ( )
A.was sunny
B.was windy
C.Rained
(5)Sam ________ yesterday. ( )
A.watched TV
B.helped
C.washed clothes

查看答案和解析>>

同步练习册答案